Δέκα τρόποι για να γίνεις πιο αποδοτικός στην δουλειά σου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
apodotikos

Κανείς δεν γεννήθηκε τέλειος, αλλά η τελειότητα είναι κάτι που όλοι μας επιθυμούμε. Για να φτάσεις λοιπόν την τελειότητα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι… λάθη! Ναι, καλά άκουσες. Γιατί χωρίς να κάνεις λάθος, δύσκολα μαθαίνεις το σωστό. Στη ζωή μας πρέπει να βελτιωνόμαστε καθημερινά και να γινόμαστε όσο το δυνατόν πιο αποδοτικοί γίνεται. Σήμερα λοιπόν θα σας μάθουμε 10 τρόπους για να καταφέρεις να γίνεις πιο αποδοτικός στην δουλειά σου.

1. Κράτα λίστα με τις εργασίες σου
Με το πολυάσχολο πρόγραμμά σου, λογικό είναι να ξεχνάς πράγματα. Το να κρατάς λίστα με τις εργασίες που έχεις να κάνεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να μη ξεχάσεις κάτι. Οργάνωσε την λίστα σου ξεκινώντας να σημειώνεις τις περισσότερο σημαντικές εργασίες σου στην κορφή της. Στο τέλος της ημέρας έλεγξε πόσες από τις εργασίες αυτές κατάφερες να υλοποιήσεις και προσπάθησε την επόμενη μέρα να υλοποιήσεις περισσότερες.
2. Εξοικειώσου με τις συντομεύσεις του πληκτρολογίου σου
Πολλές εργασίες γίνονται πιο γρήγορα με την χρήση των συντομεύσεων. Γι΄αυτό καλό θα ήταν να μάθεις να δουλεύεις με τις συντομεύσεις τα προγράμματα στα οποία εργάζεσαι για να εξοικονομείς πολύτιμο χρόνο που μπορείς να διαθέσεις στην επόμενη εργασία σου.
3. Φρόντισε τον υπολογιστή σου
Ο υπολογιστής είναι το πολυτιμότερο εργαλείο του γραφίστα, καθώς σε αυτόν εργάζεται καθημερινά. Γι’αυτό είναι σημαντικό να διασφαλίσεις ότι ο υπολογιστής σου λειτουργεί σωστά. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα έλεγξε τον για ιούς και καθάρισε τον από αρχεία τα οποία δεν χρειάζεσαι.
4. Ψάξε για πηγές έμπνευσης
Για κάθε καλλιτέχνη, η έμπνευση είναι καθοριστικός παράγοντας που οδηγεί στην επιτυχία. Υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείς να ψάξεις για έμπνευση όπως είναι οι εκθέσεις, μια επίσκεψη σε κάποιο μουσείο, online portfolios κ.α.
5. Ασχολήσου περισσότερο με τις κοινότητες του design
Δώσε και κέρδισε γνώσεις με την συμμετοχή σου σε διάφορα forums, σχολίασε σε διάφορα blogs, ζήτα συμβουλές σε ομάδες σχετικές με την δουλεία σου στα κοινωνικά δίκτυα κ.α.
6. Επισκέψου εκδηλώσεις, εκθέσεις και σεμινάρια
Κάθε χρόνο διοργανώνονται πολλά σεμινάρια, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις σχετικές με την γραφιστική οι οποίες θα σου δώσουν την ευκαιρία ενημερωθείς για τον κλάδο σου, να αποκτήσεις περισσότερες γνώσεις, αλλά και να γνωρίσεις συναδέλφους σου και να ανταλλάξεις απόψεις.
7. Μη φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια
Δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζεις τα πάντα. Εάν υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν γνωρίζεις, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ρωτήσεις κάποιον ειδικό ή να ανοίξεις μια συζήτηση σε κάποιο forum.
dont_just_stand_there
Τέλος, να θυμάσαι ότι δεν γινόμαστε πιο παραγωγικοί μέσα σε μία νύχτα. Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, και αυτό απαιτεί προσπάθεια. Η αλλαγή δεν θα συμβεί αν απλά κάθεσαι και περιμένεις για αυτό.
Περισσότερες συμβουλές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)