Συγκλονιστικό βίντεο αληθινής αντίστασης από τα άτομα με αναπηρία στο ΑΠΘ

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Πριν λίγες ημέρες το κτήριο διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης κατελήφθη από μέλη της Ομάδας Προσβασιμότητας, που διεκδικούν τη δημιουργία υποδομών, οι οποίες θα βελτιώσουν τις δυνατότητες της ισότιμης συμμετοχής τους στην ακαδημαϊκή ζωή.
Η Ομάδα Προσβασιμότητας είναι μια ομάδα εθελοντών φοιτητών και πολιτών με ή χωρίς αναπηρία που αγωνίζονται για ένα Πανεπιστήμιο ανοικτό και προσπελάσιμο για όλους.
Μεταξύ άλλων, διεκδικούν την άμεση δημιουργία ραμπών, αναβατορίων και τη συντήρηση του ασανσέρ, την εύρυθμη λειτουργία βαν με οδηγούς πλήρους ακαδημαϊκού ωραρίου και την αφαίρεση δύο θέσεων σε κάθε αίθουσα, έτσι ώστε ο φοιτητής να παρακολουθεί το μάθημα επί ίσοις όροις με τους συμφοιτητές του.
Χθες, η πρυτανεία δεσμεύθηκε ότι θα ικανοποιήσει τα περισσότερα αιτήματα της ομάδας και κάπως έτσι έληξε μια κατάληψη που χαιρετίστηκε με τον καλύτερο τρόπο από όλους.
Η συλλογικότητα δεν εφησυχάζει και δήλωσε τα εξής:
"Περιμένουμε την υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων σε πρακτικό επίπεδο και εντός των χρονικών ορίων που αυτά τέθηκαν. Στην περίπτωση μη υλοποίησης των αιτημάτων στην ώρα τους, προχωράμε σε νέες κινητοποιήσεις".
Μερικές ώρες πριν τη νικηφόρα εξέλιξη οι διαδηλωτές, συμμετείχαν στην εκπομπή Zona Rosa της Ελεύθερης ΕΡΤ, μέσα από την κατάληψη. Ανέλυσαν τα αιτήματά τους και σχολίασαν την στάση της πρυτανείας. Στην παρουσίαση της εκπομπής ο Χρήστος Αβραμίδης και ο Σταύρος Πανούσης.
Το βίντεο παρακάτω:

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)