Οι δέκα πιο περίεργοι νόμοι του κόσμου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Οι νόμοι είναι αυτοί που βοηθούν μια κοινωνία να λειτουργήσει ομαλά, που τιμωρούν παραδειγματικά όσους δεν σέβονται τους συνανθρώπους τους αλλά και αυτοί που εμποδίζουν τους δυνατούς να συνθλίψουν τους αδύναμους.
Μερικές φορές όμως οι νόμοι το παρακάνουν, τα βάζουν με κάθε λογική και μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Δείτε ποιοι είναι οι 10 πιο περίεργοι νόμοι στο κόσμο. Ανάμεσα τους και ένας ελληνικός που όμως ίσως να είναι ο πιο λογικός από τους υπόλοιπους.
Μη πηδήξετε από κάποιο κτίριο και προς θεού μη κοιμηθείτε ενώ οδηγείτε. Υπάρχει κίνδυνος να σας συλλάβουν.
  1. Και εκεί που λες όλα τελειώσαν....πας φυλακή!
 
Φτάνεις στο σημείο να σκαρφαλώσεις σε ένα ψηλό κτίριο έτοιμος να δώσεις τέλος στη ζωή σου. Και τότε εμφανίζονται κάποιοι αστυνομικοί και όχι δεν προσπαθούν να σε σώσουν αλλά σε συλλαμβάνουν επειδή αυτό που κάνεις είναι παράνομο. Όσο και αν ακούγεται τρελό αυτό θα συνέβαινε στην Νέα Υόρκη, μιας και υπάρχει σχετικός νόμος που απαγορεύει σε κάποιον να σκαρφαλώσει σε ένα κτίριο για να δώσει τέλος στη ζωή του.
2.Ξέχασες τα γενέθλια της συζύγου σου ; Ας φροντίσουμε να μην τα ξαναγίνει.
 
Ένας άνδρας πρέπει πάντα, μα πάντα, να θυμάται την επέτειο του γάμου του, να παίρνει δώρο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και πάνω από όλα να μην ξεχάσει ποτέ τα γενέθλια της συζύγου του. Για αυτό και στη Σαμόα είναι παράνομο να ξεχάσει κάποιος άνδρας τα γενέθλια της συζύγου του.
3. Τέλος ο ύπνος στο τιμόνι. Καραδοκεί πρόστιμο
 
Ναι σαφώς και να απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ εφόσον οδηγάς. Ναι να υπάρχει βαρύτατο πρόστιμο αν κάποιος δε φοράει ζώνη. Αλλά γιατί, πραγματικά γιατί, να υπάρχει νόμος που απαγορεύει στον οδηγό να κοιμάται ενώ οδηγάει ; Το τελευταίο πρόβλημα του θα είναι το πρόστιμο. Αυτός ο νόμος υπάρχει στην Τενεσί στις Η.Π.Α
4. Πάντα να είσαι περήφανος για τους γονείς σου. Αλλιώς θα τρέχεις στα δικαστήρια
 
Όλοι θα ήθελαν οι γονείς τους να είναι πλούσιοι και να τους προσφέρουν ότι θέλουν. Όταν όμως ο περίγυρος ενός φτωχού παιδιού αποτελείται από πλούσια παιδιά τότε είναι λογικό να πει και εκείνο ότι ζει στα πλούτη. Στην Ουάσιγκτον όμως κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο. Εκεί η περηφάνια για την καταγωγή σου είναι πάνω από όλα.
5. Επιτρέπεται να είσαι πόρνη, απαγορεύεται να πας με πόρνη
 
Και όμως στη Σουηδία υπάρχει αυτός ο νόμος που μάλλον πρέπει να προκαλεί σύγχυση. Βάση νόμου η πορνεία είναι νόμιμη. Επίσης βάση νόμου το να πας με πόρνη είναι παράνομο. Κάτι δεν πήγε καλά όταν νομοθετούσαν.
6. Θες να αποδράσεις; Δικαίωμα σου
 
Λένε πως μόλις μπεις στη φυλακή το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς είναι με ποιο τρόπο θα αποδράσεις. Φυσικά η σκέψη ότι αν σε πιάσουν σε περιμένει ακόμα μεγαλύτερη ποινή σου σταματάει οποιαδήποτε τέτοια σκέψη. Όχι όμως στη Δανία. Εκεί αν σε πιάσουν να προσπαθείς να αποδράσεις τότε απλά θα συνεχίσεις τη ποινή σου σαν να μην έγινε τίποτα.
7. Μη γαργαλάτε θα σας κατηγορήσουν
 
Γαργαλάς για να κάνεις κάποιον να γελάσει. Γαργαλάς μια κοπέλα όταν ψάχνεις την ευκαιρία να την αγγίξεις. Τέλος όμως αυτά τα κόλπα. Τουλάχιστον όχι στην Βιρτζίνια των Η.Π.Α όπου είναι παράνομο να γαργαλάς μια γυναίκα.
8. Ούτε να πεθάνεις δεν σε αφήνουν
 
Πεθαίνεις και όλα σβήνουν, κανείς δε μπορεί να σου κάνει τίποτα. Νομίζεις. Στο χωριό Falciano del Massico της Ιταλίας είναι παράνομο να πεθάνεις. Αυτό τουλάχιστον αποφάσισε ο δήμαρχος του χωριού.
9. Αγαπάς τα κουνελάκια; Τότε πάρε ένα, αλλά μην το φωτογραφίζεις
 
Τα κουνέλια είναι αξιολάτρευτα ζώα. Αρκετοί τα επιλέγουν για κατοικίδια και βγάζουν φωτογραφίες μαζί τους. Προσοχή όμως, αν βγάλετε φωτογραφία το κουνέλι σας από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο τότε θα βρεθείτε αντιμέτωποι με το νόμο. Αυτό τουλάχιστον ισχύει στην Ουαϊόμινγκ των Η.Π.Α.
10. Τακούνια τέλος. Τουλάχιστον αν θέλετε να πάτε στην Ακρόπολη
 
Φυσικά δεν γίνεται και εμείς να μέναμε εκτός των περίεργων νόμων. Βέβαια μπροστά σε όλους τους υπόλοιπους νόμους ο δικός μας είναι ο πλέον φυσιολογικός. Συγκεκριμένα απαγορεύεται στις κυρίες να φορούν τακούνια και να επισκεφτούν τους αρχαιολογικούς μας χώρος καθώς όπως φαίνεται προκαλούν ζημιές στα μαρμάρινα πατώματα. Μάλιστα στο Ηρώδειο  ο συγκεκριμένος νόμος αναγράφεται και στα εισιτήρια.
Περισσότερα περίεργα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)