Στον πάγο οι διαπραγματεύσεις

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


«Φρένο» στις διαπραγματεύσεις έβαλε η συνεδρίαση του Eurogroup, το απόγευμα της Τετάρτης, η διάρκεια της οποίας δεν ξεπέρασε τη μία ώρα. Είχε προηγηθεί το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που, σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσε την ενόχληση των εταίρων, τη στιγμή που ο Μάριο Ντράγκι έδωσε ισχνή «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική οικονομία, συνεχίζοντας την παροχή ρευστότητας προς τις τράπεζες.
Παγώνουν οι συνομιλίες μέχρι την 5η Ιουλίου, στη σκιά του διαγγέλματος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να πουν ένα ηχηρό "όχι"«Δεν περίμενα η δημοκρατική Ευρώπη να μην δώσει χώρο και χρόνο σε έναν λαό να αποφασίσει για τον τόπο του. Η επικράτηση ακραίων συντηρητικών κύκλων είχε ως συνέπεια την απόφαση οι τράπεζες να οδηγηθούν σε ασφυξία. Εκβιάζουν την κυβέρνηση και τους πολίτες με το κλείσιμο των τραπεζών. Είναι απαράδεκτο. Τις κλείνουν επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να δοθεί ο λόγος στον λαό και να οδηγούν σε δυσκολία ηλικιωμένους ανθρώπους. Απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε μια εξήγηση». Η συγκεκριμένη αποστροφή του λόγου του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται ότι αποτέλεσε κόκκινο πανί για τους Ευρωπαίους.

Όπως ανακοίνωσε, μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ,οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αποφάσισαν «πάγωμα» των συνομιλιών για το ελληνικό ζήτημα μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

«Θα επανέλθουμε στο αίτημά σας για τη χορήγηση υποστήριξης για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα μέσω του ΕΜΣ μόνο μετά και στη βάση του αποτελέσματος που θα προκύψει από το δημοψήφισμα»,ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης μέσω επιστολής του προς τον Αλέξη Τσίπρα.


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)