Οδοντοτεχνικής Τεχνολογίας ΤΕΙ Αθήνας - Πληροφορίες για τη σχολή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΑΘΗΝΑ

Οι σπουδαστές καταρτίζονται στην κατασκευή και τροποποίηση οδοντοστοιχιών παντός τύπου, στην κατασκευή, τοποθέτηση και έλεγχο ορθοδοντικών μηχανημάτων, τα οποία συμβάλλουν στην οδοντοφυία ή επιλύουν προβλήματα που σχετίζονται μ' αυτήν.

Προγράμματα Σπουδών
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ:
Οι σπουδές στο Τμήμα Οδοντοτεχνικής, σύμφωνα με το νέο, αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σπουδών που ισχύει από το 2001, διαρκούν οκτώ (8) εξάμηνα στα οποία οι σπουδαστές διδάσκονται θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα.
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου οι σπουδαστές πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στο επάγγελμα σε εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα και εκπονούν την πτυχιακή τους εργασία.
Κατά τη διάρκεια της φοίτησης οι σπουδαστές παρακολουθούν :
1.Μαθήματα Γενικής Υποδομής
2.Μαθήματα Ειδικής Υποδομής
3.Μαθήματα Ειδικότητας
4.Μαθήματα Διοίκησης, Οικονομίας, Νομοθεσίας, και Ανθρωπιστικών σπουδών

Αγορά Εργασίας
ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Καταρχήν ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ μπορούν να ανοίξουν δικό τους εργαστήριο. Στο ΔΗΜΟΣΙΟ μπορούν να συνάψουν σύμβαση με Νοσοκομεία ή Κλινικές, να εργαστούν σε εργαστήρια νοσηλευτικών ιδρυμάτων που παρέχουν οδοντιατρικές υπηρεσίες. Στην Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση μπορούν να διοριστούν, αφού αποκτήσουν το πτυχίο της ΣΕΛΕΤΕ και δώσουν εξετάσεις από το έτος 2002. Επίσης, έχουν και τη δυνατότητα της συνεργασίας με ΙΔΙΩΤΙΚΑ νοσηλευτικά ιδρύματα. Οι επαγγελματικές προοπτικές για τους οδοντοτεχνίτες είναι ενθαρρυντικές.


Περισσότερα θέματα για τα πανεπιστήμια εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)