Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας - 04/07/2015

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Αυτή είναι η πρόταση των δανειστών που τίθεται σε δημοψήφισμα 

Διαβάστε ολόκληρο το 34σελιδο κείμενο: http://e-didaskalia.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82#ixzz3eulnteie

Μάθε πού ψηφίζεις – Πλήρης οδηγός προς την κάλπη

Αύριο, Κυριακή 5 Ιουλίου, οι Έλληνες πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα παίρνοντας θέση επί ερωτήματος σχετικά με τις προτάσεις των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση. Οι εκλογείς ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Εξαιτίας των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων δεν κατέστη δυνατό να συμμετάσχουν οι ομογενείς. Για πρώτη φορά θα κληθούν να ψηφίσουν 108.371 18άρηδες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr). Εναλλακτικά, σχετικές πληροφορίες παρέχει το ίδιο υπουργείο στο τηλέφωνο 213 1361500 έως το κλείσιμο της κάλπης.
Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους, όπως είχαν ορισθεί για τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου. Για τον περιορισμό των εξόδων, εν μέσω μάλιστα δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, δωρεάν θα είναι το Σαββατοκύριακο η διέλευση από τα διόδια των αυτοκινητόδρομων (και της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου), όπως και την Κυριακή στην Αττική Οδό. Επίσης, εκπτώσεις στις τιμές των εισιτηρίων τους παρέχουν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και η Aegean Airlines.
Οι κάλπες ανοίγουν στις 07:00 το πρωί και κλείνουν στις 7 το βράδυ. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή της άδειας οδήγησης ή του ατομικού βιβλιαρίου υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Αποδεκτά είναι και τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας και διαβατήρια που έχει λήξει η ισχύς του.
Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί με βάση τους εκλογικούς καταλόγους, όπως αυτοί οριστικοποιήθηκαν μετά τη Β΄ αναθεώρηση έτους 2015 και περιλαμβάνουν όλες τις μεταβολές που συντελέστηκαν μέχρι και την 30η Απριλίου 2015. Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν και οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι και καταστάσεις για ορισμένες κατηγορίες εκλογέων (στρατιωτικών, ναυτικών, και ανδρών φρουράς εκλογικών τμημάτων, καθώς και κρατουμένων στα καταστήματα κράτησης).
Εκλογείς που, χωρίς να έχουν αποστερηθεί του εκλογικού τους δικαιώματος, δεν περιλαμβάνονται για οποιαδήποτε άλλη αιτία στους εκλογικούς καταλόγους, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του Δήμου στα δημοτολόγια ή Μητρώα Αρρένων του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.
Οι πολίτες µε αναπηρία ή σωματική αδυναμία ψηφίζουν πάντοτε µε απόλυτη προτεραιότητα, ενώ οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής διευκολύνουν την προσέλευση και αποχώρησή τους.
Οι εκλογείς θα λάβουν δύο ψηφοδέλτια. Στο πρώτο αναγράφεται το ερώτημα του δημοψηφίσματος που είναι: «Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» («Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού») και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» («Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους»). Παραπλεύρως, οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μία εκ των απαντήσεων: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ ή ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ. Η επιλογή γίνεται με σταυρό είτε εντός του τετραγώνου που υπάρχει κάτω από τις απαντήσεις είτε αριστερά ή δεξιά από την απάντηση. Το δεύτερο ψηφοδέλτιο είναι το λευκό, ενώ ως τέτοιο θα λογίζεται και το πρώτο ψηφοδέλτιο εάν δεν φέρει σταυρό.
Για να είναι νόμιμο το δημοψήφισμα θα πρέπει να προσέλθει στις κάλπες τουλάχιστον το 40% του εκλογικού σώματος. Η συγκέντρωση και η μετάδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει με τη συνδρομή της SingularLogic, ενώ για την αμεσότερη μετάδοση των αποτελεσμάτων θα αξιοποιηθούν και κινητά τηλέφωνα τα οποία θα έχουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 4.800 εκλογικών τμημάτων. Λόγω της απλούστερης διαδικασίας σε σχέση με τις εκλογές, το τελικό αποτέλεσμα εκτιμάται ότι θα είναι γνωστό μία με δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης δηλαδή περί τις 8 – 9 το βράδυ. 

