Φτιάξτε μόνοι σας πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Άντε πάλι τα ίδια, το βαρέθηκα αυτό το δέντρο! Πέντε ολόκληρα χρόνια το ίδιο και το ίδιο, αυτό το κλασσικό συνηθισμένο, πρασινωπό που ενίοτε μαδάει κιόλας! Θέλω κάτι καινούργιο, διαφορετικό αυτά τα Χριστούγεννα, αλλά τι μπορώ να κάνω με λίγα -έως και καθόλου- χρήματα;


Το παίρνουμε απόφαση και ανανεώνουμε τώρα τα χριστουγεννιάτικα, με ελάχιστο budget. Φέτος, στόχος μας είναι να εντυπωσιάσουμε και να εντυπωσιαστούμε διασκεδάζοντας και δημιουργώντας με τρόπους εναλλακτικούς, πρωτότυπους και διαφορετικούς, αφήνοντας πίσω μας τα glitter και τις ντισκομπάλες της δεκαετίας του '80, με σοβαρό ενδεχόμενο όμως, να σταθούμε αντιμέτωποι με την παραδοσιακή μαμά, πεθερά, κουμπάρα, που θα κοιτάξει στραβούτσικα τη δημιουργία μας λέγοντας: «μα καλά θα καταλάβουν τώρα τα παιδιά χριστουγεννιάτικο δέντρο με αυτά τα κλωνάρια στην μέση του σαλονιού;»
Μην πτοήστε! Αν θέλετε να ξεφύγετε από την πεπατημένη πάρτε ιδέες για δέντρα εναλλακτικά, χειροποίητα με απλά, καθημερινά υλικά. Δείτε τον στολισμό τους με πιο... καλλιτεχνικό μάτι και αφήστε τα παλιά στολίδια στην αποθήκη!


Σκάλα-σκάλα το γιορτάζω!

Σίγουρα σε κάποια αποθήκη θα βρείτε μια παλιά ξεχασμένη ξύλινη σκάλα, η οποία όσο πιο φαγωμένη από τον σκόρο είναι, τόσο το καλύτερο! Την βάζετε να ακουμπά σε κάποιο ελεύθερο από έπιπλα τοίχο και της δίνετε φαντασμαγορικό χαρακτήρα, στολίζοντάς την με διάφορα διακοσμητικά αλλά και κουτιά τυλιγμένα σε μορφή δώρων στο κάτω μέρος.
…και με αυτόν τον τρόπο, προσμένουμε τον Άγιο Βασίλη να κατέβει φέτος έστω και από τον επάνω όροφο της πολυκατοικίας!


Κορνίζες, παραθυρόφυλλα, κουφώματα... όλα χριστουγεννιάτικα!

Με την ίδια λογική, και ψάχνοντας την αποθήκη, μπορείτε να στολίσετε με μπάλες ή άλλα χριστουγεννιάτικα ακόμα και ξεχασμένες κορνίζες, κάσες από πόρτες ή παλιά παραθυρόφυλλα ακουμπώντας τα απλά σε έναν τοίχο.
Στην περίπτωση αυτή ισχύει, όπως και για το παλιό καλό κρασί, το όσο πιο παλιό τόσο πιο καλό!


Για όσους δε μπορούν να αποχωριστούν έστω και σαν ιδέα το έλατο!

Υπάρχουν εναλλακτικές: Με τα μικρούλια σας που σίγουρα τρελαίνονται για δημιουργία πηγαίνετε εκδρομή στην φύση, κόψτε κλαδιά και ξεκινήστε να φτιάχνετε μια νέα, πρωτότυπη μορφή χριστουγεννιάτικου δέντρου! Βάλτε στον τοίχο ξύλα -από το μεγαλύτερο στο μικρότερο- και κρεμάστε τα στολίδια που θέλετε όπως και τα φωτάκια επάνω σε αυτά. Δείτε το αποτέλεσμα:
Εάν σας φαίνεται άτονο βάψτε με κόκκινο χρώμα κάποια σημεία με απλές τέμπερες ή ακριλικά και...
Εκτός από τα όρια του τοίχου μπορείτε να το συνθέσετε και καθ'ύψος, βάζοντας τα ξυλάκια χιαστί και δημιουργώντας ένα -«συμβατικό» μεν πρωτότυπο δε- ελατάκι, διαφορετικό από αυτό που για χρόνια κατέγραφε η μνήμη σας. (Όσο και να ενθουσιαστείτε, όμως, με το αποτέλεσμα, σε καμία περίπτωση μην πιστέψετε ότι θα γλιτώσετε από την «μουρμούρα» αυτών που προσμένουν το συνηθισμένο).
Και ένα μοναχά ξύλο σε μία γλάστρα με λίγα στολίδια αρκεί για να αποδώσουμε το χριστουγεννιάτικο πνεύμα...


Εναλλακτικά στολίδια

Επειδή στις φυσικές δημιουργίες σας, τα στολίδια του παταριού θα «ηχούν» μάλλον παράταιρα, σας δίνουμε μερικές ιδέες για να ακολουθήσετε την ίδια κατεύθυνση και στα στολίδια χωρίς να βάλετε καθόλου το χέρι στην τσέπη.
Βάψτε κουκουνάρια στο χρώμα του τοίχου ή με σπρέι και αφήστε τα να στεγνώσουν:
Για τις περίφημες σκάλες, που αναφέραμε παραπάνω, φτιάξτε μποτούλες σε διάφορα στυλ και χρώματα. Γεμίστε κάποιες από αυτές με βαμβάκι, για να δείχνουν πιο ογκώδεις, και αφήστε τις υπόλοιπες κενές για να γεμίσουν με τα δώρα του Άγιου Βασίλη.
Με χαρτονάκια φτιάξτε πουλάκια που τα φτερά τους θα είναι οι κλασικές βεντάλιες (που κάνουμε όταν βαριόμαστε) και κρεμαστέ τα στο τόσο διαφορετικό δεντράκι σας.
Κρεμάστε, ακόμα, κορνίζες με ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τους αγαπημένους σας, τις οποίες θα έχετε βάψει με σπρέι (τις κορνίζες, όχι τις φωτογραφίες!) για να δείχνουν ομοιόμορφες.
...Ή ακόμα και χωρίς κορνίζα, φωτογραφίες κρεμασμένες απλά από μια κορδελίτσα.
...αλλά και σκέτες φωτογραφίες στον τοίχο, κολλημένες απλώς με ταινία σε μορφή δέντρου.
Τέλος, στολίζοντας μην ξεχάσετε τα «διακοσμητικά» δώρα που θα... παρασύρουν τον Άγιο Βασίλη να αφήσει περισσότερα στο πέρασμά του και εσάς να αγοράσετε πιο πολλά για τους αγαπημένους σας!
Βάλτε «δώρα» σε όσο περισσότερες γωνιές του σπιτιού νομίζετε ότι ταιριάζουν, μαζί με τα ανάλογα φωτάκια επάνω τους, ώστε να μην μπερδευτεί ο Άγιος και φύγει χωρίς να αφήσει ακόμα περισσότερα (άλλωστε, δεν θα βρει και κανονικό δέντρο για να τα βάλει από κάτω!).
Καλή επιτυχία στις «διαφορετικές» χριστουγεννιάτικες κατασκευές σας και... μην ενδίδετε σε αυτούς που περιμένουν από εσάς τα αναμενόμενα!

Περισσότερα χριστουγεννιάτικα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)