Διάσημα πολυκαταστήματα στολίζονται χριστουγεννιάτικα!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα έχει πλημμυρίσει μικρές και μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, με τα καταστήματα σε Παρίσι, Λονδίνο και Νέα Υόρκη να ανταγωνίζονται για το ποιο θα έχει τον πιο θεαματικό στολισμό.

Galeries Lafayette Haussmann, Παρίσι, Γαλλία
perierga.gr - Διάσημα πολυκαταστήματα στολίζονται χριστουγεννιάτικα!
Παράξενα, μικρά θηρία έχουν καταλάβει αυτό το διάσημο πολυκατάστημα του 9ου διαμερίσματος της Πόλης του Φωτός, που φέτος επέλεξε να ακολουθήσει το θέμα «Noël Monstre», δηλαδή το τέρας των Χριστουγέννων. Οι βιτρίνες του έχουν γεμίσει με αφράτα τερατάκια, που χορεύουν μέσα σε διαφανείς χριστουγεννιάτικες μπάλες. Στο εσωτερικό του καταστήματος, το θεαματικό χριστουγεννιάτικο δέντρο κρέμεται ανάποδα από την εντυπωσιακή θολωτή οροφή του κτηρίου.
Selfridges, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
perierga.gr - Διάσημα πολυκαταστήματα στολίζονται χριστουγεννιάτικα!
Κάθε μια από τις βιτρίνες του Selfridges αναβιώνει φέτος ένα διαφορετικό παραμύθι. Η Κοκκινοσκουφίτσα φορώντας παλτό Peter Pilotto,που περιβάλλεται από ζώα του δάσους, η Σταχτοπούτα να στέκεται σε ένα σωρό από γόβες διάσημων σχεδιαστών, ακόμα και η Ραπουνζέλ, με ροζ μαλλιά. Τέλος, μια γιγαντιαία, φωτισμένη πινακίδα πάνω από την είσοδο δηλώνει “Προορισμός Χριστούγεννα”.
Barneys, Νέα Υόρκη
perierga.gr - Διάσημα πολυκαταστήματα στολίζονται χριστουγεννιάτικα!
Κανείς δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει καλύτερα ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι, όσο ο σκηνοθέτης Baz Luhrmann και η σύζυγός του, παραγωγός και ενδυματολόγος Catherine Martin. Το ζευγάρι, που κρύβεται πίσω από υπερπαραγωγές, όπως “The Great Gatsby” και “Moulin Rouge” επιμελήθηκαν το στολισμό του καταστήματος Barneys, με αστραφτερά χρώματα, που πλαισιώνουν κινούμενες φιγούρες, όπως ρομποτικές κουκουβάγιες, χρυσές νιφάδες χιονιού και ένα ξωτικό σε ένα δάσος από τεράστια μανιτάρια.
Macy’s, Νέα Υόρκη
perierga.gr - Διάσημα πολυκαταστήματα στολίζονται χριστουγεννιάτικα!
Ο Άγιος Βασίλης φοράει μια διαστημική στολή στο “Ταξίδι του Αϊ-Βασίλη στ’ αστέρια”, που φαντάζεται ένα ταξίδι πέρα από το ηλιακό σύστημα με το έλκηθρο του. Οι βιτρίνες στο Macy’s παρουσιάζουν σκηνές από τους οκτώ πλανήτες, που περιλαμβάνουν γιγαντιαίους πάγους στον Ποσειδώνα, γέφυρες από καραμέλα στον Άρη και έναν τάρανδο, που πετά πάνω από το Μανχάταν. Οι βιτρίνες είναι διαδραστικές μέσα από μια σειρά οθονών αφής.
Harrods, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
perierga.gr - Διάσημα πολυκαταστήματα στολίζονται χριστουγεννιάτικα!
Έντεκα σχεδιαστές ένωσαν το ταλέντο τους για να στολίσουν τις βιτρίνες ενός από τα πιο δημοφιλή πολυκαταστήματα στον κόσμο, ακολουθώντας το θέμα “The Land of Make Believe”. Τα εκθέματα είναι εμπνευσμένα από vintage παιχνίδια, από ένα καπιτονέ κουνιστό αλογάκι έως μια εντυπωσιακή μπαλαρίνα, που στροβιλίζεται φορώντας ένα φόρεμα στολισμένο με Swarovski, από τον σχεδιαστή Zuhair Murad. Δείτε ακόμα τα μικροσκοπικά ποντικάκια, ντυμένα με στολές Harrods σε όλα τα παράθυρα.
Περισσότερα χριστουγεννιάτικα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)