Αρνήθηκε συνάντηση με τον Μεϊμαράκη ο Τσίπρας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Δεν επιθυμεί συνάντηση, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη που του τηλεφώνησε σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης.

Εξηγώντας την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί με τον κ. Μεϊμαράκη, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα βουλή. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του ζητήσει συνάντηση στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής. Ο Πρωθυπουργός εξήγησε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, για αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του εξήγησε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αλλά ούτε και περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ».

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε τηλεφωνήσει το πρωί στον κ. Τσίπρα και καθώς δεν τον βρήκε στο τηλέφωνο άφησε μήνυμα και στο γραφείο του. Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας επέστρεψε το τηλεφώνημα εξηγώντας τη στάση του στον κ. Μεϊμαράκη.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)