Στον Πειραιά το απόγευμα το «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Μεταφέρει 2.172 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει στις 6 το απόγευμα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη 2.172 πρόσφυγες από τη Συρία.

Το πλοίο, αφού αποβιβάσει τους πρόσφυγες, πιθανότατα θα ανεφοδιαστεί με καύσιμα και θ' αναχωρήσει εκ νέου για τη Μυτιλήνη.

Χθες το καράβι έδεσε στον Πειραιά και αποβίβασε 2.500 πρόσφυγες ύστερα από πολύωρο ταξίδι και αφού πέρασε από την Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Μυτιλήνη.

Το πλοίο την Τετάρτη απέπλευσε για τη Θεσσαλονίκη από την Κω, έχοντας αναβιβάσει περίπου 1.800 Σύριους πρόσφυγες. Από τη Μυτιλήνη αναχώρησαν τελικά 708 Σύροι. Στη Θεσσαλονίκη είχε προγραμματιστεί να περιμένουν τους πρόσφυγες λεωφορεία, τα οποία θα τους μετέφεραν στο Κιλκίς, κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια. Το γεγονός αυτό φέρεται να προκάλεσε έντονες διπλωματικές αντιδράσεις τόσο από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ όσο και από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα η ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να αναγκαστεί να ανασκευάσει την απόφασή της και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» να αλλάξει ρότα για τον Πειραιά. Η αλλαγή προορισμού πάντως κόντεψε να προκαλέσει επεισόδιο από Σύριους πρόσφυγες που διαμαρτυρήθηκαν έντονα, με τα χειρότερα να αποφεύγονται με την παρέμβαση ανδρών του Λιμενικού Σώματος.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)