Εξωπραγματικά μέρη από όλο τον κόσμο

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Ρίχνουμε μια ματιά σε μέρη από όλο τον κόσμο, τα οποία έχουν τέτοια απαράμιλλη ομορφιά, που μοιάζει σχεδόν εξωπραγματική. Από την Ιαπωνία μέχρι το Βιετνάμ και τα δικά μας Μετέωρα, η Μητέρα Φύση αποδεικνύει ότι έχει το πάνω χέρι και ότι μπορεί να ρίξει τα σύνορα εκεί που ο ανθρώπινος νους σταματά.
  • Θάλασσα των αστεριών, Μαλδίβες
Εξωπραγματικά μέρη από όλο τον κόσμο (1)
Αυτό που μπορεί να εμφανίζεται ως καθρέπτισμα των αστεριών, είναι στην πραγματικότητα στοιχεία της θάλασσας που ονομάζονται φυτοπλαγκτόν. Εκατομμύρια βιοφωτιζόμενοι μικροοργανισμοί λάμπουν σαν πυγολαμπίδες και χαρίζουν ένα εκπληκτικό θέαμα στους τυχερούς επισκέπτες του νησιού! Το αποτέλεσμα είναι απλά μαγευτικό.
  • Μετέωρα, Ελλάδα
Εξωπραγματικά μέρη από όλο τον κόσμο (2)
Ένα σύμπλεγμα από τεράστιους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές των βράχων, είναι το δεύτερο πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος.
  • Ποτάμι Li, Κίνα
Εξωπραγματικά μέρη από όλο τον κόσμο (3)
O ποταμός Li είναι ίσως ο πιο μαγευτικός ποταμός που υπάρχει στον κόσμο. Βρίσκεται στην επαρχία Guangxi της Κίνας και είναι γνωστός και ως «το ποτάμι των ποιημάτων και της ζωγραφικής». Περιβάλλεται από ονειρεμένα τοπία που μοιάζουν σχεδόν ψεύτικα.
  • Σπήλαιο κρυστάλλων, Naica Mine, Μεξικό
Εξωπραγματικά μέρη από όλο τον κόσμο (4)
Το σπήλαιο των κρυστάλλων βρίσκεται στο ορυχείο Naica στο Μεξικό 300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης. Στο σπήλαιο βρέθηκαν μερικά από τα εντυπωσιακότερα και πιο ογκώδη φυσικά κρύσταλλα στον κόσμο, με το μεγαλύτερο να έχει μήκος 11 μέτρα, 4 μέτρα διάμετρο, ενώ ζυγίζει 55 τόνους!
  • Δάσος Black Forest, Γερμανία
Εξωπραγματικά μέρη από όλο τον κόσμο (5)
Το Black Forest (Μαύρο δάσος) είναι μια δασώδη οροσειρά στη νοτιοδυτική Γερμανία. Συνορεύει με την κοιλάδα του Ρήνου προς τα δυτικά και νότια. Η ψηλότερη κορυφή είναι το βουνό Feldberg με υψόμετρο 1,493 μέτρα. Ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει σε αυτό σπήλαια και καταρράκτες, μέχρι και.. ερείπια κάστρων.
  • Pamukkale, Τουρκία
Εξωπραγματικά μέρη από όλο τον κόσμο (6)
Σημαίνει “κάστρο από βαμβάκι” και πρόκειται για μια φυσική τοποθεσία στην επαρχία Ντενιζλί στην νοτιοδυτική Τουρκία. Η περιοχή είναι γνωστή γιατί περιέχει ιαματικές πηγές, ενώ είναι καλυμμένη με ένα είδος ασβεστόλιθου που δίνει ολόλευκο χρώμα στις βραχώδεις επιφάνειες.
  • Κοιλάδα Yosemite, Καλιφόρνια – Η.Π.Α
Εξωπραγματικά μέρη από όλο τον κόσμο (7)
Με τα πανύψηλα αναχώματα από γρανίτη, η κοιλάδα του Yosemite είναι ένας τόπος ιδιαίτερος. Βρίσκεται στην καρδιά του ομώνυμου πάρκου, που είναι αναγνωρισμένο διεθνώς για τη φυσική ομορφιά του, τους καταρράκτες, τα ποτάμια, τους χειμάρρους του, καθώς και τη βιοποικιλότητά του.
  • Κοιλάδα των Μνημείων, Κολοράντο – Η.Π.Α.
Εξωπραγματικά μέρη από όλο τον κόσμο (8)
Η Κοιλάδα των Μνημείων είναι μια περιοχή στο οροπέδιο του Κολοράντο με πολλούς μεγάλους απότομους λόφους από ψαμμίτη, με το μεγαλύτερο να έχει ύψος 300 μέτρα από το πάτωμα της κοιλάδας καθώς και τραπεζοειδή όρη. Βρίσκεται στα σύνορα των πολιτειών Αριζόνα και Γιούτα. Αποτελεί μέρος του εθνικού καταυλισμού των Ναβάχο.
