Φτιάξτε με τα παιδιά εύκολα και όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Πάρτε ιδέες από τα παρακάτω και φτιάξετε κρεμαστά στολίδια αλλά και έναν όμορφο άγγελο για την κορυφή του δέντρου!

Γλυκά και λαμπερά ποντικάκια

Τι θα χρειαστείτε:
Σοκολατάκια Baci (θα τα βρείτε στα σούπερ μάρκετ)
Ροζ τσόχα
Ψαλίδι
Αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης
Πετονιά
Αυτοκόλλητα ματάκια (θα βρείτε σε μαγαζί με υλικά για χειροτεχνίες)
Κορδέλα (π.χ. από συσκευασία)
Τι θα κάνετε:
Τυλίξτε ένα-ένα τα σοκολατάκια με αλουμινόχαρτο, για να μη φαίνεται η μάρκα. Από την ροζ τσόχα κόψτε αυτάκια για τα ποντικάκια σας, ύψους περίπου 1 εκ. Χρησιμοποιώντας αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης κολλήστε τα αυτάκια στη φλατ επιφάνεια από ένα σοκολατάκι. Κόψτε 20 εκ. πετονιά, κάντε μία θηλιά και κολλήστε την και αυτή πίσω από τα αυτάκια. Με λίγη ακόμα αυτοκόλλητη ταινία κολλήστε την άλλη φλατ επιφάνεια από ένα ακόμα σοκολατάκι, πίσω ακριβώς από τα αυτιά και την πετονιά. Στη συνέχεια, κολλήστε και τα αυτοκόλλητα ματάκια.
«Χώστε» και μία στριφτή κορδελίτσα για ουρά, στο πίσω μέρος του ποντικού, και το πιο γλυκό στολίδι του δέντρου σας είναι έτοιμο!

Γυαλιστεροί κρύσταλλοι-αστεράκια

Τι θα χρειαστείτε:
Λευκά ή ασημί γυαλιστερά σύρματα πίπας μήκους 30 εκ. (θα βρείτε στα Jumbo και εδώ)
Διάφανες πλαστικές χάντρες
Βελόνα και πετονιά
Λευκά γυαλιστερά πομ-πομ
Τι θα κάνετε:
Κόψτε 6 σύρματα πίπας στη μέση για να έχετε 12. Κρατήστε τα 11 σε ένα ματσάκι και διπλώστε το ένα σφιχτά γύρω τους, στη μέση, διπλώνοντάς το καλά στο τέλος για να μην κουνιούνται.
«Ανοίξτε» τα σύρματα, απομακρύνοντας το ένα από το άλλο και περάστε στο κάθε ένα από 5 διάφανες πλαστικές χάντρες. Χρησιμοποιώντας μία βελόνα τρυπήστε και περάστε τα πομ-πομ στην πετονιά, την οποία στη συνέχεια θα δέσετε στο κεντρικό δέσιμο του αστεριού. Κάντε και μία θηλιά στην άκρη της πετονιάς και κρεμάστε το αστέρι από το δέντρο!

Χάρτινα ελατάκια

Τι θα χρειαστείτε:
Χαρτιά χειροτεχνίας σε κόκκινο, κίτρινο ή ό,τι άλλο χρώμα θέλετε (για τα φωτάκια)
Χαρτόνι χειροτεχνίας σε καφέ και πράσινο χρώμα
Ψαλίδι χειροτεχνίας για σχέδια (μπορείτε να αγοράσετε αυτό)
Τρυπητήρι (όπως αυτό)
Κόλλα
Πινέζες
2 κουμπιά
Νήμα (για κρέμασμα)
Τι θα κάνετε:
Βάλτε το ένα πάνω στο άλλο τα πολύχρωμα χαρτιά (δηλαδή: πράσινο χαρτόνι, κόκκινο χαρτί, κίτρινο χαρτί, πράσινο χαρτόνι) σε στοίβα, και με ένα μολύβι σχεδιάστε στο πρώτο ένα έλατο. Στη συνέχεια, κόψτε περιμετρικά το έλατο με το ψαλίδι χειροτεχνίας.
Αφαιρέστε το κόκκινο χαρτί και κάντε μερικές τυχαίες τρύπες στα άλλα 3 χαρτιά. Στη συνέχεια αφαιρέστε το κίτρινο φύλλο και βάλτε πίσω το κόκκινο. Κάντε μερικές ακόμα τυχαίες τρύπες στη στοίβα των χαρτιών.
Από το καφέ χαρτόνι κόψτε τον κορμό του δέντρου, λίγο πιο μακρύ από όσο θα το κόβατε κανονικά, και κολλήστε με κόλλα τη μία άκρη του ανάμεσα στο κόκκινο και στο κίτρινο χαρτί. Στη συνέχεια κολλήστε όλα τα υπόλοιπα χαρτιά του δέντρου μεταξύ τους.
Τέλος, με την πινέζα κάντε μία τρύπα στην κορυφή του ελάτου, διαπερνώντας και τα 4 στρώματα, περίπου μισό εκατοστό από την άκρη. Περάστε μακρύ νήμα μέσα από την τρύπα και από αυτό περάστε και ένα κουμπί, και στις δύο πλευρές του νήματος. Δέστε τις άκρες του νήματος, ώστε να δημιουργηθεί θηλιά και να το κρεμάσετε.

