Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος. Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε λοιπόν πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μπουζουμπούρα, Μπουρούντι. Καζάνι που βράζει 



Άναψαν τα αίματα αυτή την εβδομάδα στην πρωτεύουσα του Μπουρούντι όταν ομάδες διαδηλωτών συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις σε συνοικίες της Μπουζουμπούρα, εγείροντας ανησυχίες στη διεθνή κοινότητα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Κατμαντού, Νεπάλ. Μια προσευχή για τους νεκρούς



Ένας πιστός προσφέρει μια ευχή στον θεό Bhairab για τους νεκρούς του σεισμού στο Νεπάλ.

Λα Λιμπερτάντ, Περού. Δαμάζοντας τα κύματα 



Είναι τολμηροί και το δείχνουν με κάθε τρόπο. Κάποιοι ίσως θα έλεγαν ότι παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα. Οι σέρφερ κάνουν απλά αυτό που αγαπούν και προσφέρουν υπέροχες φωτογραφίες.

Μαδρίτη, Ισπανία. Ο θρίαμβος της «Γιούβε»



Η «Μεγάλη Κυρία» αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τη Ρεάλ Μαδρίτης στον κρίσιμο ημιτελικό του Champions League και θα δώσει το «παρών» στον τελικό του Βερολίνου απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Κιλκίς, Ελλάδα. Πεζοπορία προς μια καλύτερη ζωή 





Ο φωτογράφος του Reuters Γιάννης Μπεχράκης απαθανάτισε πρόσφυγες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά τους να περπατούν προς μια νέα ζωή. Στις συγκλονιστικές αυτές εικόνες απεικονίζεται και ένας πρόσφυγας που ξαποσταίνει για λίγο από το μακρύ ταξίδι του προς τα Σκόπια. 

Μπαμπάρι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Παιδιά πολεμιστές



Είναι μία από τις χειρότερες μορφές παιδικής κακοποίησης. Κάθε χρόνο πολλά παιδιά στρατεύονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη, παρά τη θέλησή τους, σε πολέμους και ένοπλες συγκρούσεις. Μάλιστα, εάν κάποια αρνηθούν να υπακούσουν στις εντολές ή επιχειρήσουν να δραπετεύσουν από τα στρατόπεδα γνωρίζουν πως θα θανατωθούν. Λίγα είναι εκείνα που απελευθερώνονται…

Μανίλα, Φιλιππίνες. Ομαδικοί τάφοι



Σε ομαδικούς τάφους κηδεύονται οι νεκροί από την πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Φιλιππίνες. Δεκάδες εργάτες έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο το οποίο κατασκεύαζε σαγιονάρες στην πρωτεύουσα Μανίλα.

Μπαρτόλο, Σικελία. Ένα νέο προσφυγικό δράμα



Αφρικανοί πρόσφυγες μετά το μακρινό ταξίδι τους επιβιβάζονται σε σικελικά πλοία και ατενίζουν τον ανοιχτό ορίζοντα προς την Ευρώπη που τους δίνει ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

Βιέννη, Αυστρία. Dancing στο καμπαρέ



Κάποιοι το παρομοιάζουν με το στριπτίζ, όμως το μπουρλέσκ είναι τέχνη. Μια τέχνη που συνδυάζει τη γοητεία του παλιού κόσμου, με τον αισθησιασμό και τη σεξουαλικότητα. 

Σαγκάη, Κίνα. Τα σύννεφα σκέπασαν τους ουρανοξύστες



Τα σύννεφα πάνω από τον ουρανό της Σαγκάης στην Κίνα σκέπασαν τις κορυφές των πανύψηλων κτηρίων στο Παγκόσμιο Οικονομικό Κέντρο.

Περισσότερα θέματα με φωτογραφίες εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)