Δικαιολογητικά για εγγραφές μαθητών στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Δικαιολογητικά για εγγραφές μαθητών στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου!

Το βλασταράκι σας τελείωσε από τις τάξεις που νηπιαγωγείου και πλέον θα εγγραφεί για πρώτη φορά στο «μεγάλο» σχολείο. Στο σχολείο, που θα αρχίσει σιγά σιγά να μαθαίνει να διαβάζει και να γράφει.
Στην πρώτη τάξη εγγράφονται υποχρεωτικά όσοι μαθητές συμπληρώνουν το 6ο έτος της ηλικίας τους μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής. Με απλά λόγια δηλαδή τα παιδάκια που έχουν γεννηθεί από την 1 Ιανουαρίου 2009 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2009, φέτος θα φοιτήσουν για πρώτη φορά, στην πρώτη τάξη του δημοτικού.
Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 1 μέχρι 15 Ιουνίου. Ποια δικαιολογητικά θα χρειαστεί να μαζέψετε ώστε να κάνετε την εγγραφή; Δείτε παρακάτω:
Για την εγγραφή στην Α' τάξη απαιτούνται:
α. Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας για την εγγραφή του μαθητή στα οικεία μητρώα ή δημοτολόγια, το οποίο εκδίδεται το τελευταίο πριν από την εγγραφή τρίμηνο και στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης.
β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
γ. Πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης
δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.(Λογαριασμός ΔΕΗ/ ΕΥΔΑΠ/ τηλεφώνου)
ε. Πιστοποιητικό καρδιολογικής και οφθαλμολογικής εξέτασης
στ. Βεβαίωση Παρακολούθησης Νηπιαγωγείου
Σαν γονείς καλό είναι να θυμάστε ότι κάθε εγγραφή μαθητή που δεν έχει τη νόμιμη ηλικία είναι άκυρη και ο διευθυντής του σχολείου ή ο Προϊστάμενος της Δ/νσης ή του Γραφείου Εκπαίδευσης που την πραγματοποιεί ελέγχεται πειθαρχικά. Εάν ένας μαθητής διαπιστωθεί ότι έχει μικρότερη ηλικία, από αυτή που αντιστοιχεί στην τάξη φοίτησής του, τότε εντάσσεται σε τάξη αντίστοιχη της ηλικίας του, ανεξάρτητα εάν προέρχεται από ελληνικό σχολείο της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή ξένο σχολείο της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.
Τέλος όλα τα δικαιολογητικά των μαθητών που προέρχονται από το εξωτερικό πρέπει να είναι μεταφρασμένα από τις νόμιμες υπηρεσίες.


Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)