Ποια είναι η σωστή στάση σώματος και η σωστή θέση του χαρτιού την ώρα που γράφουμε;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Girl writing

Η κεφαλή πρέπει να είναι σε ευθεία γραμμή, ο κορμός του παιδιού να είναι ευθύγραμμος και το βάρος του να μοιράζεται στα ισχία, τα οποία βρίσκονται σε κάμψη 90°, όπως επίσης και τα γόνατα και οι ποδοκνημικές αρθρώσεις. Ο κορμός του επίσης, θα πρέπει να στηρίζεται σε μία καρέκλα στην οποία η πλάτη της να έχει μία μικρή κλίση προς τα εμπρός και το ύψος του τραπεζιού θα πρέπει να είναι στο ύψος του στέρνου του παιδιού.
Επιπρόσθετα, τα πόδια του παιδιού θα πρέπει να φτάνουν στο έδαφος και όχι να είναι στις μύτες των ποδιών τους. Άρα προσαρμόζουμε πρώτα τη καρέκλα στο ύψος του τραπεζιού και αν τα πόδια του δεν φτάνουν το έδαφος τότε τοποθετούμε βιβλία ή υποπόδια που υπάρχουν στο εμπόριο ή ακόμα και καρέκλες με μηχανισμό επιλογής ύψους.
Όσο αφορά τη θέση του χαρτιού, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι άλλη είναι η σωστή θέση για τους δεξιόχειρες και άλλη για τους αριστερόχειρες. Εμείς θα αναφερθούμε στους δεξιόχειρες, άρα για τους αριστερόχειρες θα ισχύει το αντίθετο.
Το χαρτί θα πρέπει να είναι τοποθετημένο ελαφρώς λοξά όπου συγκεκριμένα η δεξιά πάνω γωνία του χαρτιού θα πρέπει να τοποθετείται ψηλότερα. Αφού το παιδί θα γράφει με το δεξί χέρι τότε με το αριστερό θα πρέπει να συγκρατεί το χαρτί και οι πήχεις του θα πρέπει να ακουμπούν στο τραπέζι, με τους αγκώνες να σχηματίζουν γωνία 90°.

Περισσότερα σχολικά θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)