Δραστηριότητες που εκπαιδεύουν το παιδί στις 5 αισθήσεις

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Ποια μαμά δεν θέλει να κάνει την γνώση παιχνίδι για τα παιδιά της και ποια δεν θέλει να τα απασχολεί στο σπίτι με δραστηριότητες που θα τα διασκεδάζουν αλλά και θα τα βοηθούν να ανακαλύψουν καλύτερα τον κόσμο; Τα παρακάτω παιχνίδια πετυχαίνουν ακριβώς αυτό, να απασχολήσουν ευχάριστα τα παιδιά, γνωρίζοντάς τους παράλληλα τις πέντε αισθήσεις τους και βοηθώντας τα να εξελίξουν την αδρή κινητικότητά τους. Καλή διασκέδαση!

Μικρός Πικάσσο

Αφήστε το παιδί να παίξει και να χαρεί με το χρώμα. Κολλήστε μερικά φύλλα χαρτιού σε ένα τραπέζι, δώστε του δαχτυλομπογιές και αφήστε το να τις αναμείξει και να δημιουργήσει ελεύθερα τα δικά του σχέδια. Η αφή συναντά την όραση και το αποτέλεσμα ενθουσιάζει!

Διασκεδαστικά ζουλήγματα

Τα παιδιά τρελαίνονται να παίζουν με «γλιστερά» αντικείμενα και το συγκεκριμένο παρασκεύασμα μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα με πολύ λίγα υλικά: 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο, ¼ της κούπας κόλα, μισή κούπα νερό και λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Δώστε στο παιδί ένα κουτάλι και πείτε του να αναμίξει όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αφήστε το να παρατηρήσει καθώς το νερό με το καλαμποκάλευρο αρχίζουν να «δένουν» μαζί και να παίρνουν σιγά-σιγά στερεά μορφή και στη συνέχεια επιτρέψτε του να πλάσει το μείγμα με τα δαχτυλάκια του. Μπορείτε να προσθέσετε και περισσότερο νερό, για να γίνει το μείγμα ακόμα πιο γλιστερό.

Φτιάξτε την δική σας πολύχρωμη πλαστελίνη

Είναι πανεύκολο να φτιάξετε μαζί με το παιδί σπιτική πλαστελίνη, την οποία μάλιστα να μπορεί να βάλει το παιδί και άφοβα στο στόμα του!
Τι θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1/2 φλιτζάνι αλάτι
1 κουταλιά της σούπας κρεμόριο
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
1 φλιτζάνι αλεύρι
Τι θα κάνετε:
Αναμείξτε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε τα να ζεσταθούν (για διαφορετικά χρώματα θα χρειαστεί να μοιράσετε τη ζύμη σε διαφορετικά κατσαρολάκια). Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε το αλεύρι, αναμειγνύοντας καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Αποθηκεύστε τη ζύμη σε ένα αεροστεγές σκεύος.

Πολύχρωμα κοφτά ζυμαρικά

Μπορείτε να φτιάξετε ένα έγχρωμο διάλυμα με χρώμα ζαχαροπλαστικής και οινόπνευμα, μέσα στο οποίο να μουλιάσετε για λίγη ώρα ζυμαρικά με τρύπες. Στη συνέχεια αφήστε τα ζυμαρικά να στεγνώσουν και δώστε τα στα μικρά παιδιά για να δημιουργήσουν πολύχρωμα σχέδια (μπορείτε μάλιστα να τα κολλήσετε και σε χαρτιά!) ή σε μεγαλύτερα παιδιά για να περάσουν από μέσα κλωστές και να φτιάξουν πολύχρωμα κολιέ!

Σκίστε και κολλήστε!

Υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση για ένα μικρό παιδί από το να σκίζει πολύχρωμα χαρτάκια; Τώρα, μάλιστα, που στο σπίτι θα έχετε σίγουρα περισσευούμενες σερπαντίνες, μπορείτε, αφού τις ξετυλίξετε, να του τις δώσετε να τις κόψει με τα χεράκια του και στη συνέχεια να τις κολλάτε μαζί σε χαρτιά, στα οποία θα έχετε σχεδιάσει εσείς απλά σχήματα. Αν δεν έχετε σερπαντίνες, μερικά πολύχρωμα χαρτιά χειροτεχνίας θα αποδειχτούν εξίσου χρήσιμα!
Περισσότερες δραστηριότητες εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)