Διέρρευσε το σημείωμα στρατηγικής της ΝΔ για να πετύχουν το ΝΑΙ – Αποδεικνύει ότι στήνουν δημοσκοπήσεις και λένε ψέματα στο λαό!

Πως τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής είναι στημένα από τη Νέα Δημοκρατία, προκύπτει με σαφήνεια από το έγγραφο που διακινείται στα «γαλάζια» στελέχη. Από το σημείωμα προκύπτει πως οι νεοδημοκράτες δε δίνουν δεκάρα για το τι πραγματικά ισχύει, αποφεύγουν σαν τον διάολο το λιβάνι τη συζήτηση επί της ουσίας κι ενδιαφέρονται μόνο για το πώς θα κερδίσουν το δημοψήφισμα με προπαγανδιστικές τακτικές. Τρέμουν τις εμφανίσεις του πρωθυπουργού και επιμένουν πως καλύτερα αποτελέσματα γι” αυτούς φέρνουν οι αντιπαραθέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με μη πολιτικά πρόσωπα και φυσικά… δημοσιογράφους. 
Πρόκειται για το σημείωμα που μοιράζεται από τη Συγγρού στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με οδηγίες για το πώς πρέπει να κινηθούν στα κρίσιμα 24ωρα που απομένουν μέχρι το δημοψήφισμα, ώστε να επικρατήσει το ΝΑΙ στις προτάσεις των δανειστών.
Γράφουν πεντακάθαρα πως ελέγχουν τις δημοσκοπήσεις και μπορούν να τις εμφανίζουν όχι μόνο όπως θέλουν αλλά και κλιμακούμενες, με την επιθυμητή διαφορά 5-10% την τελευταία μέρα.
Ιδού το απόσπασμα που αποδεικνύει πως «στήνουν» δημοσκοπήσεις:
Γι’ αυτό, στο βαθμό που είναι δυνατό, θα πρέπει η δημοσκοπική/κοινωνική δυναμική υπέρ του ΝΑΙ να αποτυπωθεί κλιμακούμενη από τις εταιρείες μετρήσεων, να φανεί δηλαδή ότι υπάρχει μία δυναμική – ρεύμα υπέρ του ΝΑΙ, η οποία είναι σταθερή. Όχι όμως με ομοειδή ποσοστά, γιατί ο κόσμος παραμένει καχύποπτος απέναντι στους δημοσκόπους. Τους θεωρεί κομμάτι του συστήματος. 
Από την άλλη, την Παρασκευή 3/7, που είναι και η τελευταία μέρα που επιτρέπεται βάσει νόμου να δημοσιευθούν μετρήσεις, θα πρέπει να αποτυπώνεται μία καθολική υπεροχή του ΝΑΙ, που δεν θα χωρεί αμφισβήτηση, χωρίς όμως να δημιουργεί και επανάπαυση. Μία διαφορά που θα κυμαίνεται από 5 έως 10 μονάδες ανάλογα με την εταιρεία. Σημειώνουμε ότι σε ανάλογα δημοψηφίσματα στο εξωτερικό το ΝΑΙ συνήθως υποαντιπροσωπεύεται.
Δείτε το σημείωμα παρακάτω!
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Ο τρόπος που θα ψηφίσουν οι Έλληνες στο δημοψήφισμα θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο από το ποιο διακύβευμα θα επικρατήσει στο συλλογικό υποσυνείδητο.
Αυτή τη στιγμή για τα κρίσιμα διεκδικούμενα κοινά τα διακυβεύματα είναι ακόμα συγκεχυμένα.
ΚΡΙΣΙΜΑ ΚΟΙΝΑ:
ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΧΙ
Δυναμικές ηλικίες 25-55 (κυρίως 35-45)
Αστικά κέντρα
Ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ 2015 ( ̴ 70%)
ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ
Συνταξιούχοι
Περιφέρεια
Οι ψηφοφόροι των κομμάτων του Φιλοευρωπαϊκού Μετώπου ( ΝΔ – ΠΟΤΑΜΙ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ),  έχουν σε μεγάλο βαθμό τοποθετηθεί θετικά, με εξαίρεση ένα όχι ασήμαντο ποσοστό Νεοδημοκρατών ψηφοφόρων που υπερβαίνει το 10%.
