Τι αλλάζει για Α’ και Β’ Λυκείου με το νέο εκπαιδευτικό σύστημα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Τα επείγοντα θέματα, τα οποία αφορούν κυρίως του φετινούς μαθητές της Α’ και της Β’ Λυκείου, συμπεριλήφθηκαν σε νομοσχέδιο για τον αθλητισμό που κατέθεσε ο Στ. Κοντονής, όπου προβλέπονται τα εξής:

Οι γραπτές προαγωγικές εξετάσεις στην Α’ τάξης του Ημερησίου Γενικού Λυκείου και στις Α’ και Β’ Εσπερινού Γενικού Λυκείου διεξάγονται ενδοσχολικά και περιλαμβάνουν όλα τα διδασκόμενα μαθήματα, εκτός των μαθημάτων της Ερευνητικής Εργασίας και της Φυσικής Αγωγής. Τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων ορίζονται αποκλειστικά από τον διδάσκοντα το μάθημα. Τα γραπτά διορθώνονται από τον οικείο διδάσκοντα.

Για την προαγωγή των μαθητών στην Α’ τάξης του Ημερησίου Γενικού Λυκείου και στις Α’ και Β’ τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου απαιτείται γενικό μέσος όρος τουλάχιστον εννέα και πέντε δέκατα (9,5) ο οποίος προκύπτει από τον μ.ο. των βαθμών ετήσια επίδοση του μαθητών όλων των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων, συμπεριλαμβανόμενου και του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας, όπου αυτό διδάσκεται.

Σε περίπτωση απώλειας διδακτικών ωρών, η αναπλήρωσή τους εξασφαλίζεται με τους ακόλουθους τρόπους α) περικοπή περιπάτων και εκδρομών β)περιορισμός των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών και γ) αξιοποίηση των σχολικών εορτών (πραγματοποιούνται και εορτές και τα μαθήματα).


Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)