Μικρά μυστικά για την επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Πανελλήνιες 2015: Μικρά μυστικά για την επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις

Πανελλήνιες 2015: Λίγες μέρες έχουν απομείνει μέχρι την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων την προσεχή Δευτέρα, στις 18 Μαΐου, όπου οι υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα διαγωνιστούν στις πανελλήνιες εξετάσεις με στόχο την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

























Στο δρόμο προς τις εξετάσεις, υπάρχουν μερικά μικρά μυστικά, τα οποία θα βοηθήσουν τους μαθητές να αποδώσουν καλύτερα, ώστε να συγκεντρώσουν την καλύτερη δυνατή βαθμολογία για  την είσοδο  στην σχολή της αρεσκείας τους. 
Κατά την περίοδο των εξετάσεων, καλό θα ήταν να ξεκουράζεστε αμέσως μετά την εξέταση του μαθήματος, προκειμένου να «καθαρίσει» το μυαλό σας. Μην σκέφτεστε πως γράψατε ή τι θα έπρεπε να γράψετε, καθώς ενδέχεται να σας καταβάλλει το άγχος. Πρέπει να συγκεντρωθείτε για το επόμενο μάθημα, δίνοντας κάθε φορά τον καλύτερο σας εαυτό. Προσπαθήστε, επίσης, να συμπληρώνετε οχτώ ώρες ύπνου, προκειμένου η νύστα ή η κούραση να μην αποτελέσει εμπόδιο για την απόδοση σας.
Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η διατροφή. Θα πρέπει να αυξήσετε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, καθώς και χυμών, ώστε ο οργανισμός σας να είναι εφοδιασμένος με τις κατάλληλες βιταμίνες. Ενδεικτικά, το πρωινό σας γεύμα πρέπει να αποτελείται από ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι, καθώς και ψωμί με βούτυρο και μέλι. Απαραίτητη, είναι, επίσης η κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να αποβάλλονται οι τοξίνες από το σώμα.
Κατά την είσοδο σας στην αίθουσα, διαβάστε προσεκτικά όλα τα θέματα. Εστιάστε περισσότερο σε αυτά που γνωρίζετε καλά, ενώ αφήστε να πιο δύσκολα για το τέλος. Αν δεν γνωρίζετε μια απάντηση ή την θυμάστε «στο περίπου», τότε, διατυπώστε την με τον δικό σας τρόπο, ώστε να μην αφήσετε κενό. Εξαντλείστε όλες τις ώρες των εξετάσεων και μην βιαστείτε να φύγετε νωρίτερα. Προτού παραδώσετε το γραπτό σας, κάντε ένα σύντομο έλεγχο για επαλήθευση των απαντήσεων που δώσατε. Τέλος, μην ξεχάσετε τα απαραίτητα πράγματα που πρέπει να έχετε μαζί σας.
Ειδικότερα, θα πρέπει να έχετε το δελτίο εξεταζομένου, την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο, τουλάχιστον δύο στυλό διαρκείας χρώματος μπλε ή μαύρου, γόμα. Επίσης, επειδή είναι καλοκαίρι, καλό θα είναι να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι με νερό. Απαγορεύεται η χρήση διορθωτικού (μπλάνκο), η χρήση υπολογιστικών μηχανών (κομπιουτεράκια) και φυσικά τα κινητά τηλέφωνα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος μηδενισμού του γραπτού. Καταλήγοντας, φροντίστε να είστε στο εξεταστικό κέντρο 15 λεπτά πριν από την προκαθορισμένη ώρα.

Περισσότερα θέματα για τις εξετάσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)