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ / ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕΝΟΙ
Γυναίκες
Πολύ νέες ηλικίες 18-25
Πασοκογενείς ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ ( ̴ 30%)
Επισημαίνουμε ότι η μεγάλη μάζα των πολιτών που μπορεί να μεγαλώσει και να κατοχυρώσει με μία ισχυρή πλειοψηφία την επιλογή του ΝΑΙ, είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Απευθυνόμαστε κυρίως σε αυτούς. Επισημαίνουμε τη διεθνή απομόνωση της χώρας και το γεγονός ότι χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα παίρνουν σαφής αποστάσεις από τις επιλογές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό, τόσο ο πολιτικός μας λόγος, όσο και οι συμβολισμοί της επικοινωνίας μας πρέπει να είναι τέτοιοι που να πείθουν, αλλά κυρίως να ακούγονται. Δεν τους πείθουν στελέχη της μνημονιακής ΝΔ. Δεν τους ακούνε καν.
Δεν είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι το σενάριο της αριστερής παρένθεσης ήταν σωστό, ούτε να πάρουμε τη ρεβάνς των χαμένων εκλογών του Ιανουαρίου. Το δημοψήφισμα έχει εθνικό και όχι κομματικό χαρακτήρα.
Ήταν εξαιρετική η εκπροσώπηση από το δίδυμο των Δημάρχων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Καμίνη και Μπουτάρη στη χθεσινή συγκέντρωση της Αθήνας και αυτοί πρέπει να τεθούν επικεφαλής και της συγκέντρωσης της Παρασκευής, πλαισιωμένοι από καλλιτέχνες, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, άνεργους-φοιτητές, όχι όμως κομματικά στελέχη (μέχρι τώρα έχουν κάνει εξαιρετική δουλεία άνθρωποι όπως ο Χρήστος Χωμενίδης, ο Πύρρος Δήμας, ο Δημήτρης Αθερίδης, καθώς και οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων και των εμπορικών συλλόγων που έχουν de facto μεγαλύτερη πλειοψηφία).
Είναι προτιμότερο στα τηλεπαράθυρα να αντιπαρατίθενται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με δημοσιογράφους ή εκπροσώπους παραγωγικών φορέων κ.α., όχι με στελέχη της ΝΔ. Όσο δημιουργούνται δίπολα κομματικά, χάνουμε το δίκιο μας και μαζί και τις εντυπώσεις.
Είναι η ώρα των πολιτών, όχι των πολιτικών!
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι όσο οι εικόνες που κυριαρχούν είναι οι ουρές έξω από τις Τράπεζες και τα Supermarkets, οι διαφορές στα exit polls υπέρ του ΝΑΙ είναι διπλάσιες σε ποσοστό. Σήμερα το πρωί σε κάποιες από τις εταιρείες ερευνών το ποσοστό έφτανε το 10% ! Όταν μπήκε στην ατζέντα το θέμα του debate το ποσοστό έπεσε.
ΔΙΠΟΛΑ / ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ                                    ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ  
Ευρώ VS Δραχμή                                                      ΝΑΙ
Ευρώπη VS Ελλάδα                                           Οριακά ΟΧΙ
Μέτρα και Μνημόνιο                                                  ΟΧΙ
Τσίπρας VS Σαμαράς                                               ΟΧΙ
