Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις παιδικές αλλεργίες!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τις παιδικές αλλεργίες!

Ένα στα πέντε παιδιά κάποια στιγμή θα εμφανίσει στη ζωή του κάποια αλλεργία. Είτε στη γύρη, είτε στο αβγό, είτε στους ξηρούς καρπούς, είτε στο ψάρι. Δείτε κάποια πράγματα παρακάτω που θα σας βοηθήσουν να μάθετε περισσότερα για τις αλλεργίες.
1. Η αλλεργία δεν είναι νόσος. Πρόκειται για μια υπερβολική αντίδραση της άμυνας του οργανισμού μας. Ο ανθρώπινος οργανισμός αντιδρά για κάποιο λόγο σε ουσίες που θεωρεί ξένες ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι επιβλαβής.
2. Τα παιδιά που δεν έχουν θηλάσει, είναι μοναχοπαίδια, έχουν γεννηθεί πρόωρα ή έχουν γεννηθεί το Φθινόπωρο ή την Άνοιξη έχουν περισσότερες πιθανότητες από τα υπόλοιπα παιδιά, να παρουσιάσουν κάποια αλλεργία.
3. Η αλλεργία στο αγελαδινό γάλα, συνήθως εμφανίζεται αμέσως μετά την πρώτη χορήγηση στο παιδί. Από το μαιευτήριο ή το σπίτι όπου θα πιει για πρώτη φορά συμπλήρωμα.
4.Η ατοπική δερματίτιδα είναι μια μορφή δερματικής αλλεργίας που μπορεί να εμφανιστεί στα βρέφη από τους πρώτους μήνες ζωής. Μπορεί να οφείλεται σε αφρόλουτρα, ακάρεα, συνθετικά υφάσματα ή ακόμη και κάποιες τροφές.
5. Αν το παιδί έχει συμπτώματα εποχικής αλλεργίας, σίγουρα θα παρατηρήσετε φτέρνισμα, καταρροή, φαγούρα στα μάτια ή δερματική αλλεργία όπως κοκκίνισμα ή πρήξιμο του δέρματος.
Τέλος πάντα να θυμάστε πώς πρέπει να γνωρίζετε αν το παιδί σας είναι αλλεργικό για να το αντιμετωπίσετε. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία συμβάλλουν στην ευκολότερη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και στο να ελαχιστοποιηθεί η επίδραση της αλλεργίας, στην ποιότητα ζωής και καθημερινότητας του παιδιού σας.


Περισσότερα θέματα για την υγεία εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)