Ιατρικών Εργαστηρίων ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων έχει ως αποστολή να προάγει την ανάπτυξη και τη μετάδοση των γνώσεων στην τεχνολογία και την επιστήμη, που περιλαμβάνει το γνωστικό αντικείμενο των ιατρικών εργαστηριακών δοκιμασιών στους ιστούς, στα υγρά και στις εκκρίσεις του ανθρώπινου σώματος, με τη διδασκαλία και την εφαρμοσμένη έρευνα και να παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια εκπαίδευση/κατάρτισή τους για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη.

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:
Οι σπουδές διαρκούν επτά εξάμηνα, συμπεριλαμβανομένης και της εξάμηνης πρακτικής άσκησης, στη διάρκεια της οποίας ο φοιτητής εκπονεί και την πτυχιακή εργασία. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει θεωρητική διδασκαλία, εργαστηριακές ασκήσεις, εκπαιδευτικές επισκέψεις σε νοσοκομειακούς χώρους και εκπόνηση εργασιών. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει:
*Μαθήματα γενικής υποδομής: Φυσική, Ιατρική Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά, Πληροφορική, Ιστορία Ιατρικής.
*Μαθήματα ειδικής υποδομής: Βιολογία, Βιοχημεία, Βιομετρία-Βιοστατιστική, Ανατομική, Φυσιολογία, Πειραματόζωα, Τεχνολογία Οργάνων, Αρχές πληθυσμιακής υγιεινής, Πρώτες βοήθειες.
* Μαθήματα ειδικότητας: Μικροβιολογία, Αιματολογία, Αιμοδοσία, Αιμοληψία, Κλινική Χημεία, Ανοσολογία, Ιολογία, Ιστοπαθολογία, Μυκητολογία, Παρασιτολογία. *Μαθήματα διοίκησης και νομοθεσίας, απαραίτητα για την οργάνωση και τη διοίκηση εργαστηρίων, που σχετίζονται με την ειδικότητα (Εθνικά Συστήματα Υγείας), καθώς και εκείνα των ανθρωπιστικών σπουδών (Δεοντολογία Επαγγέλματος, Εργασιακές Σχέσεις, Κοινωνιολογία.)
Το Τμήμα διοργανώνει δύο φορές το χρόνο, το Νοέμβριο και Μάιο, εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Τμήμα αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου νοσοκομείου. Με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκε μια τράπεζα αίματος η οποία εξυπηρετεί, σε περίπτωση ανάγκης, όλο το προσωπικό και τους σπουδαστές της Σ.Ε.Υ.Π..

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Οι πτυχιούχοι τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων έχουν δικαίωμα απασχόλησης σε φορείς που παρέχουν υπηρεσίες σχετικές με το γνωστικό τους αντικείμενο, είτε στο δημόσιο, είτε στον ευρύτερο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και ειδικότερα στα εξής εργαστήρια: μικροβιολογικό, βιοχημικό, αιματολογικό, αιμοδοσίας, ανοσολογικό – ιστοσυμβατότητας, πυρηνικής ιατρικής, ορμονολογικό
– ενδοκρινολογικό, τοξικολογικό, παθολογοανατομικό
– ογκολογικό, κυτταρολογικό, γενετικής, μοριακής βιολογίας, πειραματόζωων και σε οποιαδήποτε άλλα, που έχουν σχέση με το γνωστικό τους αντικείμενο.
Τέλος, απασχολούνται στην εκπαίδευση, σύμφωνα με την ισχύουσα, κάθε φορά, νομοθεσία.






Περισσότερα θέματα για τα πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)