Yπέροχα χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά Δημοτικού!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

 

Sophie de Mullenheim, Ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα

Το βράδυ της Παραμονής των Χριστουγέννων, ο Αρμάνδος είχε φορέσει τη μακριά του ρόμπα και τις γούνινες παντόφλες. Δεν είχε καμιά διάθεση να πάει στην εκκλησία, κι ούτε σκόπευε, φυσικά, να δει κάποιο φίλο. Του άρεσε που θα έμενε μόνος στο σπίτι του, στη ζέστη και στην ησυχία του. Έξαφνα, άκουσε κάποιον να του χτυπάει την πόρτα...
Ηλικίες: 6-7 ετών.
Εκδόσεις: Πατάκη - αγοράστε το από εδώ.

Oscar Wilde, Το αστερόπαιδο

Μια κρύα νύχτα του χειμώνα ένα λαμπερό αστέρι, όμοιο με κομμάτι από χρυσάφι, πέφτει από τον ουρανό, αγγίζοντας κι άλλα αστέρια στην τροχιά του. Φωλιάζει στο χιονισμένο δάσος. Ένας ξυλοκόπος σκύβει να πιάσει το θησαυρό. Σηκώνει το χρυσαφένιο μανδύα, που είναι καμωμένος από αστέρια, αλλά δεν υπάρχει θησαυρός. Ούτε χρυσάφι, ούτε ασήμι. Μονάχα ένα παιδί που κοιμάται, ένα αστερόπαιδο...
Ηλικίες: 6-7 ετών.
Εκδόσεις: Μεταίχμιο - αγοράστε το από εδώ.

Σγουρή Γεωργιάδου, Χριστούγεννα στο δάσος

Αυτές τις γιορτές θα κάνουμε όλοι μαζί «Χριστούγεννα στο δάσος». Με μια μεγάλη παρέα από Σκιάχτρα,
Νεραϊδοσκουφίτσες, Νάνους, Τυμπανιστές, Καλικάντζαρους, Χιονονιφάδες, θα τρυπώσουμε σ' ένα δάσος για να βοηθήσουμε τα έλατα να γλιτώσουν από έναν ξυλοκόπο που τα κόβει με μανία. Τι λέτε; Θα τα καταφέρουμε πριν φτάσουν ο Αϊ‐Βασίλης και η νέα χρονιά; Μια ιστορία με ένα ξεχωριστό οικολογικό μήνυμα, γεμάτη δράση, χιούμορ και τρυφερότητα. Περιέχει CD.
Ηλικίες: 6-7.
Εκδόσεις: Διάπλαση - αγοράστε το από εδώ.

Ευγένιος Τριβιζάς, Τα Χριστούγεννα της Λούλας Στρουμπουλούλας

H Λούλα Στρουμπουλούλα, η τετράπαχη γαλοπούλα, δεν είναι ένα συνηθισμένο πουλερικό. Δε δέχεται αδιαμαρτύρητα τη μοίρα της. Μόλις παραμονές Χριστουγέννων αντιλαμβάνεται ότι ο κύριος και η κυρία Ζαρζαφούτη σκοπεύουν να την κάνουν ψητή στο φούρνο, αναλαμβάνει αμέσως δράση. Κρύβεται, μεταμφιέζεται, εξαφανίζεται, ελίσσεται, ακόμα και κομάντος με μαύρη μάσκα γίνεται, ώσπου για καλή της τύχη ένα λεπτό ακριβώς προτού την εκτελέσουν βρίσκει σε ένα σεντούκι κάτι που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της αλλά και τη ζωή του ζεύγους Ζαρζαφούτη.
Ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο που σίγουρα θα αγαπηθεί από τα παιδιά, τους μεγάλους και τις γαλουπούλες όλου του κόσμου. Ιδίως από τις γαλοπούλες.
Ηλικίες: 7-8.
Εκδόσεις: Ψυχογιός - αγοράστε το από εδώ.