Τσίπρας VS άλλα μη πολιτικά πρόσωπα                  ΝΑΙ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Το βασικό πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι για να επικρατήσει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, η καμπάνια μας πρέπει να επικεντρωθεί στη ΖΩΗ, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, τη ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ των Ελληνίδων και των Ελλήνων με το Ευρώ μέσα στην Ευρώπη.
Την Κυριακή ψηφίζουμε για την ΠΑΤΡΙΔΑ μας, ψηφίζουμε για τη ΖΩΗ μας.
CONCEPT ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΣ
ΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
(Να συμπίπτει με το concept της καμπάνιας που τρέχει στο διαδίκτυο «NAI για την Ελλάδα, ΝΑΙ για το Ευρώ»)
ΥΠΟΣΥΝΘΗΜΑ
Την Κυριακή όλοι οι Έλληνες μαζί ψηφίζουμε ΝΑΙ για την πατρίδα μας.
Επιλέγουμε θετικά σταθερότητα και αξιοπρέπεια.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΕΛΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ:
Θεωρούμε ότι οι προοπτικές του ΝΑΙ είναι αισιόδοξες, αλλά η εμπέδωση της αλλαγής της στάσης της κοινής γνώμης (swing), επειδή γίνεται με τρομερά γοργούς ρυθμούς, δεν προλαβαίνει να γίνει πιστευτή ούτε ακόμα και από αυτούς που αλλάζουν τη στάση τους (προς το ΝΑΙ).
Γι’ αυτό, στο βαθμό που είναι δυνατό, θα πρέπει η δημοσκοπική/κοινωνική δυναμική υπέρ του ΝΑΙ να αποτυπωθεί κλιμακούμενη από τις εταιρείες μετρήσεων, να φανεί δηλαδή ότι υπάρχει μία δυναμική – ρεύμα υπέρ του ΝΑΙ, η οποία είναι σταθερή. Όχι όμως με ομοειδή ποσοστά, γιατί ο κόσμος παραμένει καχύποπτος απέναντι στους δημοσκόπους. Τους θεωρεί κομμάτι του συστήματος.
Από την άλλη, την Παρασκευή 3/7, που είναι και η τελευταία μέρα που επιτρέπεται βάσει νόμου να δημοσιευθούν μετρήσεις, θα πρέπει να αποτυπώνεται μία καθολική υπεροχή του ΝΑΙ, που δεν θα χωρεί αμφισβήτηση, χωρίς όμως να δημιουργεί και επανάπαυση. Μία διαφορά που θα κυμαίνεται από 5 έως 10 μονάδες ανάλογα με την εταιρεία. Σημειώνουμε ότι σε ανάλογα δημοψηφίσματα στο εξωτερικό το ΝΑΙ συνήθως υποαντιπροσωπεύεται.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ / ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ:
Η συζήτηση εκτός από το διακύβευμα του τουρισμού που είναι επίκαιρο, πρέπει να στραφεί και σε τρία άλλα ζητήματα:
Τι θα γίνει την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ αν επικρατήσει το όχι με:
το ΕΣΠΑ
τις αγροτικές επιδοτήσεις και
τις τραπεζικές καταθέσεις
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Πρέπει να αποφύγουμε – ειδικά με τη σημερινή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα – το ερώτημα: «Ποιός φταίει για το γεγονός ότι έκλεισαν οι Τράπεζες;». Εκεί οι απόψεις του κόσμου είναι μοιρασμένες, το ζήτημα είναι τεχνικό και εξηγείται πολύ δύσκολα.
Γι’ αυτό, αντί να συζητάμε το γιατί έκλεισαν οι Τράπεζες, απευθύνουμε στους πολίτες το απλό ερώτημα: «ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;» .
Demos Lab
Ν.Κ.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://e-didaskalia.blogspot.com/2015/07/blog-post_6.html#ixzz3euxQiced

