Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών Ρέθυμνο - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΡΕΘΥΜΝΟ

Είναι αντίστοιχος με το σκοπό των Τμημάτων Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας που παρουσιάζουμε παραπάνω. Στο Ρέθυμνο λειτουργεί κατεύθυνση Κοινωνιολογίας.

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:
8 ΕΞΑΜΗΝΑ
Το Τμήμα χορηγεί ενιαίο πτυχίο με δύο κατευθύνσεις:
(1) Φιλοσοφίας,
(2) Κοινωνικών Επιστημών.
Ο φοιτητής οφείλει να επιλέξει μία από τις δύο κατευθύνσεις κατά τη δήλωση μαθημάτων του πέμπτου εξαμήνου σπουδών τους.
Τα μαθήματα εντάσσονται σε τρεις βαθμίδες:
α) Παραδόσεις: παρουσιάζεται εποπτικά μια ευρεία περιοχή ενός γνωστικού αντικειμένου και ο σχετικός μ'αυτήν επιστημονικός προβληματισμός.
β) Σεμινάρια: οι φοιτητές, με τις οδηγίες του διδάσκοντος, ερευνούν ένα ειδικό θέμα με τή βοήθεια της σχετικής βιβλιογραφίας και παρουσιάζουν και συγγράφουν εργασία.
γ) Ασκήσεις:
(1) ανάγνωση και σχολιασμός θεωρητικών κειμένων.
(2) Διδακτική άσκηση: παρακολουθήσεις μαθημάτων και διδασκαλία σε σχολεία του Ρεθύμνου.
(3) Επιτόπια έρευνα στο πλαίσιο των μαθημάτων κοινωνιολογίας και ψυχολογίας.
 Ο/Η φοιτητής/τρια αποκτά πτυχίο με την επιτυχή εξέταση σε σαράντα δύο (42) μαθήματα και, αν κάτι τέτοιο απαιτείται, σε τέσσερα (4) μαθήματα ξενόγλωσσης γραμματείας και ορολογίας (σύνολο 46 μαθήματα), κατανεμημένα σε οκτώ (8) εξάμηνα. Έξι από τα μαθήματα αυτά είναι σεμινάρια. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή του φοιτητή στα σεμινάρια, είναι να γνωρίζει μία ξένη γλώσσα και να έχει γνώση σχετική με το αντικείμενο του σεμιναρίου.
Στο Τμήμα ΦΚΣ ισχύει ο θεσμός της προαιρετικής διπλωματικής εργασίας. Η διπλωματική αυτή εργασία μπορεί να επιλεγεί στην αρχή του τέταρτου έτους σπουδών και ισοδυναμεί με τρία 3ωρα μαθήματα (ένα σεμινάριο και δύο παραδόσεις).
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
1.Φιλοσοφία
2.Βιοηθική
3.Πολιτισμός και Ανθρώπινη ανάπτυξη
4.Εγκέφαλος και Νους
5.Εκπαιδευτική Θεωρία,Ιστορία και Πολιτική 
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Για τους αποφοίτους των Τμημάτων ισχύουν οι ίδιες δυνατότητες με αυτές των πτυχιούχων των Τμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής. Γενικά οι θεωρητικές σπουδές που προσφέρουν τα τμήματα Φιλοσοφίας, έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σαν το καλύτερο υπόβαθρο σπουδών για διοίκηση ανθρώπινων πόρων με την κατοχή βέβαια ανάλογου μεταπτυχιακού.








Περισσότερα θέματα για Πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)