Οι 44 βαριές απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΒΟΥΛΗ

Με ψήφους 222 υπέρ, 64 κατά και 11 παρών επί συνόλου 297 ψηφισάντων, εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο η συμφωνία με τους δανειστές

Από το ΣΥΡΙΖΑ 32 βουλευτές ψήφισαν Όχι, 11 παρών, ενώ ένας ήταν απών. Πλέον η κυβέρνηση έπεσε κάτω από τους 120 βουλευτές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε συνολικά 47 απώλειες, αφού 32  βουλευτές ψήφισαν ΌΧΙ , 11 δήλωσαν «παρών»  και τρεις ακόμη  διαφοροποιήθηκαν ψηφίζοντας «ναι» επί της αρχής και «παρών» σε επιμέρους άρθρα ενώ ένας βουλευτής ήταν απών.

Ωστόσο οι τρεις που διαφοροποιήθηκαν αφού ψήφισαν ναι επί της αρχής δεν προσμετρώνται με το όχι άρα οι απώλειες πάνε στις 43 και ένας που έλειπε στις 44.

Το νομοσχέδιο καταψήφισαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Γιάννης Βαρουφάκης,  ο Δημήτρης Στρατούλης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η  Αγλαΐα Κυρίτση, ο Κώστας Ήσυχος, η Νάντια Βαλαβάνη,  η Ελένη Σωτηρίου, ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάς. ο Βασίλης Χατζηλάμπρου. ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο Στέφανος Σαμοΐλης, ο Γιάννης Σταθάς, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο Θωμάς Κώτσιας, ο Αθανάσιος Σκούμας, η Αλεξάνδρα Τσανάκα, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης. η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η Ιωάννα Γαϊτάνα, η Λίτσα Αμμανατίδου, ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Κωνσταντίνος Δελημήτρος, ο Βασίλειος Κυριακάκης, η Ηρώ Διώτη, ο Ζάννας Ζήσης, ο Ιωάννης Ζερδελής, η Ευγενία Ουζουνίδου, ο Θανάσης Πετράκος, η Ελένη  Ψαρρέα και ο Δημήτρης Κοδέλλας.

Παρών δήλωσαν Αλέξης Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, Βασιλική Κατριβάνου, Μαρία Κανελλοπούλου, Ανέττα Καββαδία, Χρήστος Καραγιαννίδης, Νίκος Μιχαλάκης, Θεοφάνης Κουρεμπές, Τζηκα Δανάη και Βασιλίκη Λέβα ενώ παρών σε άρθρα ψήφισαν ο Γ. Κυρίτσης και ο Δ. Σεβαστάκης.

Από την ψηφοφορία απουσίασε ο βουλευτής Ευβοίας Γιώργος Ακριώτης.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)