Φυσικοθεραπείας ΤΕΙ Αθήνας - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΑΘΗΝΑ

Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας έχει ως αποστολή να προάγει την ανάπτυξη και την μετάδοση των γνώσεων στην Επιστήμη και την τεχνολογία, που περιλαμβάνει το γνωστικό αντικείμενο της Φυσικοθεραπείας, με τη διδασκαλία και την εφαρμοσμένη έρευνα. Επίσης, να παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια εκπαίδευση/κατάρτισή τους για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:
Οι σπουδές διαρκούν οκτώ εξάμηνα. Στη διάρκεια των επτά πρώτων εξαμήνων, η θεωρητική εκπαίδευση συνδυάζεται με την πρακτική και κλινική άσκηση για την ανάπτυξη γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών με σκοπό την εκπαίδευση των φοιτητών, στην απόκτηση γνώσεων και εμπειρίας στις ανάγκες του επαγγέλματος. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει:
*Μαθήματα γενικής υποδομής: Βιοχημεία, Βιοφυσική, Βιομετρία - Βιοστατιστική, Κοινωνιολογία, Στοιχεία Πληθυσμιακής Υγιεινής και Ψυχολογία, για να εξασφαλίζεται ένα διευρυμένο επίπεδο γνώσεων.
*Μαθήματα ειδικής υποδομής: Ανατομική, Φυσιολογία, Ορθοπαιδική, Χειρουργική, Παθολογία, Νοσολογία, Νευρολογία, Νευροφυσιολογία, Εργοφυσιολογία, Παθοφυσιολογία, Αθλητιατρική, Στοιχεία Ακτινολογίας, που αποτελούν θεμέλια για τη σταδιακή ανάπτυξη των εξειδικευμένων γνώσεων.
* Μαθήματα ειδικότητας: Κινησιοθεραπεία, Κινησιολογία, Αποκατάσταση νευρολογικών παθήσεων, Μάλαξη, Φυσικοθεραπεία σε παθήσεις των αγγείων της καρδιάς, Φυσικοθεραπεία σε παθήσεις - κακώσεις του Μυοσκελετικού Συστήματος. Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας έχει σταθερή συνεργασία τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο ανταλλαγής εκπαιδευτικού προσωπικού και φοιτητών με τα αντίστοιχα τμήματα των πανεπιστημίων: Karolinska της Σουηδίας, Hogeschool Van Amsterdam της Ολλανδίας, Gent του Βελγίου. Σκοπεύει δε να αναπτύξει ακόμη περισσότερο αυτή τη δραστηριότητα.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, εκπαιδευτικοί και πολλοί φοιτητές του Τμήματος έχουν πραγματοποιήσει σχετικές μετακινήσεις.
Επιπλέον, το Τμήμα Φυσικοθεραπείας τον Οκτώβριο του 1999 συμμετείχε στο Εντατικό Διαπανεπιστημιακό Σεμινάριο (Intensive Course) μεταξύ εννέα πανεπιστημίων της Ευρώπης, διάρκειας μιας εβδομάδας με θέμα "Ανθρώπινη στάση - κίνηση", το οποίο διεξήχθη στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του πανεπιστημίου του Naestved της Δανίας. Μετά από επιτυχή έκβαση του Σεμιναρίου υπήρξε, από μέρους των συμμετεχόντων, διαβεβαίωση συνέχειας του Intensive Course κατά τα προσεχή έτη. Επιπρόσθετα, το Τμήμα Φυσικοθεραπείας συμμετέχει, στο πλαίσιο του ΙΙ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, με δύο ερευνητικές ενέργειες που αφορούν στην "Αποτίμηση του Εκπαιδευτικού έργου και παρεχόμενων υπηρεσιών του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Τ.Ε.Ι.Θ." και στην "Αναμόρφωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων Φυσικοθεραπείας του Τ.Ε.Ι.Θ".

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Το Τμήμα απονέμει πτυχίο και παρέχει επαγγελματική κατοχύρωση στους αποφοίτους του. Οι φυσιοθεραπευτές μπορούν να εργαστούν ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ σε δικό τους Ινστιτούτο φυσιοθεραπείας. Επίσης, σε νοσηλευτικά ιδρύματα και υπηρεσίες τόσο στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ όσο και στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ. Μπορούν με κατατακτήριες εξετάσεις να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Ιατρικό Τμήμα ή σε Τμήμα ΤΕΦΑΑ. Ο Φυσιοθεραπευτής είναι από τις ειδικότητες που χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες μπορεί να βρει απασχόληση αξιοποιώντας με ιδιαίτερα αποδοτικό τρόπο το πτυχίο του.
ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
Φυσιοθεραπευτής





Περισσότερα θέματα για Πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)