Λαφαζάνης: Έκαναν κουρελόχαρτο το Σύνταγμα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

Στη Βουλή έφτασε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, προκειμένου να συναντηθεί με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σημειώνεται πως η συνάντηση γίνεται μετά από αίτημα του κ. Λαφαζάνη, ένα περίπου 24ωρο μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με την ανεξαρτητοποίηση των 25 βουλευτών και εν μέσω πληροφοριών ότι η κ. Κωνσταντοπούλου οδεύει και η ίδια σε «διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την είσοδό του στη Βουλή, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε πως «έχω θεσμική υποχρέωση να ενημερώσω την πρόεδρο της Βουλής για την ίδρυση μια νέας κοινοβουλευτικής ομάδας στην προοπτική της άμεσης ίδρυσης ενός αντιμνημονιακού μετώπου για να βγει η χώρα από την κρίση».

Όπως σημείωσε ακόμη, πρέπει να τηρούμε τις θεσμικές διαδικασίες και τις προβλέψεις τους Συντάγματος, ενώ τόνισε ότι «η κυβερνήση και οι μνημονιακές δυνάμεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο και τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας της Λαϊκής Ενότητας με την κ. Κωνσταντοπούλου, απάντησε ότι δεν θα συζητηθούν σήμερα τέτοια θέματα.

Σχετικά με τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης που αναμένεται να λάβει μετά τον πρόεδρο της ΝΔ, σημείωσε: «βεβαίως θα την εξαντλήσουμε».

Οι πληροφορίες των τελευταίων ωρών αναφέρουν πως η κ. Κωνσταντοπούλου φέρεται να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την προσχώρησή της στο νέο κόμμα, ωστόσο η διαδικασία ένταξής της φαίνεται προς το παρόν να καθυστερεί, καθώς φαίνεται πως υπάρχουν εμπόδια που σχετίζονται με το θεσμικό της ρόλο. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να συμβεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ασαφές παραμένει προς το παρόν τι πρόκειται να συμβεί τόσο με την ένταξη του Γιάννη Βαρουφάκη στο νέο κόμμα, όσο και με την πιθανότητα μετακίνησης του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου έκανε λόγο για αντιδημοκρατική πολιτική της κυβέρνησης του Μαξίμου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν προτίθεται να μετακομίσει στον σχηματισμό Λαφαζάνη.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)