Οι πιο περίεργες αρρώστιες του κόσμου!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Άλυτο γρίφο για τους επιστήμονες αποτελούν οι σπάνιες περίεργες αρρώστιες. Μπορεί η επιστήμη να έχει κάνει θαύματα αλλά δεν έχει ακόμη καταφέρει να ξεκλειδώσει τα μυστικά των σπάνιων αυτών παθήσεων και να απαλλάξει τους πάσχοντες από τα βασανιστικά συμπτώματά τους.
Δείτε στις συγκλονιστικές φωτογραφίες που ακολουθούν ποιες είναι οι πιο περίεργες αρρώστιες του κόσμου:
Ο Chandra Wisnu είναι παντρεμένος πατέρας τεσσάρων παιδιών. Ζει στην Ινδονησία και πάσχει από μια σπάνια μορφή της νευροινομάτωσης. Η ασθένεια είναι γενετική.
Οι πιο περίεργες αρρώστιες του κόσμου! (1)
Οι πιο περίεργες αρρώστιες του κόσμου! (2)
Από την ίδια σπάνια νόσο, την νευροϊνωμάτωση, μια διαταραχή που προκαλεί όγκους να αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα κατά μήκος των αξόνων των νεύρων πάσχει και ένας ακόμη άνθρωπος.
Οι όγκοι αυτοί έχουν απλωθεί σε όλο το πρόσωπό του, στερώντας του την όραση ενώ έχει διαβρωθεί και το κρανίο του.
Οι πιο περίεργες αρρώστιες του κόσμου! (3)
Τα Guinness World Records, έχουν μετρήσει το ύψος του Chandra Bahadur Dangi στα 54,6 εκατοστά. Αυτό τον κάνει τον κοντότερο άνθρωπο εν ζωή.
Οι πιο περίεργες αρρώστιες του κόσμου! (4)
Ο 5χρονος David Petrovic από την Σερβία είναι στην κυριολεξία ο άνθρωπος μαγνήτης. Ο ίδιος και ο ξάδερφός του, ο 6χρονος Λουκάς Λούκιτς έχουν την ιατρικώς ανεξήγητη ικανότητα να προσελκύουν μεταλλικά αντικείμενα.
Οι πιο περίεργες αρρώστιες του κόσμου! (5)
Μια 32χρονη ανύπαντρη μητέρα δύο παιδιών από την Casa Grande, έχει βάλει στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για την βαρύτερη γυναίκα. Επί του παρόντος, ζυγίζει περίπου 700 κιλά και ελπίζει να ανατρέψει τα δεδομένα κατά την επόμενη δεκαετία.
Οι πιο περίεργες αρρώστιες του κόσμου! (6)
Ο 37χρονος Οandri Hernandez Garrido είναι γνωστός ως «Twenty-Four”, επειδή έχει 12 δάκτυλα. Ο Hernandez ζει στην Baracoa της Κούβας και δηλώνει περήφανος για τα… δάκτυλά του, επειδή του επιτρέπουν να σκαρφαλώνει πάνω σε φοίνικες, να κόβει καρύδες και να τις τρώει ενώ ποζάρει για φωτογραφίες με τους τουρίστες.
Οι πιο περίεργες αρρώστιες του κόσμου! (7)
Ινδή γυναίκα με δύο μήτρες έχει γεννήσει δύο αγόρια, ένα από κάθε μήτρα. Έκπληκτοι οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι θα γεννήσει δυο υγιή μωρά τα οποία είχαν συλληφθεί σε διαφορετικές ωοθήκες. Η νόσος είναι τόσο σπάνια, αφού κατά μέσο όρο παρουσιάζεται μία περίπτωση κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.
Το αξιοπερίεργο είναι ότι τα μωρά δεν είναι δίδυμα, ενώ γεννήθηκαν σε διαφορετικούς χρόνους.
Οι πιο περίεργες αρρώστιες του κόσμου! (8)
Ο Larry Gomez, πιο γνωστός ως “Boy Wolf”, πάσχει από υπερτρίχωση ή “σύνδρομο Werewolf”.
Οι πιο περίεργες αρρώστιες του κόσμου! (9)
Η μικρότερη γυναίκα στον κόσμο, η Ινδή Joyti Amge με ύψος μόλις 22,8 εκατοστά, ποζάρει με τα παιχνίδια της.
Οι πιο περίεργες αρρώστιες του κόσμου! (10)
Αυτό το μωρό με έξι πόδια γεννήθηκε στο Sukkur, μια πόλη στην επαρχία Sindh του Πακιστάν.


Περισσότερα θέματα υγείας εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)