16 έξυπνοι τρόποι για να οργανώσετε τον χώρο των παιδιών

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Δημιουργήστε ένα τραπέζι ειδικά για τα τουβλάκια των παιδιών

 
Θα χρειαστείτε μια μεγάλη βάση για Lego, την οποία μπορείτε να παραγγείλετε online από εδώ, η οποία θα λειτουργήσει ως το πάνω μέρος του τραπεζιού, και 6 συρταρωτά πλαστικά κουτιά, πάνω στα οποία θα τοποθετήσετε -ή και θα κολλήσετε- τη βάση, μέσα στα οποία θα βάλετε τα τουβλάκια. Έτσι θα έχουν πάντα ένα μέρος για να παίζουν με τα τουβλάκια τους, και στο τέλος θα τα τακτοποιούν πανεύκολα.

Κρεμάστρα για τα κοστούμια τους

Αν στα παιδιά σας αρέσει να φορούν τις αποκριάτικες στολές τους για να παίζουν καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς, μία κρεμαστρούλα ειδικά για αυτόν τον σκοπό είναι ό,τι πρέπει! Μπορείτε να την φτιάξετε ακολουθώντας τις οδηγίες από εδώ, ή απλά να αγοράσετε ένα σκελετό αποθήκευσης από το ΙΚΕΑ, στον οποίον θα βάλετε απλά μία ράγα για τις κρεμάστρες.

Μεταλλική συρταριέρα για μικρά παιχνίδια

Ένας ακόμα πρακτικός τρόπος για να συγκεντρώνουν τα παιδιά τα μικρά παιχνίδια, όπως τα Lego και τα Playmobile, είναι αυτή η μεταλλική συρταριέρα, την οποία μπορείτε να αγοράσετε με 14 ευρώ από εδώ.

Ραφάκια ειδικά για τις φιγούρες τους

Μπορείτε να καρφώσετε στον τοίχο στενόμακρα ραφάκια, για να τοποθετούν τα παιδιά τις αγαπημένες τους φιγούρες.

Πλαστικά κουτιά για κάθε παιχνίδι

Καθώς οι χάρτινες συσκευασίες των παιχνιδιών πολύ εύκολα καταστρέφονται, φτιάξτε ένα νέο σπίτι για κάθε παιχνίδι μέσα σε μικρά πλαστικά κουτιά, έξω από καθένα εκ των οποίων μπορείτε να κολλήσετε το εξώφυλλο του κάθε παιχνιδιού.

Τσαντάκια για τα puzzle

Το ίδιο ισχύει και για τα Puzzle. Λόγω του σχήματός τους μια πλατιά κασετίνα ή ένα τσαντάκι είναι ό,τι πρέπει –αν έχει κάποιο διάφανο μέρος για να φαίνεται το περιεχόμενο, ακόμα καλύτερα!

Πλαστικές παπουτσοθήκες για φιγούρες και κούκλες

Κρεμάστε τις στο πίσω μέρος της πόρτας του δωματίου των παιδιών και θα ησυχάσετε!

Τούλινη αιώρα για τα αρκουδάκια

Κρεμάστε μία αυτοσχέδια αιώρα από τούλι σε μία γωνία του δωματίου, στην οποία θα καρφώσετε δύο γάντζους, και κερδίστε χώρα από ράφια και κρεβάτια για τα λούτρινα αρκουδάκια τους.

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα

Δείτε πόσο ωραία έχει οργανώσει την οικογένεια αυτή η μαμά, φτιάχνοντας έναν πίνακα με τις υποχρεώσεις κάθε μέλους για κάθε εβδομάδα, και τον έχει τοποθετήσει πάνω από μία ωραιότατη παλιά παπουτσοθήκη!

Οργανωμένες σάκες

Αυτή η μαμά, πάλι, έχει φτιάξει στην είσοδο του σπιτιού ειδικές κρεμάστρες για την τσάντα του κάθε παιδιού!

Ο κουβάς της δημιουργίας

Είναι ο κουβάς μέσα στον οποίον συγκεντρώνονται όλα τα υλικά και εργαλεία για τις χειροτεχνίες των παιδιών.

Τα ρούχα της εβδομάδας

Για να μην χάνουν χρόνο κάθε πρωί τα παιδιά προκειμένου να αποφασίσουν τι θα φορέσουν για το σχολείο, ζητήστε τους να τα διαλέγουν όλα, για όλες τις μέρες, κάθε Κυριακή βράδυ και να τα τοποθετούν σε μία ραφιέρα όπως η παραπάνω.

Κουτιά κάτω από τα κρεβάτια

Αν υπάρχει χώρος κάτω από τα κρεβάτια των παιδιών, εκμεταλλευτείτε των τοποθετώντας κουτιά για αποθήκευση.

Οργάνωση για τα κοκαλάκια

Αυτή η μαμά έφτιαξε έναν πίνακα από τον οποίον κρέμασε κορδέλες, για να συγκεντρώνει σε αυτές τα κοκαλάκια της κόρης της που όλο χάνονται. Τον κρέμασε στο εσωτερικό της πόρτας της ντουλάπας.

Οργάνωση και στο μπάνιο

Το κάθε παιδί πρέπει να έχει την πετσέτα του και την οδοντόβουρτσά του. Δείτε μία αυτοσχέδια κρεμάστρα που έφτιαξε η μαμά αυτή για κάθε παιδί!

Υφασμάτινες βιβλιο-θήκες

Έξυπνη ιδέα για να τοποθετεί το παιδί τα βιβλία που διαβάζει κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί, αν δεν έχει κομοδίνο ή αν κοιμάται στο πάνω κρεβάτι της κουκέτας.

Περισσότερα θέματα για γονείς εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)