Κυνική ομολογία Άδωνι Γεωργιάδη: Εγώ πρότεινα στους Γερμανούς να κλείσουν τις τράπεζες για να χρεοκοπήσει η χώρα

«Θα ήταν καλύτερα τώρα να εισαχθεί έλεγχος κεφαλαίων και να αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει και σε αυτή τη βάση, θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία με τους δανειστές». Αυτή ήταν η εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε στους εκπροσώπους των δανειστών μέσω του γερμανικού περιοδικού Focus Online, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στις 23 Ιουνίου έριξε στο τραπέζι, μια «δραστική και συνεπή» όπως χαρακτήρισε το περιοδικό την ιδέα, και δεν χρειάστηκε να περάσει ούτε μια εβδομάδα ώστε να αποδειχθεί πως απευθυνόταν σε ένα πολιτικό και οικονομικό ακροατήριο που είχε δρομολογήσει ήδη τα capital controls και την ασφυξία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα ο βουλευτής της Ν.Δ. απευθύνει έκκληση μέσω του γερμανικού περιοδικού προς τους δανειστές - και ενώ η διαπραγμάτευση βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού - να «μην αποδεχθούν τη λίστα του Τσίπρα σε καμία περίπτωση».
Ο πολιτικός που τα τελευταία χρόνια δεν ανέχθηκε να του κλέψει την δόξα των απολύσεων κανένας Τόμσεν και κανένα ΔΝΤ, μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται πως αυτός πρώτος πρότεινε το «κλείσιμο των τραπεζών» ώστε να χρεοκοπήσει η χώρα υποστηρίζοντας μια «ελεγχόμενη εθνική χρεοκοπία» (Kontrollierte Staatspleite) και να μην επιτρέψει σε κανέναν Σόιμπλε και σε κανέναν Ντάισελμπλουμ να πιστωθούν τα capital controls για τα οποία σήμερα κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση. Γιατί το σχέδιο του Άδωνι δεν έτυχε, αλλά πέτυχε. Τουλάχιστον ως προς το πρώτο σκέλος. Το αν θα ολοκληρωθεί τελικά η εναλλακτική του ιδέα είναι κάτι που θα το κρίνει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός γνωρίζοντας όμως το ονοματεπώνυμο αυτών που παίζουν παιχνίδια χρεοκοπίας πίσω από την πλάτη του.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://e-didaskalia.blogspot.com/2015/07/blog-post_21.html#ixzz3euxciYlf

ΥΠΟΙΚ: Νοσηρά ψευδές, προβοκάτσια και υπονόμευση του δημοψηφίσματος το δημοσίευμα για κούρεμα καταθέσεων

Το δημοσίευμα των Financial Times για κούρεμα καταθέσεων είναι προβοκάτσια και αποτελεί υπονόμευση του δημοψηφίσματος της Κυριακής και της λαϊκής ετυμηγορίας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.
Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών ζητεί από την εφημερίδα να ανακαλέσει το ψευδέστατο, όπως το χαρακτηρίζει, δημοσίευμα.
Το υπουργείο κάνει λόγο για «νοσηρή είδηση» και υπενθυμίζει ότι η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, έχει ήδη προχωρήσει σε κατηγορηματική διάψευση.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://e-didaskalia.blogspot.com/2015/07/blog-post_85.html#ixzz3euwNcjhI

ΣΥΡΙΖΑ: Να πάψει η χυδαία παραπληροφόρηση που προσπαθεί να σπείρει τον πανικό και να τρομοκρατήσει τους πολίτες ενόψει του δημοψηφίσματος