  • Λίμνη Retba, Σενεγάλη
Εξωπραγματικά μέρη από όλο τον κόσμο (9)
Η Λίμνη Retba βρίσκεται βόρεια της χερσονήσου Cap Vert της Σενεγάλης, βόρειο-ανατολικά του Ντακάρ. Ανάλογα με την ώρα της ημέρας, η λίμνη αλλάζει χρώμα από μωβ σε σε ένα βαθύ κόκκινο ροζ. Η λίμνη είναι επίσης γνωστή για την υψηλή περιεκτικότητα αλατιού το οποίο επιτρέπει στους ανθρώπους να επιπλέουν εύκολα.
  • Το Φαράγγι της Αντιλόπης, Αριζόνα – Η.Π.Α.
Εξωπραγματικά μέρη από όλο τον κόσμο (10)
Βρίσκεται στη Γη των Ινδιάνων Navajo μοιάζει περισσότερο με έναν εντυπωσιακό ζωγραφικό πίνακα παρά με σειρά από βράχια. Είναι το φαράγγι με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Αμερική μετά το Grand Canyon. Όταν ο ήλιος πέφτει πάνω στους βράχους, αυτοί χρωματίζονται με αποτέλεσμα το θέαμα να γίνεται μοναδικό.
  • Όρος Roraima, Βενεζουέλα – Βραζιλία
Εξωπραγματικά μέρη από όλο τον κόσμο (11)
Το όρος Roraima είναι το υψηλότερο βουνό της οροσειράς Pakaraima στη Νότια Αμερική, και πιο συγκεκριμένα στα σύνορα Βενεζουέλας-Βραζιλίας και Γουιάνας. Η ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίζεται από παρόμοιους γωλογικούς σχηματισμούς, οι οποίοι χρονολογούνται από την Προκάμβρια Εποχή.
  • Πάρκο Hitachi Seaside, Ιαπωνία
Εξωπραγματικά μέρη από όλο τον κόσμο (12)
Ένα συγκλονιστικό πάρκο στην περιοχή Ibaraki της Ιαπωνίας. Είναι γεμάτη με πανέμορφα λουλούδια, όπως τουλίπες και τριαντάφυλλα, που αλλάζουν χρώματα και εναλλάσσονται ανάλογα με την κάθε εποχή. Η φύση πραγματικά στο μεγαλείο της.
  • Salar De Uyuni, Βολιβία
Εξωπραγματικά μέρη από όλο τον κόσμο (13)
Το Salar de Uyuni βρίσκεται στις Άνδεις της Βολιβίας και αποτελούσε τη μεγαλύτερη λίμνη από αλάτι στον κόσμο. Η λίμνη έχει ξεραθεί εδώ και πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα συμπαγές ίζημα από αλάτι. Κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, το νερό της λίμνης δημιουργεί τον μεγαλύτερο καθρέφτη στη γη!
  • Καππαδοκία, Τουρκία
Εξωπραγματικά μέρη από όλο τον κόσμο (14)
Η Καππαδοκία είναι μία από τις μεγαλύτερες περιοχές της ανατολικής Μικράς Ασίας. Ψηλότερο βουνό είναι ο Αργαίος και η μεγάλη οροσειρά του Ταύρου. Το έδαφος στα υψίπεδα σχηματίζει κυρίως βοσκοτόπους, είναι εύφορο προς τον Πόντο και τον Ευφράτη και δασώδες προς την οροσειρά του Ταύρου.
  • Οροσειρά Zhangye, Κίνα
Εξωπραγματικά μέρη από όλο τον κόσμο (15)
Tα βουνά είναι μέρος της οροσειράς Zhangye Danxia, στο Γεωλογικό Πάρκο της Κίνας. Τα απίστευτα χρώματα των βράχων είναι αποτέλεσμα κόκκινης άμμου και κοιτασμάτων που βρίσκονται εκεί για πάνω από 24 εκ. χρόνια.
  • Mu Cang Chai, Βιετνάμ
Εξωπραγματικά μέρη από όλο τον κόσμο (16)
Μια υπέροχη περιοχή στο Βιετνάμ, γνωστή για τις ριζοκαλλιέργειες. Το τοπίο με τα χρώματα είναι απλά συγκλονιστικό και αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες σε όλο τον κόσμο.
  • Χώρα της Ισλανδίας
Εξωπραγματικά μέρη από όλο τον κόσμο (17)
Η χώρα της Ισλανδίας δεν ονομάζεται τυχαία και χώρα των… άκρων, μιας και συνδυάζει όλα τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Κάθε εποχή έχει την δική της γοητεία και περιμένει τους επισκέπτες να την ανακαλύψουν αποτυπώνοντας το μεγαλείο σε συγκλονιστικές φωτογραφίες.
  • Εθνικό Πάρκο Lençóis Maranhenses, Βραζιλία
Εξωπραγματικά μέρη από όλο τον κόσμο (18)
Το Εθνικό Πάρκο Lençóis Maranhenses βρίσκεται στην πολιτεία Maranhão, στη Βορειοανατολική Βραζιλία. Αποτελείται από μεγάλους, λευκούς αμμόλοφους και με την πρώτη ματιά το Lençóis Maranhenses μοιάζει με μια έρημο. Η περιοχή είναι επίσης το κατάλληλο σπίτι σε μια ποικιλία των ψαριών που, παρά τη σχεδόν πλήρη εξαφάνιση των λιμνοθαλασσών κατά την ξηρή περίοδο, τα αυγά τους μεταφέρονται από τη θάλασσα με τα πτηνά.

Περισσότερα όμορφα μέρη εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)