Εύκολες και πρωτότυπες ιδέες για να στολίσετε χριστουγεννιάτικα το σπίτι

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Κάλτσες στα πέδιλα του σκι!

Εμφανίστε τα πέδιλα του σκι από την αποθήκη, κρεμάστε τα στον τοίχο και... στολίστε τα με χριστουγεννιάτικες κάλτσες που έχετε κρατήσει από προηγούμενες χρονιές!

Φυσική διακόσμηση!

Ποιος είπε ότι οι μπάλες και τα στολίδια είναι απαραίτητα για γιορτινή ατμόσφαιρα; Η φύση από μόνη της μπορεί να στολίσει το σπίτι με τον πιο όμορφο τρόπο. Μικρά και μεγαλύτερα έλατα, κεράκια και καταπράσινες γιρλάντες δημιουργούν στο καθιστικό αίσθηση... εκδρομής στο βουνό!

Φυσικό στολίδι!

Κι αν θέλετε έστω λίγα στολίδια στα όμορφα δεντράκια σας, το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε είναι να ψεκάσετε μερικά κουκουνάρια με ασημί σπρέι και να τα κρεμάσετε από κλωστή πετονιάς.

Ένα δέντρο αλλιώς!

Αν ο χώρος δεν σας περισσεύει, αλλά σας περισσεύουν ορισμένα πολύχρωμα αντικείμενα, σε ομοιομορφία και αφθονία, δείτε πώς μπορείτε να τα κρεμάσετε στον τοίχο, δημιουργώντας το πιο πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Πρωτότυπα στολίδια

Για το στολίδι αυτό θα χρειαστείτε απλά λίγο σύρμα, με το οποίο θα σχηματίσετε ένα σχέδιο-αστεράκι, και μερικά λευκά κουμπιά για να το ντύσετε. Χρησιμοποιήστε κόλα σιλικόνης για να κολλήσουν πιο εύκολα!

Δέντρο φωτεινό!

Μία σειρά από όμορφα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, τοποθετημένα σε σχέδιο δέντρου στον τοίχο, μπορεί να δείξει υπέροχη τη νύχτα. Ακόμα περισσότερο αν ο τοίχος είναι σκουρόχρωμος ή βαμμένος με μπογιά για μαυροπίνακα!

Ένα μάτσο μπάλες!

Αν δεν θέλετε να τις κρεμάσετε στο δέντρο, πιάστε τις αγαπημένες σας χριστουγεννιάτικες μπάλες με πετονιά, σε ένα μάτσο, σε διαφορετικό ύψος την κάθε μία, και κρεμάστε τις όλες μαζί από κάποιο ψηλό σημείο του σπιτιού, π.χ. πάνω από κάποιο παράθυρο.

Λιτά και στιλάτα

Ένα κλαδί από έλατο σε ένα βάζο με νερό και ένα λευκό κερί-ημερολογίο Χριστουγέννων. Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο!

Αντί δέντρου

Βάλτε σε ένα απλό βάζο μερικά κλαδιά που θα βρείτε σε ένα κοντινό πάρκο, δέστε γύρω του μία όμορφη κορδέλα και κρεμάστε από τα κλαδιά μερικές μπαλίτσες! Τι πιο όμορφο και απλό;

Κεράκια παντού

Ένας όμορφος τρόπος για να αξιοποιήσετε λευκά κεριά που πιθανώς σας έχουν περισσέψει από προηγούμενες Αναστάσεις είναι να τα βάλετε όλα μαζί σε ένα τσίγκινο κουβαδάκι, δημιουργώντας όμορφη, γιορτινή ατμόσφαιρα!

Υπέροχη γιρλάντα

Είναι τόσο απλό να φτιάξετε την παραπάνω γιρλάντα, κόβοντας απλά χριστουγεννιάτικα σχεδιάκια από χαρτόνι. Το αποτέλεσμα είναι τόσο όμορφο!
Περισσότερα χριστουγεννιάτικα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)