10 βιβλία που θα γίνουν ταινίες μέσα στο 2016

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
«American Sniper», «The Imitation Game», «The Theory of Everything», «Still Alice», «Unbroken» και «Gone Girl»: τι κοινό έχουν όλες αυτές οι ταινίες; Ήταν όλες υποψήφιες για Όσκαρ και είναι επίσης βασισμένες σε βιβλία. Αποτελούν λοιπόν την απόδειξη ότι συχνά οι καλύτερες ταινίες είναι αυτές που προέρχονται από υλικό που έχει ήδη περάσει το «τεστ» του κοινού.
Για αυτό ακριβώς και εμείς σας παρουσιάζουμε 10 ταινίες που θα βγουν στις αίθουσες αυτή τη χρονιά, είναι βασισμένες σε βιβλία και εμείς πιστεύουμε ότι «φωνάζουν» για ένα Όσκαρ!
  • «Σερένα» του Ron Rash (βγήκε στις αίθουσες στις 26/2/15)
    Το βραβευμένο ντουέτο των Jennifer Lawrence και Bradley Cooper υποδύεται ένα ζευγάρι νιόπαντρων που παλεύουν να δημιουργήσουν μία αυτοκρατορία στο εμπόριο ξυλείας στα βουνά της Βόρειας Καρολίνα. Ο γεμάτος πάθος γάμος τους περιλαμβάνει παράνομα παιδιά, φόνο, και απεγνωσμένη συμπεριφορά, στοιχεία τα οποία σίγουρα θα βοηθήσουν τους δύο ηθοποιούς στο να βγάλουν τον καλύτερο – και πιο ταλαντούχο – τους εαυτό.
  • «Παιδί 44» του Tom Rob Smith (Θα βγει στις αίθουσες στις 17/4/15)
    Ο Tom Hardy υποδύεται τον Leo Demidov, έναν πρώην στρατιωτικό αξιωματούχο, ο οποίος κυνηγά έναν κατά συρροή δολοφόνο παιδιών στην εποχή του Στάλιν. Συμπρωταγωνιστές του θα είναι η Noomi Rapace και ο Gary Oldman.
  • «Μακριά από το αγριεμένο πλήθος» του Thomas Hardy (Βγαίνει στις αίθουσες στις 1/5/15)
    Πρόκειται μια ιστορία αγάπης με πρωταγωνίστρια την Bathsheba (Carey Mulligan), η οποία ελκύει κάθε είδος άνδρα, από έναν βοσκό και έναν πλούσιο εργένη, μέχρι έναν στρατιωτικό. Η ιστορία προσφέρει μια βαθύτερη ανάλυση της φύσης των σχέσεων και πώς αυτές οι επιλογές έχουν μόνιμα αποτελέσματα. Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από τον Thomas Vinterberg και πρωταγωνιστούν επίσης οι Michael Sheen, Tom Sturridge και Matthias Schoenaerts.
  • «Black Mass» των Dick Lehr και Gerard O’Neill (Βγαίνει στις αίθουσες στις 18/9/15)
    Ο John Connolly και ο James “Whitey” Bulger μεγάλωσαν μαζί ως καλύτεροι φίλοι στη Βοστόνη. Όταν όμως μεγάλωσαν, κατέληξαν στις αντίθετες πλευρές με τον Connolly να δουλεύει για το FBI και τον Whitey ως αρχηγό της ιρλανδικής μαφίας. Ο Johnny Depp και Joel Edgerton υποδύονται τον Whitey και Connolly αντίστοιχα, σε μια ιστορία γεμάτη δράση. Δίπλα τους έχουν τον Benedict Cumberbatch τη Sienna Miller και την Dakota Johnson.
