«Κραυγή αγωνίας» ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό - Το βίντεο των Ελλήνων μαθητών που βραβεύτηκε!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Ένα εξαιρετικό βίντεο που αποτελεί κραυγή αγωνίας ενάντια στα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται στα σχολεία δημιούργησε το έκτο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου-Κορδελιού Θεσσαλονίκης. 

Το βίντεο κατέλαβε την πρώτη θέση στον δεύτερο πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό του υπουργείου Παιδείας « Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό». Το σχολείο της νικήτριας ομάδας κέρδισε έναν πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό τάξης για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών. Στους μαθητές της νικήτριας ομάδας δόθηκε κι από ένα tablet. 

Στη διάρκεια της τελετής, απονεμήθηκαν τα βραβεία στις δέκα ομάδες που δημιούργησαν τα πιο πρωτότυπα βίντεο και παρουσιάσεις με τον τρόπο που τα ίδια τα παιδιά αντιλαμβάνονται τις αξίες της διαφορετικότητας, της ισότητας των ευκαιριών, της κοινωνικής ένταξης και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών. 

Περισσότερα από 200 σχολεία, 300 εκπαιδευτικούς, 500 ομάδες και σχεδόν 2000 μαθητές από 142 πόλεις και χωριά πανελλαδικά συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Απευθυνόταν σε μαθητές της Ε´ & ΣΤ´ Δημοτικού και των τριών τάξεων Γυμνασίου σ’ όλα τα σχολεία εντός Ελλάδας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)