Πώς να βοηθήσεις το παιδί σου που έχει διάσπαση προσοχής

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Οι γονείς με παιδιά που έχουν παιδιά με διάσπαση προσοχής ή άλλα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη συγκέντρωση, απογοητεύονται όταν βλέπουν ότι τα παιδιά τους δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά στο σχολείο. Ενώ τα περισσότερα παιδιά πάνε στο σχολείο για να επιτύχουν, τα παιδιά με ελλειμματική προσοχή βρίσκουν πολύ δύσκολο το να φτάσουν στην επιτυχία. Η διάσπαση προσοχής όμως δεν είναι ένα αξεπέραστο εμπόδιο για τη μάθηση. Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις το παιδί σου να επιτύχει στο σχολείο.
  • Να είσαι προσεκτικός. Να θυμάσαι ότι τα παιδιά με διάσπαση προσοχής είναι πολύ επιρρεπή σε συναισθήματα ανασφάλειας.
  • Απόφυγε τις φωνές. Με το να φωνάζεις στο παιδί σου, προκαλείς μόνο σύγχυση στο μυαλό του, κάνοντάς του ακόμα πιο δύσκολο να συγκεντρωθεί.
  • Να είσαι ήρεμος και μη ελεγκτικός. Μείνε cool και μην πεις ποτέ στο παιδί σου ότι στόχος του είναι μόνο ο καλύτερος βαθμός.
  • Κράτα συχνή επικοινωνία με τους δασκάλους του. Μόνο έτσι θα είσαι πάντα ενημερωμένος για την πρόοδο του και τις περιόδους που είναι πιο δύσκολες για εκείνο. Έτσι θα μπορέσεις να το βοηθήσεις και να το κρατήσεις στην επιφάνεια όταν πάει να βουλιάξει.
  • Ενθάρρυνε το παιδί σου να σπάσει μια μεγάλη εργασία σε μικρότερα κομμάτια. Είναι μια μέθοδος που βοηθάει πολύ τα παιδιά με διάσπαση προσοχής, καθώς ενθαρρύνονται με τις μικρές πολλές επιτυχίες.
  • Χτίσε την αυτοεκτίμηση του παιδιού σου. Τα παιδιά με ελλειμματική διάσπαση προσοχής έχουν πολλές ανασφάλειες και αίσθημα κατωτερότητας σε σχέση με τα άλλα παιδιά. Φρόντισε, λοιπόν, να υπενθυμίζεις συχνά στο παιδί σου εκτός από το ότι το αγαπάς και ότι το πιστεύεις.

Περισσότερα θέματα για μαθησιακές δυσκολίες εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)