Οικονομικής Επιστήμης Πειραιάς - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών παρέχει, μέσω του Προγράμματος Σπουδών, εξειδίκευση σε γνωστικά αντικείμενα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες οικονομικές απαιτήσεις τόσο της Ελληνικής όσο και της Διεθνούς Οικονομίας, ενώ προσφέρονται από την πλειοψηφία των πλέον αναγνωρισμένων αντίστοιχων Οικονομικών Τμημάτων του εξωτερικού.
Σκοπός του τμήματος είναι η σπουδή και προαγωγή της οικονομικής επιστήμης. Τα Τμήματα καταρτίζουν στελέχη ικανά να εργαστούν ως οικονομολόγοι, αναλυτές, σύμβουλοι και ερευνητές.

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:
Η φοίτηση διαρκεί 8 εξάμηνα. Το τμήμα Οικονομικών Επιστημών αποτελείται από τρεις τομείς διαφορετικού προσανατολισμού και γνωστικού αντικειμένου που είναι: 1.Ο τομέας Οικονομικής των Επιχειρήσεων.
2.Ο τομέας Ανάπτυξης και Προγραμματισμού.
3.Ο τομέας Γενικής Οικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Ο.Π.Α.
1. Οικονομική Επιστήμη
2. Χρηματοοικονομική Τραπεζική για Στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμούς
3. Οικονομική Ανάλυση
Παν/μιο Μακεδονίας
1. Πληροφοριακά Συστήματα
2. Οικονομική Επιστήμη
Παν/μιο Αθήνας
1. Οικονομική Επιστήμη

Αγορά Εργασίας
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
 Οι πτυχιούχοι του Τμήματος αυτού μπορούν να εργαστούν
• στο δημόσιο τομέα σε υπηρεσίες που έχουν ως αντικείμενο το εμπόριο, τη διεθνή οικονομία, νομισματικά θέματα, το φορολογικό σύστημα, την πολιτική της απασχόλησης
• σε φορείς που ασχολούνται με την οικονομική έρευνα
• σε Τράπεζες και οργανισμούς κοινής ωφέλειας
• ως σύμβουλοι επιχειρήσεων και βιομηχανιών ή ανώτεροι υπάλληλοι σε λογιστήρια • ως καθηγητές στην εκπαίδευση και την κατάρτιση.
ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο επαγγελματικός χώρος στον οποίο καλούνται να κινηθούν οι απόφοιτοι του τμήματος, αν αποφασίσουν ν' ασχοληθούν αμιγώς με την ειδικότητά τους, είναι σχετικά ανοικτός. Οι περισσότεροι πάντως απόφοιτο απασχολούνται είτε σε θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα είτε ως λογιστές ή φοροτεχνικοί. Ειδικότερα το επάγγελμα του φοροτεχνικού με τις συνεχείς τροποποιήσεις των τελευταίων ετών του φορολογικού καθεστώτος στη χώρα μας, αποτελεί επάγγελμα με ζήτηση.
ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Οικονομικοί Αναλυτές Λογιστές και Ελεγκτές Οικονομικοί Σχεδιαστές και Διευθυντές Φοροτεχνικοί.






Περισσότερα θέματα για τα πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)