Προσχολικής Αγωγής ΤΕΙ Ηπείρου - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Το πρώην τμήμα Βρεφονηπιοκομίας έχει ως αποστολή να προάγει την ανάπτυξη και τη μετάδοση των γνώσεων στην τεχνολογία και στην επιστήμη, που περιλαμβάνει το γνωστικό αντικείμενο της εφαρμογής γνώσεων και μεθόδων που αφορούν στην αγωγή και στη φροντίδα βρεφών και μικρών παιδιών από τη γέννησή τους μέχρι την εγγραφή τους στο δημοτικό σχολείο, με τη διδασκαλία και την εφαρμοσμένη έρευνα. Επίσης, να παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια εκπαίδευση/κατάρτισή τους για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.

8 Εξάμηνα
Οι σπουδές περιλαμβάνουν θεωρητική διδασκαλία, εργαστηριακές ασκήσεις, φροντιστήρια, επισκέψεις σε χώρους εφαρμογής γνώσεων και μεθόδων που αφορούν στην αγωγή βρεφών και μικρών παιδιών και εκπόνηση εργασιών (βιβλιογραφικών και εφαρμοσμένων ερευνητικών) που αφορούν το αντικείμενο σπουδών.
Οι σπουδές περιλαμβάνουν:
- μαθήματα γενικής υποδομής που αφορούν τα γνωστικά αντικείμενα επιστημών αγωγής, όπως παιδαγωγική, βρεφονηπιοκομίας και των άλλων συμπληρωματικών κλάδων, μαθήματα ειδικής υποδομής που δίνουν βασικές γνώσεις γύρω από το αντικείμενο της ειδικότητας τους.
- μαθήματα ειδικότητας που δίνουν τις απαραίτητες για την πρακτική εφαρμογή του επαγγέλματος γνώσεις.
- μαθήματα διοίκησης, διαχείρισης και νομοθεσίας που είναι απαραίτητα για την οργάνωση και τη διοίκηση των χώρων εργασίας που σχετίζονται με την ειδικότητα.
Το τελευταίο εξάμηνο σπουδών περιλαμβάνει την πρακτική άσκηση στο επάγγελμα και την εκπόνηση πτυχιακής εργασίας που εξασφαλίζει την εμβάθυνση, εκ μέρους του τελειοφοίτου του Τμήματος, σε ένα σοβαρό επίκαιρο θέμα εφαρμοσμένης έρευνας ή σε αντικείμενο που έχει άμεση σχέση με την ειδικότητα σπουδών.

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Οι πτυχιούχοι των Τμημάων Βρεφονηπιοκομίας μπορούν να αναζητήσουν απασχόληση:
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ: Σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, βρεφοκομεία, παιδικούς σταθμούς, σταθμούς ΠΙΚΠΑ, σε νοσοκομεία παίδων, σε συμβουλευτικούς σταθμούς γονέων.
ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ: Σε ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και βρεφοκομεία, σε νοσοκομεία, ιατρεία, θεραπευτήρια κ.ά.
ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ μπορούν να ανοίξουν δικό τους βρεφονηπιακό σταθμό.



Περισσότερα θέματα για Πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)