7 τρόποι να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά χωρίς γυμναστική ή δίαιτα!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Βρες τα εφαρμοστά μπλουζάκια και το ψηλόμεσο jean που έκρυψες καλά από τις ενοχές σου στην ντουλάπα επειδή πήρες δύο κιλά γιατί θα αποκτήσεις ξανά την επίπεδη κοιλιά που είχες! Πρέπει να το πιστέψεις γιατί θα σου παραθέσω τώρα 7 τρόπους για να νιώσεις ξανά άνετα με αυτό το σημείο του σώματος σου, που μέχρι πρότινος θεωρούσες ότι είναι ακατόρθωτο να δείχνει ωραίο χωρίς κόπο. 

1. Ίσιωσε την πλάτη σου. Σου θυμίζει σίγουρα την εφιαλτική αυτή ατάκα που συνήθιζε να χρησιμοποιεί η μαμά σου μόνο μπροστά στα άλλα παιδιά του σχολείου και σε έκανε να σκύβεις το κεφάλι από ντροπή (η δικιά μου το κάνει ακόμη), όμως με τη σωστή στάση του σώματος αυτόματα δυναμώνεις τους μύες του στομάχου ενώ ταυτόχρονα η κοιλιά σου φαίνεται επίπεδη και αδύνατη. 

2. Πίνε πολλά υγρά. Προσπάθησε να καταναλώνεις τουλάχιστον 6 με 7 ποτήρια νερό και άλλα υγρά καθημερινά. Η αφυδάτωση αναγκάζει το σώμα να συσσωρεύει το νερό με αποτέλεσμα εσύ να νιώθεις 1,5 κιλά βαρύτερη και πρησμένη. 



3. Μάσησε την τροφή σου καλά πριν την καταπιείς. Μην τρως λαίμαργα ούτε γρήγορα γιατί εκτός από την τροφή, καταπίνεις και αέρα, ο οποίος φουσκώνει την κοιλιά. Μάσησε λοιπόν κάθε μπουκιά τουλάχιστον 10 φορές πριν την καταπιείς γιατί το σώμα χρειάζεται χρόνο για να διασπάσει τις τροφές που εισέρχονται στο στομάχι και το έντερο.

4. Τρώγε προβιοτικά. Τα προβιοτικά είναι καλά βακτήρια που βοηθούν το πεπτικό σύστημα να διασπάσει τις τροφές και προλαμβάνουν τυχόν γαστρεντερικά προβλήματα, τα οποία με τη σειρά τους φέρνουν φούσκωμα. Γιαουρτάκι λοιπόν, αποβουτυρωμένο γάλα ή ακόμα και συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν προβιοτικά για να βοηθήσουν στο αποτέλεσμα που θέλεις.


5. Αφιέρωσε χρόνο στην τουαλέτα. Αφιερώνεις τόσο χρόνο στο μπάνιο για να περιποιηθείς το σώμα και το πρόσωπό σου, όμως είσαι βιαστική όταν πρέπει να κάνεις την ανάγκη σου και πολλές φορές ντρέπεσαι να επισκεφτείς την τουαλέτα όταν είσαι σε δημόσιο χώρο ή στο σπίτι του αγαπημένου σου. Πρέπει λοιπόν να αρχίσεις να αφιερώνεις χρόνο κάθε μέρα, ιδανικά μια συγκεκριμένη ώρα, για να αποβάλεις τις περιττές τροφές του οργανισμού έτσι ώστε να μην νιώθεις δυσφορία και φούσκωμα στο τέλος της ημέρας.

6. Περπάτημα. Γιατί να παίρνεις το αυτοκίνητο για να πηγαίνεις στη δουλειά (αν αυτή βέβαια είναι κοντά στο σπίτι σου) ή στα μαγαζιά και να μην πηγαίνεις με τα ποδαράκια σου; Και πριν αρχίσεις να δυσανασχετείς στη σκέψη και μόνο, θα σου πω τι οφέλη θα έχεις από το περπάτημα. Πρώτον εάν περπατάς 30 λεπτά κάθε μέρα, χάνεις το περιττό λίπος στο σημείο της κοιλιάς και δεύτερον κάνεις οικονομία στη βενζίνη. Επίσης γλιτώνεις την ταλαιπωρία της αναζήτησης για μια θέση πάρκινγκ. Μήπως άρχισες να πείθεσαι;


7. Διώξε μακριά το stress. Όταν είσαι αγχωμένη, το σώμα σου αυξάνει την παραγωγή των στεροειδών και των ορμονών του stress, τα οποία επιδρούν αρνητικά στο πεπτικό σύστημα προκαλώντας δυσκοιλιότητα. Επίσης, το άγχος αυξάνει την παραγωγή της κορτιζόλης, μιας ορμόνης που προσθέτει λίπος στην κοιλιά στην προσπάθεια της να προστατεύσει τα ζωτικά όργανα. Για αυτό λοιπόν για 20 λεπτά κάθε μέρα ασχολήσου μόνο με ό,τι σε ξεκουράζει και σε διασκεδάζει πραγματικά, διώχνοντας τις αρνητικές σκέψεις μακριά.

Μη χάνεις χρόνο! Άνοιξε την ντουλάπα  και ξετρύπωσε αυτά τα μπλουζάκια και το jean που λέγαμε γιατί θα αποκτήσεις ξανά την αδύνατη κοιλιά που είχες.

Περισσότερα θέματα για την ομορφιά εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)