Δέκα έξυπνες χρήσεις για τα απλά λαστιχάκια!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι αυτά τα ασήμαντα λαστιχάκια μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμα σε διάφορες περιπτώσεις που ούτε καν φαντάζεστε; Κι όμως θα σας λύσουν τα χέρια εύκολα και γρήγορα όταν βρίσκετε πολλές δυσκολίες στην κουζίνα, θα σας δώσουν ιδέες διακόσμησης αλλά και παιχνιδιού!
perierga.gr - Έξυπνες χρήσεις για τα απλά λαστιχάκια!
1. Αν γλιστράνε τα γυαλιά από τα αυτιά σου, μπορείς να τα σταθεροποιήσεις τυλίγοντας από ένα λαστιχάκι στην άκρη κάθε μπράτσου.
2. Φτιάξε ένα μεγάλο μπαλάκι για το κατοικίδιό σου, ενώνοντας πολλά λαστιχάκια μαζί.
3. Βάζα που δεν ανοίγουν με τίποτα; Μη σκας. Μέχρι τώρα ήξερες να παίρνεις μια πετσέτα και να προσπαθείς μέχρι να τα καταφέρεις. Την επόμενη φορά που θα σημάνει «συναγερμός» πάρε ένα λαστιχάκι, τύλιξέ το στο καπάκι του βάζου ή μπουκαλιού και στρίψε. Έκπληξη…
4. Πασχαλινά αυγά. Βάλε πολλά λαστιχάκια γύρω από τα αυγά -αφού τα έχεις ήδη βράσει- σε ό,τι σχέδιο θέλεις εσύ και βούτηξέ τα μετά στη βαφή. Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα.
5. Μεταφέρεις το βιβλίο στην τσάντα σου και οι σελίδες του τσακίζουν ή λερώνονται; Πέρασε ένα λαστιχάκι κατά μήκος του βιβλίου και αυτό δεν θα ανοίγει με τίποτα!
6. Γλιστράει το ξύλο κοπής πάνω στην επιφάνεια εργασίας; Πέρασε κατά μήκος στις δύο άκρες του από ένα φαρδύ λαστιχάκι και θα μένει πλέον στη θέση του την ώρα που κόβεις.
7. Θέλεις να κρατήσεις ανοιχτή την πόρτα για λίγο. Πέρασε ένα λαστιχάκι χιαστί στα χερούλια, που θα πιέσει προς τα μέσα τη «γλώσσα» και η πόρτα θα μείνει ανοιχτή.
8. Χάλασαν οι βόλτες από τη βίδα και δεν μπορείς να την ξεβιδώσεις; Εφάρμοσεένα λαστιχάκι και τοποθέτησε επάνω το κατσαβίδι ξεβιδώνοντας παράλληλα.
9. Θέλεις να βάψεις και κάθε φορά που στραγγίζεις το πινέλο γίνεται η επιφάνεια του μεταλλικού δοχείου χάλια. Πέρασε ένα λαστιχάκι στο κέντρο του και στράγγιζε εκεί το πινέλο.
10. Η καλύτερη λαβή για μολύβια και στιλό. Τύλιξε ένα λαστιχάκι στο σημείο από όπου πιάνεις το μολύβι ή το στιλό σου και δεν θα γλιστράει στο γράψιμο.
Βρείτε κι άλλες έξυπνες χρήσεις για αντικείμενα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)