Μεϊμαράκης: Αμετανόητος ο Τσίπρας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ

Αμετανόητο χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
«Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο, πρέπει να εφαρμόζουμε τις διατάξεις. Δεν εξηγεί ο Τσίπρας γιατί πάει σε εκλογές. Γιατί μας πάει στις εκλογές αφού υπέγραψε τη συμφωνία; Ο πρωθυπουργός μου φάνηκε αμετανόητος. Θα πάμε να ψηφίσουμε για το τρίτο μνημόνιο, χωρίς ο κόσμος να έχει ενημερωθεί. Πρέπει να δοθούν ακόμη 1-2 εβδομάδες για να μάθει ο κόσμος τι θα ψηφίσει. Αυτές είναι καθεστωτικές αντιλήψεις», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του, στον Alpha ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
«Απαιτείται σταθερότητα στη χώρα και οι εκλογές  ανακόπτουν την πορεία. Δεν εξασφαλίζεται η σταθερότητα έτσι. Κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα».
Αναλυτικότερα, ο κ. Μεϊμαράκης, στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, τόνισε:
Για τα Ζάππεια: Αν είμασταν αυτοδύναμη κυβέρνηση θα μπορούσε κάποιος να μας κάνει σκληρή κριτική. Όταν μπαίνεις σε μια κυβέρνηση συνεργασίας όμως αναγκαστικά θα βάλεις νερό στο κρασί σου. Όχι ότι ζήτησε ο κ. Βενιζέλος την αύξηση φόρων αλλά αυτά μας ήρθαν μέσα από το πρόγραμμα στήριξης. Παρόλα αυτά όμως και πάλι προσπαθήσαμε και τελικά κάτι καταφέραμε και κάναμε και από εκείνα τα κυβερνητικά μας προγράμματα. Αλλά καλό θα ήταν κάποια στιγμή να συγκριθούμε με αυτά που έκανε η απελθούσα κυβέρνηση που για ένα επτάμηνο ζούσε σε ένα ροζ συννεφάκι.
Για την κυβερνητική πρόταση και το όραμα της ΝΔ: Πρέπει να δώσουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποίησης του προγράμματός μας. Να κάνουμε θεματικές συζητήσεις. Όχι μόνο γενικές ή αποκλειστικά για το μνημόνιο. Πρέπει να γίνει εξαντλητικός διάλογος.
Για το μνημόνιο: Θέτει ένα δεσμευτικό πλαίσιο τριών ετών που περιέχει 3 σκέλη. Το πρώτο είναι οι μεταρρυθμίσεις. Εμείς πιστεύουμε το 99% αυτών των προτάσεων και είχαμε σκοπό να τα κάνουμε. Το δεύτερο σκέλος είναι το δημοσιονομικό. Εμείς οφείλουμε να βρούμε ισοδύναμα μα βάση τα οποία θα εισπραχθούν λιγότεροι φόροι από τις αδύναμες τάξεις. Το τρίτο σκέλος είναι το χρηματοδοτικό. Η Ευρώπη αλλάζει και πρέπει να αλλάξουμε και εμείς ώστε να εκμεταλλευτούμε αυτούς τους πόρους.
Αν μετά το συνέδριο της ΝΔ προκύψει άλλος πρόεδρος και εκείνος είναι πρωθυπουργός: Δεν υπάρχει πρόβλημα με το αυτό. Ακούω από το Μαξίμου διάφορα αλλά δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα. Ανέλαβα το κόμμα για να το πάω σε συνέδριο για να εκλέξουμε αρχηγό. Στο ενδιάμεσο, ωστόσο, προέκυψαν οι εκλογές. Αν είμαστε πρώτο κόμμα θα πάρω εγώ την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Θα το κάνω και θα διαλέξω τους πλέον άξιους. Από εκεί και πέρα τα κόμματα έχουν και εσωτερικές διαδικασίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στη ΝΔ η οποία όμως είναι η πιο συμπαγής πολιτική δύναμη. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται και φεύγουν όλοι.
Ποιους περιλαμβάνει η διεύρυνση της ΝΔ: Μπροστά μπορούμε να πάμε μόνο αν συγχωρήσουμε και κοιτάμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν. Η εποχή που ζούμε δεν επιτρέπει εμφυλιοπολεμικές κραυγές. Συγχωρούμε αλλά δεν ξεχνάμε. Αυτή η διεύρυνση αφορά όλους. Οι κ.κ. Βουλγαράκης, Ρουσόπουλος, Λιάπης, είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν ότι θέλουν. Αν θέλουν να έρθουν και στη ΝΔ, ας έρθουν να γραφτούν και μετά θα γίνουν όλα. Είναι ευπρόσδεκτοι. Δεν κολλάμε σε αγκυλώσεις και στεγανά. Ο καθένας θα έχεις τις επιφυλάξεις τους αλλά η δημοκρατία λέει να συνεννοούμαστε.
Για την δήλωση Τσίπρα πως ο ίδιος είναι μέλος της εθνικής ομάδας της διαπλοκής:Με κουρδίζετε και μπορώ να πω και καμιά βαριά κουβέντα. Δεν την είδα αυτή τη δήλωση. Δεν την άκουσα. Θα τον παρακαλούσα όμως επειδή θίγει τιμή και υπόληψη αν έχει κάποια στοιχεία που θα δείχνει κάτι τέτοιο να πάει στον εισαγγελέα. Εγώ δεν είμαι δήθεν, σαν τον Τσίπρα. Τον είπα ψευτράκο επειδή την ημέρα που παραιτήθηκε είχε βγάλει το Μαξίμου μια διαρροή σύμφωνα με την οποία είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία όπου εγώ του είπα πως δεν θα κάνω χρήση των διερευνητικών επαφών. Ουδέποτε έγινε κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί το Μαξίμου να προαναγγέλλει τι θα κάνει ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν είναι δυνατόν εμείς να τον στηρίζουμε και εκείνος να σκάβει τον λάκκο μας. Το είπα γλυκά. Λέει φτηνιάρικα ψέματα.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)