Ιπτάμενος Φροντιστής - Ειδική Σχολή - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
1009 - Ιπτάμενος Φροντιστής - Ειδική Σχολή
ΕΛΛΑΔΑ



Αεροσυνοδοί και Ιπτάμενοι Φροντιστές, είναι το προσωπικό που φροντίζει για την ασφάλεια των επιβατών και τους εξυπηρετεί κατά την διάρκεια της πτήσης.

Προγράμματα Σπουδών
Ειδικές σπουδές δεν απαιτούνται εκ των προτέρων. Οι αεροσυνοδοί πρέπει να έχουν απολυτήριο Λυκείου και να γνωρίζουν οπωσδήποτε δύο ξένες γλώσσες. Η μία υποχρεωτικά πρέπει να είναι τα αγγλικά και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο γνώσης και η δεύτερη τα γαλλικά ή τα γερμανικά. Για να εξακριβωθεί το επίπεδο γίνονται ειδικά τεστ. Παρόλα αυτά υπάρχουν διάφορες ιδιωτικές σχολές στην πατρίδα μας με εξειδικευμένη εκπαίδευση, οι οποίες όπως διατείνονται είναι επίσημα εκπαιδευτικά κέντρα της Ι.Α.Τ.Α. (International Air Transport Association) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τουρισμού U.F.T.A.A. (Universal Federation of Travel Agents' Association) και δίδουν δίπλωμα το οποίο εκπαιδεύει και προετοιμάζει τον απόφοιτο να εργαστεί στην Αεροπορική Βιομηχανία. Το δεύτερο που απαιτείται είναι η άριστη κατάσταση της υγείας του αυριανού ιπτάμενου συνοδού. Η κατάσταση της υγείας ελέγχεται στο ειδικό Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής. Μετά τις εξετάσεις αυτές περνάει από συνέντευξη, όπου ελέγχεται η εμφάνιση και η ευφυΐα του εξεταζόμενου. Ο "νεοσσός" ιπτάμενος συνοδός για δυόμισι μήνες θα εκπαιδευθεί από την Ολυμπιακή Αεροπορία ή την ιδιωτική εταιρία και για τους πρώτους 6 μήνες στη δουλειά θα συνεχίσει να εκπαιδεύεται.

Αγορά Εργασίας

Τα τελευταία χρόνια με την εμφάνιση πολλών ιδιωτικών αεροπορικών εταιριών, παρατηρείται μια αυξημένη ζήτηση σε καταρτισμένους αεροσυνοδούς. Έχει σκληρά ωράρια, μερικές φορές 15 ή και 17 ώρες πτήσης, σε ακανόνιστες ώρες και ημέρες, χωρίς τις κανονικές αργίες. Οι αεροσυνοδοί εργάζονται συνολικά 160 ώρες το μήνα, από τις οποίες οι 80 είναι ώρες πτήσης. Υπάρχει όμως και το δέλεαρ του επαγγέλματος. Ταξίδια σε κάθε μέρος της γης, συνθήκες που εμποδίζουν τη ρουτίνα και επαφή με διαφορετικούς ανθρώπους. Οι γυναίκες αεροσυνοδοί που προσλαμβάνονται όποτε γίνεται κάποιος διαγωνισμός, πρέπει να μην είναι πάνω από 23 ετών.

Περισσότερα θέματα για τα πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)