Σύντομες ειδήσεις της ημέρας - 18/04/2015

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Οι Αμερικανοί παρεμβαίνουν στην ελληνική κρίση. Μετά τις δηλώσεις του προέδρου Ομπάμα περί αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση της Ελλάδας να παρουσιάσει ένα λεπτομερές πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων στους διεθνείς πιστωτές της, μελετώντας «γραμμή προς γραμμή» τον προϋπολογισμό της.

Δημ. Στρατούλης: «Η Ελλάδα δεν θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις που θέλουν οι Η.Π.Α. και η Γερμανίααλλά αυτές που θέλει ο ελληνικός λαός», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου."Αποτελούν Σινικά Τείχη απροσπέλαστα οι 4 κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει" ανέφερε. 

Τρία έως 5 δισεκ. ευρώ πρόκειται να προκαταβάλει άμεσα η Μόσχα στην Αθήνα ως προκαταβολή για τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, που θα περνάει από τη χώρα μας, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel. «Η απόφαση αυτή θα αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα των διαπραγματεύσεων» δηλώνει Έλληνας αξιωματούχος στο περιοδικό, καθώς η Ελλάδα θα μπορεί να αντεπεξέλθει στην ασφυκτική πίεση ρευστότητας. 

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα έχει σήμερα ο κάτοχος του Νόμπελ Οικονομίας Πολ Κρούγκμαν. Χθες τόνισε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν «κόλαση». Σήμερα επισήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κρατήσει τις κόκκινες γραμμές που αφορούν τον τερματισμό της αυστηρής λιτότητας, όπως νέες μεοώσεις σε μισθούς και συντάξεις, επισημαίνοντας ότι η χώρα έκανε πολύ μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας με πολύ μεγάλες θυσίες.

Ραντεβού στο Παρίσι για το Brussels Group. Με στόχο να βρεθεί κοινό έδαφος μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, στο πλαίσιο μίας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας, αρχίζει σήμερα το μεσημέρι στο Παρίσι και οχι στις Βρυξέλλες, αυτή τη φορά, για τεχνικούς λόγους, ο νέος κύκλος συνεδριάσεων του Brussels Group. 


Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)