«Ήρωες»: Η ελληνική ταινία μικρού μήκους για τον σχολικό εκφοβισμό που πρέπει να δείτε!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Στον διεθνή διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους RØDE συμμετέχει φέτος η εξαιρετική ταινία «Ήρωες» που αποτελεί την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του νεαρού σκηνοθέτη, Γιώργου Χιώτη. Η ταινία μιλά για τον σχολικό εκφοβισμό, την ψυχολογία του θύματος, αλλά και τη δύναμη που κρύβει μέσα του, η οποία αποκαλύπτεται με τη βοήθεια του δασκάλου του.


Μια σχολική αίθουσα, ένα παιδί που εκφοβίζεται από τους συμμαθητές του και ο κομβικός ρόλος ενός δασκάλου που, μέσα από την διδασκαλία του βοηθά το παιδί να ανακαλύψει την δύναμη που έχει μέσα του ξετυλίγονται σε λίγα μόνο συγκλονιστικά λεπτά.
Όπως ο ίδιος ο σκηνοθέτης λέει στο In.gr, «ο λόγος που αποφάσισα να μιλήσω για το bullying είναι γιατί ένιωθα την ανάγκη να κάνω κάτι για το θέμα αυτό, το οποίο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις τον τελευταίο καιρό και δεν ήθελα άλλο πλέον να μένω αμέτοχος. Έχω βιώσει κι εγώ τέτοιες καταστάσεις. Δεν υπήρξα ποτέ θύτης. Τα βιώματά μου ήταν ως θεατής. Δυστυχώς, όμως, δεν έκανα κάτι για να το αλλάξω αυτό».
Ένας δάσκαλος, όμως, έχει την δύναμη να πατάξει τον σχολικό εκφοβισμό.

Παρακολουθήστε το βίντεο μαζί με τα παιδιά σας:

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο δημοτικό σχολείο Λεωνιδίου.

Η ταινία είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα της RØDE, όπου μπορείτε να ψηφίσετε προκειμένου να κερδίσει στον διαγωνισμό. Για να ψηφίσετε τους «Ήρωες» πατήστε εδώ και στη συνέχεια Vote, όπου γίνεται σύνδεση μέσω Facebook ή μέσω Google.

Περισσότερα θέματα για τον σχολικό εκφοβισμό εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)