«Να σταματήσει η χυδαία παραπληροφόρηση» ζητάει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει ότι διάφορα ΜΜΕ προσπαθούν ακόμη και την τελευταία στιγμή να τρομοκρατήσουν τους πολίτες.
Η Κουμουνδούρου στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι «έξω από κάθε όριο δημοσιογραφικής  δεοντολογίας,  διάφορα ΜΜΕ, με πρωτοστατούντα τον  τηλεοπτικό  σταθμό ΣΚΑΙ,  προσπαθούν, ακόμα και την ύστατη στιγμή,  να σπείρουν τον πανικό και να τρομοκρατήσουν  τους πολίτες,  ενόψει του δημοψηφίσματος  της Κυριακής» αναφέρει η ανακοίνωση.
«Απαιτούμε να πάψει πια  αυτή η χυδαία προσπάθεια παραπληροφόρησης και χειραγώγησης των πολιτών» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://e-didaskalia.blogspot.com/2015/07/blog-post_5.html#ixzz3euwcnoVp

Αποκάλυψη Reuters: H ΕΕ προσπάθησε να εμποδίσει τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ που δικαιώνει την ελληνική κυβέρνηση!

Κυβερνήσεις κρατών μελών της ευρωζώνης προσπάθησαν—μάταια—να εμποδίσουν τη δημοσιοποίηση της προκαταρκτικής έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ελλάδας δικαιώνει την έκκλησή της προς τους ψηφοφόρους να απορρίψουν τους όρους της συμφωνίας που της προτάθηκε στο δημοψήφισμα της Κυριακής, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ.
Σύμφωνα με το έγγραφο το ελληνικό χρέος δεν θα γίνει βιώσιμο εάν δεν υπάρξει μεγάλη απομείωσή του, ιδίως από τον επίσημο τομέα στην ΕΕ, ενώ η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπρόσθετη χρηματοδοτική υποστήριξη ύψους 50 δισεκ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.
Η δημοσιοποίηση του εγγράφου αυτού αποκάλυψε τη διένεξη ανάμεσα στις Βρυξέλλες και τον διεθνή οικονομικό οργανισμό της Ουάσινγκτον, η οποία σιγόκαιγε για μήνες πίσω από κλειστές πόρτες, σχολιάζει το Reuters.
Κατά τις πηγές του πρακτορείου, δεν υπήρξε ψηφοφορία για να αποφασιστεί εάν θα δημοσιευόταν η ανάλυση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι αντιτάχθηκαν σε αυτή, ήταν πολύ λιγότεροι από εκείνους που την ενέκριναν — συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, που έχουν τη μεγαλύτερη ισχύ στους κόλπους του θεσμού.
«Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση», σημείωσε πηγή του ΔΝΤ. «Δεν ζούμε σε έναν πύργο από ελεφαντόδοντο εδώ. Αλλά η ΕΕ πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορούν να αποφασίζονται τα πάντα με βάση τις δικές της προτεραιότητες», πρόσθεσε.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ εξέτασε όλα τα επιχειρήματα, όπως το ενδεχόμενο το έγγραφό του να αξιοποιηθεί για πολιτικούς λόγους, αλλά η άποψη που κυριάρχησε είναι πως τα στοιχεία και οι αριθμοί πρέπει να εκτεθούν με πλήρη διαφάνεια πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
«Τα γεγονότα είναι πεισματάρικα. Δεν μπορείς να κρύψεις τα γεγονότα επειδή μπορεί να τύχουν εκμετάλλευσης», πρόσθεσε η ίδια πηγή στο ΔΝΤ.
Η εκπρόσωπος του Ταμείου Άντζελα Γκαβίρια απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο ερωτηθείσα σχετικά από το Reuters.

