Δεν χάνεις βάρος; Οι τροφές που πρέπει να αποκλείσεις από τη διατροφή σου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Δεν χάνεις βάρος; Οι τροφές που πρέπει να αποκλείσεις από τη διατροφή σου

Οι περισσότεροι διαιτολόγοι ισχυρίζονται πως το να απαγορεύουν συγκεκριμένα φαγητά από τη διατροφή μας μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς το να μην τρώμε κάτι που πραγματικά θέλουμε οδηγεί σε υπερβολική κατανάλωση άλλων τροφών. Υπάρχουν, όμως, κάποιες τροφές που πραγματικά πρέπει να αποκλείσεις από το διαιτολόγιό σου αν θες να χάσεις κιλά.

Και αυτές είναι…

1. Οποιοδήποτε σνακ περιέχει υδατάνθρακες

Όταν τρως κράκερς, δημητριακά, ψωμί ή ρύζι το σώμα σου μετατρέπει τους υδατάνθρακες σε ζάχαρη την οποία στέλνει κατευθείαν στο αίμα. Το σώμα αντιδρά με το να παράγει περισσότερη ινσουλίνη και έτσι το σώμα σοτ απορροφά τη ζάχαρη αμέσως. Το πρόβλημα; Καταλήγεις με χαμηλό ζάχαρο και με το ίδιο αίσθημα πείνας. Απέφυγέ τους.

2. Τα κατεψυγμένα γεύματα

Για να έχουν μεγαλύτερη ημερομηνία λήξης τα τρόφιμα που βάζουμε στην κατάψυξη οι κατασκευαστές προσθέτουν μεγάλες ποσότητες νατρίου. Το νάτριο συμβάλει στην κατακράτηση υγρών από το σώμα σου και έτσι όσα κιλά και να χάσεις θα νιώθεις και θα είσαι πάντα φουσκωμένη. Προτίμησε γεύματα με φρέσκα υλικά.

3. «Διαιτητικά» Τρόφιμα

Οι ερευνητές έχουν καταλήξει πως οι άνθρωποι τρώνε 30% μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού όταν ξέρουν πως είναι light. Το πρόβλημα με αυτά τα τρόφιμα είναι πως οι εταιρείες αφαιρούν το λίπος από τα τρόφιμα και έτσι μειώνεται και η γεύση τους. Για να την αντικαταστήσουν προσθέτουν μεγαλύτερες ποσότητες ζάχαρης άρα καταλήγεις με την πιο λάθος επιλογή για τη δίαιτα σου.

4. Χυμοί


Ένα ποτήρι χυμού πορτοκαλιού χρειάζεται πολλά πορτοκάλια. Όταν καταναλώνεις τους χυμούς του εμπορίου καταναλώνεις όλες τις θερμίδες από τα πορτοκάλια χωρίς, όμως, τις φυτικές ίνες που καλύπτουν το αίσθημα της πείνας σου. Για αυτό ακόμα και οι 100% φυσικοί χυμοί είναι απλώς άδειες θερμίδες με περισσότερη ζάχαρη για τον οργανισμό.

Περισσότερα θέματα για το αδυνάτισμα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)