«Αγαπητοί γονείς, κάνετε εκπληκτική δουλειά και ορίστε η λίστα που το αποδεικνύει!»

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
«Αγαπητοί γονείς, κάνετε εκπληκτική δουλειά και ορίστε η λίστα που το αποδεικνύει!»

Υπάρχουν τόσες έρευνες εκεί έξω, που προσπαθούν να μας μάθουν πως να είμαστε σωστοί γονείς. Ωστόσο οι περισσότεροι από εμάς, νιώθουμε ενοχές πολλές φορές ότι δεν μεγαλώνουμε σωστά τα παιδιά μας.
Αν και εσείς ανήκετε στην κατηγορία με τους ενοχικούς γονείς τότε θα πρέπει να διαβάσετε παρακάτω τις 10 ικανότητες που παρουσιάζει ο δόκτορ Ρόμπερτ Επστάιν, μέσα από το βιβλίο του «The Parents Ten». Ένα βιβλίο που παρουσιάζει αυτές τις 10 ικανότητες που προαναφέραμε για να μεγαλώσετε υγιή και ευτυχισμένα παιδιά!
Καθώς θα τα διαβάζετε, αν συμφωνήσετε με πέντε από αυτά, τότε σίγουρα κάνετε καλή δουλειά ως γονιός και δεν θα πρέπει να έχετε αμφιβολίες για το αντίθετο!
1. Αγάπη και στοργή:
Αγαπάτε τα παιδιά σας; Τότε τέλεια κατακτήσατε το πρώτο!
2. Διαχείριση του άγχους:
Κάνετε γυμναστική; Βγαίνετε από το σπίτι μόνοι ακόμη και αν πάτε στο σούπερ μάρκετ; Καταφέρνετε να πιείτε ένα κρασί με την ησυχία σας πού και πού; Αν όχι, θα έπρεπε. Εξάλλου ακόμη και οι ειδικοί μας λένε ότι είναι εντάξει μια φορά οι γονείς να βγαίνουν έξω μόνοι για να ξεσκάνε από την καθημερινή ρουτίνα.
3. Δεξιότητές στη διαχείριση των σχέσεών σας μέσα και έξω από το σπίτι:
Έχετε φίλους; Έχετε οικογένεια και γενικά ανθρώπους που μπορείτε να εμπιστευθείτε; Τότε είστε σε καλό δρόμο.
4. Αυτονομία και ανεξαρτησία:
Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να μαζέψουν τα παιχνίδια τους; Να βάλουν ένα ποτήρι νερό μόνα τους; Να κάνουν δύο βήματα από τον καναπέ ως το τραπεζάκι του σαλονιού για να πιάσουν το τηλεκοντρόλ; Μήπως κάνετε ότι δεν ακούτε όταν φωνάζουν, «Μαμαααά, έλα να με σκουπίσεις», μέχρι να παραιτηθούν και να το κάνουν μόνα τους; Τότε συγχαρητήρια ξέρετε τον τρόπο για να γίνουν αυτόνομα και ανεξάρτητα!
5. Εκπαίδευση και μάθηση:
Πήγαν τα παιδιά σας στο σχολείο σήμερα; Τότε μπορείτε να προσθέσετε άλλο ένα κατόρθωμα στη λίστα σας!
6. Δεξιότητες ζωής:
Δουλεύετε εσείς ή ο σύντροφός σας; Έχετε μια στέγη για να κοιμηθείτε; Τότε καλά τα πάτε.
7. Διαχείριση συμπεριφοράς:
Φωνάξατε στα παιδιά σας σήμερα; Αν, όχι τότε συγχαρητήρια για την υπομονή σας!
8. Υγιεινές διατροφικές συνήθειες και καθημερινή άσκηση:
Μήπως προσπαθήσατε να ταΐσετε τα παιδιά σας απόψε, τρία διαφορετικά γεύματα που τελικά δεν έφαγαν κανένα από αυτά; Μήπως τα κυνηγήσατε για να καταφέρετε να τα βάλετε στην μπανιέρα; Τότε σίγουρα και το τι τρώνε προσέχετε και ακολουθείτε ένα σταθερό πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι.
9. Θρησκεία:
Μήπως ορκιστήκατε στο Θεό, ότι αν τα παιδιά σας δεν μαζέψουν τα παιχνίδια τους, θα τα πετάξετε όλα; Προσθέστε και αυτό στη λίστα σας λοιπόν.
10. Ασφάλεια:
Είναι τα παιδιά σας χωρίς γρατσουνιές και μώλωπες και σήμερα; Τότε μια χαρά τα πάτε ως γονείς!


Περισσότερα θέματα για γονείς εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)