Die Welt: Χάρη στον Τσίπρα συζητάμε τι είδους Ευρώπη θέλουμε

«Η Ευρώπη ήταν αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μια ιδεαλιστική πολιτική πεζογραφία με πολύ αισιόδοξη ρητορική. Τώρα η Ευρώπη είναι ένα πράγμα που μπορεί να μας κοστίσει ακριβά. Και γι “αυτό είμαστε τόσο προσεκτικοί».
Μια «μάντρα» σκεπτικιστών ήταν η ΕΕ χωρίς μια κοινή ταυτότητα ταυτότητα. Αλλά τις τελευταίες ημέρες υπάρχει περισσότερο από ποτέ η παραπάνω αίσθηση αναφέρει η Die Welt.
Ειδικότερα στο άρθρο επισημαίνεται πως όταν τα πράγματα ξεφεύγουν δημιουργείται πανικός, αβεβαιότητα και όλοι νοσταλγούν την παλιά Ευρώπη των εθνικών κρατών.
Στην αρχή της κρίσης του ευρώ είχαμε μια τραπεζική κρίση, μια κρίση δημοσίου χρέους και λίγα χρόνια αργότερα ήρθε η ελληνική κρίση να γεμίσει με αβεβαιότητες τις επιχειρήσεις και να τραβήξει την προσοχή όλης της Ηπείρου η οποία έβαλε σε σκέψεις όλα τα κράτη-μέλη.
Η ενοποίηση και η εμβάθυνση της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί, λιγότερο στους θεσμούς και στην πολιτική και περισσότερο στη συνείδηση των πολιτών της. Το ευρώ κρέμεται από μία κλωστή καθώς τα στενά όρια της δημοσιονομικής και φορολογικής πολιτικής έχουν εγκαταλείψει προ πολλού τη διάσωση του ενιαίου νομίσματος.
Η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να έχει μέλλον μόνο εάν δημιουργηθεί μια δημοκρατική βάση από φωτισμένους και υπεύθυνους πολιτικούς η οποία σύμφωνα με τη Welt κάθε μέρα αυξάνεται.
Ηδη οι Ευρωπαίοι «τρέμουν» στην ιδέα και μόνο πιθανής αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.
Χάρη στην αριστερή κυβέρνηση στην Αθήνα συζητάμε στην ΕΕ τι είδος Ευρώπης θέλουμε να ζούμε στην πραγματικότητα.
Η Ευρώπη ήταν αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μια ιδεαλιστική πολιτική πεζογραφία με πολύ αισιόδοξη ρητορική. Τώρα η Ευρώπη είναι ένα πράγμα που μπορεί να μας κοστίσει ακριβά.
Και γι “αυτό είμαστε τόσο προσεκτικοί.
Το θαύμα της μεταπολεμικής περιόδου
Πριν από 70 χρόνια έκλεισε ο φοβερός Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, μια σφαγή σε πρωτοφανή κλίμακα, με πρωταγωνίστρια τη Γερμανία. Αλλά αυτή η τραγωδία έχει οδηγήσει σε μια κοσμοϊστορική αναστροφή των σχέσεων.
Μόνο λαμβάνοντας υπόψη τα εκατομμύρια των νεκρών και των τραυματιών είναι θαύμα που υπάρχει ειρήνη στην Ευρώπη. Μάλιστα χαρακτηριστική είναι η φιλία μεταξύ Γερμανών και Πολωνών, Γερμανών και Γάλλων, Γερμανών και Ισραηλινών. Επομένως, δεν πρέπει να ανησυχούν αυτές τις μέρες, αλλά θα πρέπει να είμαστε πρόθυμοι για δράση προς τα εμπρός σε ό, τι έρχεται…
Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://e-didaskalia.blogspot.com/2015/07/die-welt.html

Ο καιρός σήμερα

Αίθριο και ζεστό καιρό, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι αναμένουμε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας το Σάββατο 4 Ιουλίου. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τις απογευματινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 12 έως 31 στη βόρεια Ελλάδα, 18 έως 31 στη δυτική Ελλάδα, 17 έως 30 στο βόρειο Αιγαίο και από 19 έως 31 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως και 4 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι έως 6 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τμήματα 7 μποφόρ.

Σαν σήμερα 4 Ιουλίου: http://e-didaskalia.blogspot.com/2015/07/4.html


Περισσότερες ειδήσεις εδώ.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)