Κουβαρίστρα ευχών

Τι θα χρειαστείτε:
Κόκκινη ακρυλική μπογιά και πινέλο
Ξύλινες κουβαρίστρες
Μαρκαδοράκι
Ταινία χαρτιού, κομμένη στο πλάτος της κουβαρίστρας
Αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης
Κορδέλα
Χάρτινες, μικρές αυτοκόλλητες ετικέτες
Τι θα κάνετε:
Βάψτε την κουβαρίστρα με το κόκκινο ακρυλικό χρώμα και αφήστε τη να στεγνώσει. Αν το παιδί ξέρει να γράφει, ζητήστε του να γράψει όμορφες ευχές στην ταινία χαρτιού που θα κολλήσετε στην πετονιά, ή ακόμα και τη λίστα δώρων που θέλει να ζητήσει από τον Άη Βασίλη. Τυλίξτε την ταινία αυτή γύρω από την κουβαρίστρα και κολλήστε την με αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης –αφήστε λίγη ταινία να εξέχει, όπως στη φωτογραφία.
Τέλος, περάστε την κορδέλα από το κέντρο της κουβαρίστρας και δέστε την στην άκρη, για να την κρεμάσετε. Μπορείτε, επίσης, σε κάθε κουβαρίστρα να κολλήσετε μία μικρή αυτοκόλλητη ετικέτα, με το όνομα του κάθε μέλους της οικογένειάς σας!

Λαμπερό αγγελάκι για την κορυφή του δέντρου

Τι θα χρειαστείτε:
Ένα πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικού 1 λίτρου
Σκοινί
Κόλλα για χειροτεχνίες
Γκλίτερ
Μικρή, χρυσή διακοσμητική μπάλα
Μικρό κομμάτι από χρυσή διακοσμητική γιρλάντα δέντρου
Λαδόκολλα, μολύβι, ψαλίδι
Τι θα κάνετε:
Κόψτε τον πάτο από το πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικού. Βουτήξτε μέρη του σχοινιού σε διάλυμα κόλλας και νερού (δεν πρέπει να έχει την παχύρρευστη σύσταση της κόλας) και τυλίξτε το σφιχτά γύρω από το μπουκάλι, ξεκινώντας από τον πάτο. Τυλίξτε όλο το μπουκάλι καλά μέχρι το στόμιο.
Για τα φτερά, πάρτε ένα μία λαδόκολλα, βουτήξτε ένα μεγάλο κομμάτι σχοινιού στο διάλυμα της κόλας και με αυτό σχηματίστε πάνω στη λαδόκολλα τα φτερά του αγγέλου. Στη συνέχεια «γεμίστε» τα φτερά επίσης με σχοινί που θα «τυλίξετε» σε δαντελωτό μοτίβο, όπως στη φωτογραφία. Πριν στεγνώσει η κόλα του σχοινιού ρίξτε μπόλικο γκλίτερ, τόσο στο μπουκάλι όσο και στα φτερά του αγγέλου.
Όταν τα φτερά θα έχουν στεγνώσει, κόψτε τα από τη λαδόκολλα και τυλίξτε τα στο σώμα του αγγέλου. Για κεφάλι περάστε μία χρυσή χριστουγεννιάτικη μπάλα, αφού αφαιρέσετε τον κρίκο της, και «στέψτε» τον άγγελο με ένα μικρό κομμάτι χρυσαφένιας γιρλάντας.
Περισσότερα χριστουγεννιάτικα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)