Τεστ: Εσύ πότε θα γίνεις μάνα;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Θέλω να γίνω μητέρα

Για να δούμε εάν γνωρίζετε τα βασικά γύρω από την διαδικασία σύλληψης.

Όχι δεν βρήκαμε την «μαγική συνταγή» ούτε ανακαλύψαμε μια νέα εφαρμογή με …μαντικές ικανότητες! Απλώς ακολουθεί ένα quiz για να δείτε πόσο ενημερωμένη είστε γύρω από τα θέματα που αφορούν την σύλληψη. Εάν είστε υγιείς, τότε οι γνώσεις θα φέρουν τον στόχο σας ακόμα πιο κοντά! 

1) Εάν θέλετε να μείνετε έγκυος, η καλύτερη περίοδος για sex είναι:
Α) Στην ωορρηξία και 2 μέρες μετά
Β) Στην ωορρηξία και 2 μέρες πριν
Σωστή απάντηση: Το σπέρμα μπορεί να επιβιώσει αρκετές ημέρες μέσα στο γυναικείο σώμα, οπότε κάνοντας sex πριν την ωορρηξία μεγιστοποιείτε τις πιθανότητες εγκυμοσύνης. Επειδή το ωάριο πρέπει να γονιμοποιηθεί μέσα σε 24 ώρες από την απελευθέρωσή του, 2 μέρες μετά ίσως να είναι πολύ αργά. Το ιδανικό είναι να εντείνετε τις προσπάθειές σας για παιδί στην ωορρηξία και 2 μέρες πριν από αυτήν. Ωστόσο, εάν υπολογίζετε την ωορρηξία σας με βάση το ημερολόγιο  ίσως να χρειαστεί να κάνετε συχνά sex πριν και μετά την αναμενόμενη ημερομηνία.
2) Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις sex όταν προσπαθείς για παιδί;
Α) Κάθε 1 ή 2 μέρες
Β)Πρέπει να κρατάς «δυνάμεις» για τις μέρες της ωορρηξίας
Σωστή απάντηση: Οι συχνές επαφές πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες για μια εγκυμοσύνη. Εάν έρχεστε καθημερινά σε επαφή ή κάθε 1 με 2 ημέρες, τότε είναι πιο πιθανό να πέσετε πάνω στην σωστή στιγμή, δεδομένου πως είναι δύσκολο μια γυναίκα να υπολογίσει ακριβώς το πότε θα έχει ωορρηξία. Μην φοβάστε: Η καθημερινή επαφή δεν επηρεάζει την ανδρική γονιμότητα!
3) Ο καλύτερος φυσικός τρόπος για να εντοπίσετε την ωορρηξία είναι:
Α) Μετρώντας την θερμοκρασία του σώματος
Β) Παρατηρώντας τις αλλαγές στα κολπικά υγρά
Γ) Μετρώντας τις μέρες μετά τη περίοδό
Σωστή απάντηση: Η «ημερολογιακή μέθοδος», κατά την οποία η γυναίκα μετρά τις ημέρες μετά την περίοδό της για να υπολογίσει την ωορρηξία της, βασίζεται σε στατιστικές πιθανότητες και δεν δείχνει με βεβαιότητα την ακριβή ημέρα ωορρηξίας. Επίσης, η θερμοκρασία του σώματος δεν ανεβαίνει παρά μόνο μετά την ωορρηξία. Επομένως, η καλύτερη φυσική μέθοδος είναι να παρακολουθείτε τα κολπικά σας υγρά, τα οποία κοντά στην ωορρηξία γίνονται πιο διάφανα και γλιστερά, για να διευκολύνουν τα σπερματοζωάρια στο ταξίδι τους.
4) Για να μείνετε έγκυος είναι προτιμότερο να κάνετε sex το πρωί.
Α) Αλήθεια
Β)Ψέματα
Σωστή απάντηση. Μπορεί το πρωινό πουλί να πιάνει το ψάρι, αλλά στην σύλληψη κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δεν έχει, δηλαδή, σημασία η ώρα της ημέρας, αλλά το να έρχεται το ζευγάρι σε επαφή την ημέρα της ωορρηξίας και 2 μέρες πριν.
5) Ποια στάση βοηθά την γυναίκα να συλλάβει με μεγαλύτερη ευκολία;
Α) Η ιεραποστολική
Β) Η σεξουαλική στάση δεν παίζει ρόλο
Σωστή απάντηση: Δεν έχει αποδειχθεί από έρευνες ότι υπάρχουν στάσεις που βοηθούν τα σπερματοζωάρια να προσεγγίσουν ευκολότερα και ταχύτερα τον στόχο τους, επομένως επιλέξτε όποια σας αρέσει περισσότερο. Να θυμάστε, όμως, ότι δεν βλάπτει να παραμείνετε ξαπλωμένη για 10-15 λεπτά μετά την συνουσία, ώστε να διασφαλίσετε ότι μέρος του σπέρματος δεν θα κυλήσει έξω από τον κόλπο σας.
6)Τα σλιπάκια βλάπτουν την ανδρική γονιμότητα.
Α) Αλήθεια
Β) Ψέμα
Σωστή απάντηση: Η υπερθέρμανση μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, γι’ αυτό και τα γεννητικά όργανα κρέμονται έξω από το σώμα των αρσενικών. Τα ζεστά μπάνια, η σάουνα, η τοποθέτηση του laptop στα πόδια κτλ. έχει αποδειχθεί ότι βλάπτουν την ανδρική γονιμότητα. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία τέτοια επιστημονική σύνδεση για τα σλιπάκια. Μην σπεύσετε, λοιπόν, να του αλλάξετε την γκαρνταρόμπα!
7) Τι από τα παρακάτω δεν θα μειώσει τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος
Α) Το κάπνισμα
Β) Οι συχνές αυξομειώσεις βάρους
Γ) Το να πίνετε 2 ποτήρια καφέ ημερησίως
Σωστή απάντηση: Μπορείτε να πίνετε ένα δύο φλιτζάνια καφέ, αφού αυτά δεν βάζουν «τρικλοποδιές» στις προσπάθειές σας να συλλάβετε, ενώ είναι ασφαλή και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Το κάπνισμα και οι δίαιτες, από την άλλη μεριά, έχει αποδειχθεί ότι βλάπτουν την γονιμότητά σας. Το πρώτο, μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες μπορεί να επιταχύνει την εμμηνόπαυση, ενώ το δεύτερο μπορεί να κάνει τον κύκλο σας ασταθή.
8) Ποιος είναι ο κυριότερος λόγος να μην πίνετε όσο προσπαθείτε να συλλάβετε;
Α) Το αλκοόλ μειώνει την γονιμότητά σας
Β) Μπορεί να είστε ήδη έγκυος και να μην το ξέρετε
Σωστή απάντηση: Οι επιστήμονες είναι διχασμένοι σχετικά με το αν το αλκοόλ σε μικρή ποσότητα παρεμποδίζει τις προσπάθειές σας και σας απομακρύνει από τον στόχο σας. Και παρότι ένα ποτό μπορεί τελικά να μην επηρεάζει την γονιμότητά σας, δεν είναι καλή ιδέα εάν είστε ήδη έγκυος και απλά δεν το έχετε συνειδητοποιήσει.

Περισσότερα τεστ εδώ.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)