Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΑΜΦΙΣΣΑ

Το Τμήμα Διοίκηση Οικονομία & Επικοινωνία Πολιτιστικών & Τουριστικών Μονάδων διαχωρίζεται στις παρακάτω τρεις κατευθύνσεις:
Ι. Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας Ι
Ι. Μουσειολογία
ΙΙΙ. Επικοινωνία Πολιτιστικών Μονάδων
 
Ο σκοπός του Τμήματος διαμορφώνεται ανάλογα με τις παραπάνω κατευθύνσεις. Οι σκοποί και τα Προγράμματα Σπουδών δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως.
Το Τμήμα έχει ως στόχο, να δώσει στους φοιτητές τις απαραίτητες θεωρητικές και τεχνολογικές γνώσεις, ώστε ως επιστήμονες να είναι ικανοί τόσο να διαχειρίζονται και να προστατεύουν την πολιτισμική μας κληρονομιά, όσο και να συντηρούν και να αποκαθιστούν έργα τέχνης και αρχαιότητες. Τα σύγχρονα θεωρητικά μαθήματα και η εφαρμοσμένη έρευνα εξασφαλίζουν στους φοιτητές την άρτια επιστημονική τους κατάρτιση, η οποία τους καθιστά ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας.
 
Στο πλαίσιο της αποστολής του το Τμήμα:
* παρακολουθεί τις εξελίξεις στη διεθνή επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα * αναπτύσσει συνεργασίες με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού
* αναπτύσσει συνεργασίες με φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι σχετίζονται με το γνωστικό αντικείμενο του τμήματος
* αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση και την έρευνα
* διεξάγει τεχνολογική και επιστημονική έρευνα
* εκπαιδεύει τους σπουδαστές σε τεχνολογίες αιχμής, οι οποίες τους παρέχουν ικανότητες και δεξιότητες που θα τους καταστήσουν ικανούς και ανταγωνιστικούς σε εθνικό και διεθνές περιβάλλον
* παρακολουθεί την εξέλιξη και προετοιμάζεται για τη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας του επιπέδου σπουδών.
 
Το περιεχόμενο σπουδών επίσης καλύπτει το γνωστικό αντικείμενο της Διοικητικής Επιστήμης με εξειδίκευση εφαρμογής στις τουριστικές επιχειρήσεις γενικά τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.
Τα Τμήματα έχουν σκοπό την άρτια επαγγελματική κατάρτιση αυτών που επιθυμούν να εργαστούν σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εστιατόρια, κέντρα αναψυχής, μπαρ, πλοία, κρουαζιερόπλοια, πρακτορεία ταξιδιών κ.λπ. με δυνατότητες εξέλιξης σε θέσεις προϊσταμένων και διευθυντών.
Οι σκοποί και τα Προγράμματα Σπουδών δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως.

Προγράμματα Σπουδών
Με βάση το Πρόγραμμα Σπουδών στα δυο πρώτα έτη σπουδών εκπονούνται κοινά μαθήματα και στις τρεις κατευθύνσεις.
 
Στα επόμενα δύο έτη τα μαθήματα χωρίζονται στις κατευθύνσεις:
Ι. Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
ΙΙ. Μουσειολογία
ΙΙΙ. Επικοινωνία Πολιτιστικών Μονάδων Τα Προγράμματα Σπουδών δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως και πρόκειται να είναι ένας συνδυασμός των παραπάνω κατευθύνσεων

Αγορά Εργασίας
Οι πτυχιούχοι του τμήματος θα μπορούν να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις που λειτουργούν τμήματα Δημοσίων Σχέσεων όπως επιχειρήσεις Μέσων Ενημέρωσης και Αναψυχής, Μεσαίες επιχειρήσεις του Δευτερογενούς τομέα όλων των κλάδων, εξαγωγικές μονάδες, επιχειρήσεις ειδικών ενδιαφερόντων του τριτογενούς τομέα και υλοποίησης κοινοτικών δράσεων, ευρύτερο δημόσιο τομέα, διεθνείς ευρωπαϊκούς οργανισμούς και μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Επίσης, μπορούν να εργαστούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες παροχής εξειδικευμένων γνώσεων.
 
>> Ο Μουσειολόγος μεταξύ των άλλων, συνεισφέρει στην εκπόνηση μελετών για τα Μουσεία, στην δημιουργία Εκθέσεων (π.χ. Εκθέσεις Μουσείων και Μουσειολογικές Μελέτες), στην υποστήριξη της Δημόσιας Διοίκησης αλλά και σε κάθε τι που αφορά τα Μουσεία της Χώρας.
Ο απόφοιτος του Τμήματος θα είναι ικανός να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες κάθε σύγχρονου Μουσείου, αντιλαμβανόμενος τις ιδιαιτερότητές του και θα διαθέτει την απαιτούμενη εξειδίκευση.


Περισσότερα θέματα για τα πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)