Φυσικών Επιστημών (Φυσικής) Κύπρος - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΚΥΠΡΟΣ

Σκοπός του Τμήματος είναι να εκπαιδεύσει τους φοιτητές στη μελέτη των επιστημών της φυσικής και της χημείας και να τους εισαγάγει στην επιστημονική έρευνα των επιστημών αυτών, Ταυτόχρονα, επιδιώκεται η επιστημονική γνώση να μην περιορίζεται μόνο στον ακαδημαϊκό χώρο, αλλά ταχύτατα να επενδύεται σ' ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικών εφαρμογών. Οι φοιτητές έχουν δικαίωμα μετά το τέλος του δεύτερου εξαμήνου να επιλέξουν είτε το πρόγραμμα που οδηγεί σε πτυχίο Φυσικής είτε το πρόγραμμα που οδηγεί σε πτυχίο Χημείας.

Προγράμματα Σπουδών
ΣΠΟΥΔΕΣ: Η φοίτηση διαρκεί 8 εξάμηνα. Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική σε όλα τα εξάμηνα. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ: • Φυσική Οι ενδιαφερόμενοι, πρέπει να γνωρίζουν ότι στα Τμήματα του Πανεπιστημίου της Κύπρου η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική. Η διδασκαλία σ΄ αυτά γίνεται στην Ελληνική γλώσσα, όμως λόγω χρήσης και ξένης βιβλιογραφίας οι εισαγόμενοι διευκολύνονται στις σπουδές τους, αν γνωρίζουν πολύ καλά μια από τις ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική.

Αγορά Εργασίας
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: • στην τοπική βιομηχανία ή σε εταιρείες προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, • σε ερευνητικά κέντρα ή Πανεπιστήμια, • στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Περισσότερα θέματα για Πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)