Οι καλύτεροι προορισμοί για Πάσχα στην Ελλάδα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Μερικές ημέρες μας χωρίζουν από το Πάσχα και ακόμη σκέφτεσαι πως θα περάσεις πιο ευχάριστα τις ελάχιστες ημέρες των διακοπών σου;
Εμείς, λοιπόν, σου έχουμε πέντε προτάσεις για να περάσεις ένα τέλειο – και φυσικά διαφορετικό – Πάσχα και να γνωρίσεις όλα τα έθιμα των τόπων που σου προτείνουμε.
Κέρκυρα
pasxa1
Δεν υπάρχει καλύτερο από το να κάνεις Πάσχα στο πανέμορφο νησί του Ιονίου. Το Πάσχα στην Κέρκυρα γιορτάζεται με κάθε επισημότητα. Οι φιλαρμονικές βρίσκονται στους δρόμους, ενώ το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου οι κάτοικοι της παλιάς πόλης πετούν στην πλατεία Ληστών κανάτια γεμάτα με νερό. Τους γνωστούς μπότηδες. Στην Κέρκυρα το αρνί το σουβλίζουν τη Δευτέρα του Πάσχα και ανήμερα τη Λαμπρή τρώνε σούπα αυγολέμονο!
Χίος
Rockets streak through sky during Greek Orthodox Easter celebrations on Aegean island of Chios
Ένα νησί με πολλούς φοιτητές, οι οποίοι μένουν εκεί την περίοδο των διακοπών του Πάσχα, προκειμένου να δουν το υπέροχο έθιμο που αναπαριστάται το βράδυ της Ανάστασης. Ο γνωστός ρουκετοπόλεμος – που είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο – λαμβάνει χώρα στο Βροντάδο και αναπαριστά το πέρασμα «από το Θάνατο, στην αιώνια ζωή».
Ύδρα
pasxa3
Στην Ύδρα ο επιτάφιος γίνεται μέσα στην θάλασσα, ενώ ανήμερα του Πάσχα, οι ντόπιοι καίνε τον Ιούδα, αφού πρώτα τον… τιμωρήσουν με τα όπλα τους. Φυσικά μην ξεχάσεις το must του νησιού σε κάθε εποχή. Να κάνεις βόλτα με το μοναδικό μεταφορικό του νησιού, τα γαϊδουράκια.
Καλαμάτα
APTOPIX Greece Orthodox Easter
Πάσχα και Πελοπόννησος είναι δύο έννοιες συνυφασμένες μεταξύ τους. Η Καλαμάτα – που αποτελεί μία από τις ομορφότερες πόλεις – φιλοξενεί κάθε χρόνο το έθιμο του σαϊτοπόλεμου ή αλλιώς των μπουλουκιών. Πολύ γνωστό έθιμο σε όλους μας και φυσικά πολύ εντυπωσιακό.
Λεωνίδιο
pasxa5
Στο Λεωνίδιο, το βράδυ της Ανάστασης, με το πρώτο «Χριστός Ανέστη», ο ουρανός γεμίζει από πολύχρωμα φαναράκια – αερόστατα, που πυροδοτούνται και δημιουργούν ένα πολύ όμορφο και εντυπωσιακό κλίμα, το οποίο συνοδεύεται από εκατοντάδες πυροτεχνήματα.
Περισσότερα θέματα για το Πάσχα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)