ΚΚΕ: «Αέρας κοπανιστός η πρώτη φορά Αριστερά»

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Ο Δ. Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος, χθες, ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν το ΚΚΕ και «να γυρίσουν την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα».
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σκληρή επίθεση στη Λαϊκή Ενότητα και την Αριστερή Πλατφόρμα, απ’ όπου προήλθε η ΛΑΕ, εξαπέλυσε χθες ο κ. Δ. Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ήταν οξύς και ειρωνικός έναντι του «ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 του Λαφαζάνη», όπως χαρακτήρισε τη ΛΑΕ. «Αλήθεια, η επτάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία είχαν πιάσει στασίδια όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της “Αριστερής Πλατφόρμας”, ήταν τελικά μνημονιακή ή αντιμνημονιακή; Ποιον κοροϊδεύουν;», διερωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επιτέθηκε στη ΛΑΕ και για την επιλογή επιστροφής στη δραχμή που, όπως είπε, ταυτίζεται και με τις επιδιώξεις της Γερμανίας, αλλά και ευρωσκεπτικιστικών κύκλων στην Ευρώπη. «Διέξοδο για τον λαό δεν αποτελεί η δραχμή που επιθυμούν ο Σόιμπλε, η Λεπέν, ο Σόρος, οι Βρετανοί ευρωσκεπτικιστές, καθώς και διάφορα άλλα φασιστοειδή στη χώρα μας και στην Ευρώπη, αφού ο λαός θα συνεχίσει να θυσιάζει τις ανάγκες του στον βωμό της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, που θα εξακολουθούν να κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας», είπε ο κ. Κουτσούμπας, φέρνοντας για παράδειγμα χώρες με εθνικό νόμισμα, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία.
Ο κ. Κουτσούμπας περιέγραψε τη ΛΑΕ ως ανάχωμα στον ριζοσπαστισμό, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν το ΚΚΕ και «να γυρίσουν την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα». Ο κ. Κουτσούμπας έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «το ΚΚΕ απευθύνεται σε εσάς που τα δοκιμάσατε και τα είδατε σχεδόν όλα. Είπατε να δοκιμάσετε την “πρώτη φορά Αριστερά”, με τα σαγηνευτικά συνθήματα, τα οποία αποδείχτηκαν αέρας κοπανιστός». Ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε από τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν με βάση την πείρα των τελευταίων ετών. Οπως είπε, βάσει αυτής της πείρας, από το «λεφτά υπάρχουν» του Γ. Α. Παπανδρέου «φτάσαμε στο πρώτο βάρβαρο μνημόνιο. Το 2012, από το Ζάππειο της Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά και την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου φτάσαμε στο δεύτερο μνημόνιο. Και σήμερα, το 2015, από το “θα σκίσουμε” τα μνημόνια του κ. Τσίπρα και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης φτάσαμε στο τρίτο μνημόνιο, με παρεούλα τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και τους ΑΝΕΛ». Ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε την ενίσχυση του ΚΚΕ που, όπως είπε, «έχει επιστημονικά επεξεργασμένο πρόγραμμα και προβάλλει τον μοναδικό, ρεαλιστικό και αναγκαίο δρόμο για μια πραγματικά φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση».
Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)