Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (Πολιτικές Επιστήμες) Κύπρος - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΚΥΠΡΟΣ

Σκοπός του Τμήματος αυτού είναι να εκπαιδεύσει τους φοιτητές στην έρευνα και την μελέτη των γνωστικών αντικειμένων της Κοινωνιολογίας και της Πολιτικής Επιστήμης, καθώς και να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο σε συναφή θέματα. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στη δημιουργική αλληλεπίδραση θεωρίας, πράξης, έρευνας και διδασκαλίας. Το Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ) (δύο κατευθύνσεις για τις πολιτικές και μία για τις κοινωνικές επιστήμες).

Σε όλα τα Τμήματα προβλέπεται διάρκεια τουλάχιστον 8 εξαμήνων. Η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική σε όλα τα εξάμηνα. Οι ενδιαφερόμενοι, πρέπει να γνωρίζουν ότι στα Τμήματα του Πανεπιστημίου της Κύπρου η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική. Η διδασκαλία σ΄ αυτά γίνεται στην Ελληνική γλώσσα, όμως λόγω χρήσης και ξένης βιβλιογραφίας οι εισαγόμενοι διευκολύνονται στις σπουδές τους, αν γνωρίζουν πολύ καλά μια από τις ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική.

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Όσον αφορά το Δημόσιο Τομέα οι Κοινωνιολόγοι - απόφοιτοι των Τμημάτων Κοινωνιολογίας - μπορούν να εργαστούν: Στη Β/θμια Εκπαίδευση ως καθηγητές Κοινωνιολογίας αλλά και συναφών μαθημάτων. Επίσης, σε υπηρεσίες Υπουργείων, σε κέντρα ερευνών και μελετών, σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, σε ιδιωτικούς φορείς που ασχολούνται με προγράμματα κοινωνικής ανάπτυξης, κοινωνικής παρέμβασης, δημοσκοπήσεις, έρευνες. 
ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Στον Ιδιωτικό Τομέα μπορούν να αναζητήσουν εργασία σε Εταιρείες Ερευνών, Βιομηχανίες, μεγάλες Επιχειρήσεις, Ιδιωτικά Ινστιτούτα κ.ά..





Περισσότερα θέματα για τα πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)