Πυρετώδεις ετοιμασίες και προσχωρήσεις στη Λαϊκή Ενότητα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ

Σε μικρή απόσταση από την Κουμουνδούρου, στην πλατεία Κάνιγγος, στην οδό Βερανζέρου 13, στρατοπεδεύει η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, την ώρα που οι πολιτικές εξελίξεις με φόντο την προετοιμασία του νεοσύστατου κόμματος για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου είναι ραγδαίες.

Στο επιτελείο του κ. Λαφαζάνη πνέουν μένεα κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Προκόπη Παυλόπουλου για τη διαφαινόμενη επίσπευση της εκλογικής διαδικασίας, κάτι το οποίο φρόντισε να επαναβεβαιώσει ο επικεφαλής του κόμματος στη συνάντησή του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Παράλληλα, στην προεκλογική ρητορική των στελεχών της Λαϊκής Ενότητας θα βρίσκεται η προσήλωση στις αρχές της Αριστεράς και τον καθαρό αντιμνημονιακό αγώνα για την κατάργηση άμεσα της λιτότητας καθώς και το ανοιχτό ενδεχόμενο για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, ώστε να γίνεται αντιπαραβολή με τη μεταστροφή για την οποία κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα.

Αμέσως μετά την προκήρυξη εκλογών και τη διάλυση της Βουλής στη Λαϊκή Ενότητα, η οποία είναι δομικά στημένη στα πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ με συνιστώσες, αναμένεται να προσχωρήσει και ο νέος πολιτικός φορέας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ το όλο εγχείρημα πιθανότατα θα έχει την ανοιχτή στήριξη και του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζου.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από το ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε επίπεδο Κεντρικής Επιτροπής με τη χθεσινή αποχώρηση 53 στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας που προσχωρούν στη Λαϊκή Ενότητα, όσο και σε επίπεδο νομαρχιακών και τοπικών επιτροπών.

Στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη προσχωρεί εντός της ημέρας και ο μέχρι πρότινος γγ Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς.


Πιθανότατα από το Σάββατο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναμένεται να ξεκινήσει και τις περιοδείες του σε λαϊκές συνοικίες, ενώ την αρχή αναμένεται να κάνει από τον Πειραιά που επί σειρά ετών εκλέγεται.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)