Οι αληθινές ιστορίες πίσω από 10 επιτυχημένες ταινίες

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Από τον "Εφιάλτη στον δρόμο με τις Λεύκες", τον "Εξορκιστή",  τον τρομακτικό Τσάκι στην "Ανταλλαγή" και τις "127 ώρες", είναι μερικές επιτυχημένες ταινίες που συγκλόνισαν.
Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι οι ιστορίες της πραγματικής ζωής, που έδωσαν έμπνευση στους δημιουργούς αυτών των ταινιών και είναι πραγματικά ανατριχιαστικές.
10. Η ανταλλαγή, 2008
 
Στο Λος Άντζελες του 1928, ο εννιάχρονος Ουόλτερ Κόλινς εξαφανίζεται. Όταν λίγο αργότερα εμφανίζεται ένα παιδί και ισχυρίζεται πως είναι ο Ουόλτερ, η μητέρα του αρνείται πως είναι στ' αλήθεια ο γιος της, ενώ η αστυνομία, θέλοντας να σταματήσουν οι έρευνες, την πιέζει να τον αποδεχτεί. Μάλιστα, αναφέρεται πως το 1920 η αστυνομία έκλεισε τη μητέρα σε ψυχιατρείο.
9. Τhe Blob, 1958
 
To 1950 αστυνομικοί ανέφεραν πως είδαν μια μοβ λάμψη στον ουρανό και μια μάζα παχύρρευστου υγρού να πέφτει στη Γη. Παράλληλα, ανέφεραν πως όταν άγγιζαν το υγρό αυτό εξαφανιζόταν ως δια μαγείας. Η ταινία έκανε μεγάλη επιτυχία, καθώς εκείνη την εποχή η αναζήτηση ζωής σε άλλους πλανήτες ήταν στο επίκεντρο της προσοχής.
8. 127 ώρες, 2010
 
Ο Άρον Ράλστον εξερευνούσε τα βουνά στο Canyonlands National Park στη Γιούτα. Σε μια προσπάθειά του να περάσει ένα φαράγγι, γλιστράει και πέφτει μέσα. Το δεξί χέρι του συνθλίβεται από μια πέτρα με αποτέλεσμα να παγιδευτεί. Για τις επόμενες πέντε μέρες ο Ράλστον επανεξετάζει ολόκληρη τη ζωή του και καταφέρνει να ανακαλύψει ότι διαθέτει όλο το κουράγιο για να μπορέσει να επιβιώσει κάνοντας οτιδήποτε είναι απαραίτητο. Για να ελευθερωθεί κόβει το χέρι του και περπατάει 8 μίλια μέσα στην έρημο, μέχρι να βρει άλλους οδοιπόρους και τελικά να σωθεί.
7. Ναι σε όλα, 2008
 
Η ζωή του καλόκαρδου "loser" Καρλ Άλεν τού λέει διαρκώς "όχι", ώσπου εκείνος αποφασίζει, αφού παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα αυτοβοήθειας, να της λέει διαρκώς "ναι". Η τύχη του μοιάζει ν' αλλάζει απότομα, το "ναι" όμως κρύβει κι αυτό τις δυσκολίες του. Έτσι, πραγματικός ο "Yes Man", Danny Wallace γύρισε όλο τον κόσμο και άλλαξε καριέρα πολλές φορές.
6. Dead Ringers, 1988
 
Τα δίδυμα αδέρφια Cyril και Stewart Marcus, μοιράζονταν το ίδιο σπίτι, την ίδια καριέρα και τις ίδιες καταχρήσεις. Οι δυο τους φαίνεται να είχαν ιδιαίτερη αδυναμία στις ναρκωτικές ουσίες με αποτέλεσμα αυτές να τους κοστίσουν τις ζωές τους. Μάλιστα αναφέρεται πως τα πτώματα τους, που είχαν αρχίσει να αποσυντίθενται, εντοπίστηκαν αρκετές ημέρες, μετά τον θάνατό τους.
5. Τα σαγόνια του καρχαρία, 1975
 
"Τα σαγόνια του καρχαρία", είναι μια από τις κλασικές ταινίες θρίλερ όλων των εποχών. H υπόθεσή της είναι εμπνευσμένη από μια σειρά επιθέσεων που πραγματοποιούσε ένας καρχαρίας, που εμφανίστηκε ξαφνικά, στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Έχοντας σκοτώσει ήδη 4 ανθρώπους, ο αρχηγός της αστυνομίας ζητούσε να κλείσουν οι παραλίες, ωστόσο ο δήμαρχος αρνούνταν, καθώς κάτι τέτοιο θα επηρέαζε την οικονομία. Ωστόσο, όταν ο αριθμός των θυμάτων άρχισε να αυξάνεται,  αποφάσισαν να σκοτώσουν τον καρχαρία, στο στομάχι του οποίου εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη.
4. Child's Play, 1975
 
Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν όταν οι γονείς ενός παιδιού αποφάσισαν να απολύσουν τη νταντά, που για να τους εκδικηθεί έδωσε στο γιο τους μια κούκλα που είχε καταραστεί. Υπήρξε η φήμη ότι η κούκλα κινούνταν ξαφνικά και ότι απειλούσε τα μέλη της οικογένειας. Έτσι, αποτέλεσε την έμπνευση για τις ταινίες με πρωταγωνιστή την πιο τρομακτική κούκλα όλων των εποχών, τον Τσάκι.
3. Τhe Philadelphia Experiment, 1984
 
Ένα πολεμικό πλοίο εξαφανίστηκε το 1940 όταν οι επιστήμονες πειραματίζονταν με το να κάνουν τα αντικείμενα αόρατα. Όπως αναφέρεται, το πλοίο εμφανίστηκε περίπου 200 ναυτικά μίλια πιο μακριά από το σημείο όπου εξαφανίστηκε, μετά από λίγο εξαφανίστηκε και πάλι, μόνο για να εμφανιστεί στην αρχική του θέση!
2. Ο εξορκιστής, 1973
 
Το σενάριο της σειράς των ταινιών  ενέπνευσε το ομώνυμο μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Πίτερ Μπλάτυ, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Αφορά στην κατάληψη ενός κοριτσιού από δαιμονικό πνεύμα και τις απεγνωσμένες προσπάθειες της μητέρας της για να τη σώσει μέσω εξορκισμών από διάφορους ιερείς. Είχαν γίνει περίπου 30 τελετές αναφέρεται. Το βιβλίο είναι εμπνευσμένο από έναν εξορκισμό που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ το 1949.
1. Ο εφιάλτης στο δρόμο με τις Λεύκες, 1984
 
Πολλοί άνθρωποι, που δεν συνδέονταν μεταξύ τους, έχασαν τις ζωές τους το 1981. Σύμφωνα με τις αναφορές, πολλοί έφηβοι τρομοκρατούνταν στα όνειρα τους από ένα άνδρα με το όνομα Φρέντυ Κρούγκερ, που φαίνεται ότι ευθύνονταν για το θάνατό τους. Το πρώτο θύμα πέθανε φωνάζοντας στον ύπνο του και τα αποτελέσματα της αυτοψίας ήταν ασαφή.
Περισσότερα κινηματογραφικά θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)