Βασίλης Παπαθεοδώρου, Ποιος απήγαγε τον Αϊ‐Βασίλη;

Ενώ πλησιάζει η Πρωτοχρονιά και ο Αϊ‐Βασίλης γεμάτος χαρά ετοιμάζει τα δώρα των παιδιών, κάποιοι εισβάλλουν στο σπίτι του και τον αρπάζουν. Ποιοι είναι αυτοί οι άγνωστοι και με ποιο σκοπό απειλούν να καταστρέψουν τη μεγαλύτερη γιορτή των παιδιών; Πού τον μεταφέρουν και γιατί κάνουν διάφορα πειράματα στο γελαστό γεράκο; Και πώς τελικά θα προσπαθήσουν να μη γίνουν αντιληπτοί από τα παιδιά όλης της γης που περιμένουν με προσμονή τα δώρα τους; Θα πετύχει το σχέδιό τους; Αστυνομική πλοκή, σασπένς, αγωνία και χιούμορ.
Ηλικίες: 8-9.
Εκδόσεις: Καστανιώτη - αγοράστε το online από εδώ.

Αντώνης Παπαθεοδούλου, Η γιαγιά, το παιδί κι ο κιθαρίστας

Φουμ, φουμ, φουμ! Αν ο μικρός Χριστός γεννιόταν στην Αθήνα του σήμερα
Τι θα γινόταν αν ο μικρός Χριστός δε γεννιόταν στη Βηθλεέμ αλλά στην Αθήνα του σήμερα; Ποιος θα ήταν ο Ηρώδης; Ποιοι θα ήταν οι τρεις σοφοί βασιλιάδες του τραγουδιού; Ποιοι θα ήταν οι βοσκοί και ποια φάτνη θα φιλοξενούσε το θαύμα; Αυτά ρώτησα το νονό μου μια παραμονή Χριστουγέννων. Κι εκείνος μου έκανε δώρο την πιο πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη ιστορία... Μια αλληγορική ιστορία που μας μεταφέρει ολοκάθαρο το αισιόδοξο μήνυμα της γέννησης του Χριστού.
Ηλικίες: 8-9.
Εκδόσεις: Πατάκη - αγοράστε το online από εδώ.

Βασίλης Παπαθεοδώρου, Ναι, Βιρτζίνια, υπάρχει Άγιος Βασίλης!

Το βιβλίο αυτό είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία της Βιρτζίνια Ο' Χάνλον. Όλα αρχίζουν το 1897, όταν το οκτάχρονο κοριτσάκι στέλνει ένα γράμμα στη νεοϋορκέζικη εφημερίδα Σαν, την πιο αξιόπιστη της εποχής, ρωτώντας για την ύπαρξη του Αϊ‐Βασίλη. Οι συντάκτες της εφημερίδας, έπειτα από πολλή σκέψη, αποφασίζουν να απαντήσουν στο ερώτημα που βασανίζει όλα τα παιδιά. Το γράμμα της Βιρτζίνια, αλλά και η απάντηση της εφημερίδας, μέσω του αρχισυντάκτη της Φράνσις Τσερτς, γίνονται ύμνος στην ξεγνοιασιά και την παιδικότητα που αποπνέουν τα Χριστούγεννα.
Ηλικίες: 9-11.
Εκδόσεις: Καστανιώτη - αγοράστε το online από εδώ.

Σκρουτζ: Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία βασισμένη στα «Χριστουγεννιάτικα κάλαντα» του Κ.Ντίκενς

Λονδίνο, μέσα του 19ου αιώνα, μια νύχτα που χιόνιζε, μια παραμονή Χριστουγέννων... Γεμάτος αδιαφορία, για κάθε λογής μαγεία, συναίσθημα ή τρυφερότητα, ο Σκρουτζ, ο γερο‐τοκογλύφος, μετράει τα λεφτά του. Εκείνος δεν το γνωρίζει ακόμα, όμως η μοίρα που τον θέλει εγωιστή και παλιάνθρωπο δε θα έχει για πολύ το πάνω χέρι... Ποτέ δεν είναι αργά για ένα θαύμα... Η κλασική αγαπημένη ιστορία σε εκδοχή κόμικς.
Ηλικίες: 9-11.
Εκδόσεις: Πατάκη - αγοράστε το online από εδώ.
*Τα κείμενα προέρχονται από τα οπισθόφυλλα των βιβλίων.

Περισσότερα χριστουγεννιάτικα θέματα εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)