  • «Φρανκενστάιν» της Mary Shelley (βγαίνει στις αίθουσες στις 2/10/15)
    Μία νέα εκδοχή αυτής της κλασικής ιστορίας μέσα από τα μάτια του Igor, καθώς γίνεται φίλος με τον Δρ. Φρανκεστάιν και γίνεται μάρτυρας του τρόμου της δουλειάς του Φρανκεστάιν τη στιγμή που συμβαίνει. Ο Daniel Radcliffe υποδύεται τον Igor και ο James McAvoy τον Victor Von Frankenstein.
  • «Άνθρωπος στον Άρη» του Andy Weir (βγαίνει στις αίθουσες στις 25/11/15)
    Ο Matt Damon υποδύεται τον Mark Watney, έναν από τους πρώτους αστροναύτες που προσγειώνεται στον Άρη. Το πλήρωμά του τον θεωρεί νεκρό και τον αφήνει εκεί, και έτσι ο Watney πρέπει να χρησιμοποιήσει ό,τι έχει στη διάθεσή του για να επιβιώσει και να επιστρέψει στη γη. Συμπρωταγωνιστές του Damon είναι η Jessica Chastain, ο Donald Glover, η Kristen Wiig και ο Sean Bean.
  • «Στην καρδιά της θάλασσας» του Nathaniel Philbrick (βγαίνει στις θάλασσες στις 11/12/15)
    Βασισμένο στην αληθινή ιστορία που ενέπνευσε το «Moby Dick» του Herman Melville, αυτό το βιβλίο περιγράφει τα όσα συμβαίνουν στους ναυτικούς του φαλαινοθηρικού, Essex, όταν τους επιτίθεται μία φάλαινα και μένουν απομονωμένοι στη θάλασσα για πάνω από 90 μέρες. Με πρωταγωνιστές τους Chris Hemsworth και Cillian Murphy, είναι σίγουρο ότι η ταινία θα τραβήξει την προσοχή με τις δραματικές ερμηνείες της.
  • «Σκοτεινός τόπος» της Gillian Flynn (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η ημερομηνία που θα βγει στις αίθουσες)
    Οι οπαδοί του «Κοριτσιού που εξαφανίστηκε» θα έχουν ακόμη μία ευκαιρία με τις ιστορίες της Gillian Flynn με το «Σκοτεινό μέρος». Η Charlize Theron υποδύεται την Libby Day, την μόνη που κατάφερε να επιβιώσει από μία βίαιη επίθεση στην οποία δολοφονήθηκε η οικογένειά της όταν ήταν παιδί. Πολλά χρόνια μετά, η Libby πρέπει να διερευνήσει τα γεγονότα εκείνης της νύχτας και να ανακαλύψει επιτέλους τι πραγματικά συνέβη.
  • «Η μυστική γραφή» του Sebastian Barry (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η ημερομηνία που θα βγει στις αίθουσες)
    Η Rooney Mara και η Vanessa Redgrave υποδύονται τη νεότερη και τη μεγαλύτερη εκδοχή της Roseanne McNulty, η οποία είναι μία ασθενής στην Ψυχιατρική Κλινική του Σλίγκο, στην Ιρλανδία. Με φόντο μία χώρα που μαστίζεται από τις διαμάχες, η Roseanne στοχάζεται το παρελθόν και το παρόν της που είναι γεμάτα αγάπη και απώλεια.
  • «Το φως ανάμεσα στους ωκεανούς» της M.L. Stedman (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η ημερομηνία που θα βγει στις αίθουσες)
    Ο φύλακας ενός φάρου (Michael Fassbender) και η γυναίκα του (Alicia Vikander) διασώζουν ένα μωρό που βρίσκουν σε μια βάρκα κοντά στο σπίτι τους στην ακτή της Αυστραλίας. Ισχυρίζονται ότι το παιδί είναι δικό τους, αλλά σταδιακά χάνουν τη σιγουριά αυτής της επιλογής από ένα ηθικό δίλημμα.
  • Περισσότερα θέματα για βιβλία εδώ.
  • Περισσότερα θέματα για κινηματογράφο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)