Φτιάξτε μόνοι σας πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Γιρλάντα–μπουγάδα Άι Βασίλη

Πάρτε παλιές μινιατούρες/κούκλες Άγιου Βασίλη και... ξεγυμνώστε τις! Σε μια κόκκινη κλωστούλα, κρεμάστε με μικροσκοπικά μανταλάκια (μπορείτε να τα προμηθευτείτε από καταστήματα με χάντρες και υλικά για κόσμημα) τα ρουχαλάκια του Άι Βασίλη και κρεμάστε την χρισουγεννιάτικη μπουγάδα σας όπου σας αρέσει! 

Στολίδια-καρδούλες από παλιά υφάσματα

Αξιοποιήστε παλιά ρούχα, σεντόνια ή πετσέτες, για να φτιάξετε στολίδια για το δέντρο, και όχι μόνο. Με ένα καλό ψαλίδι, κόψτε τα παλιά υφάσματα στο σχήμα που σας αρέσει και, στη συνέχεια, περάστε τους μια κλωστή για να μπορείτε να τα κρεμάσετε. (Μπορείτε να προσθέσετε ένα κομματάκι χαρτόνι ως "πλάτη" στο υφασμάτινο στολίδι, για να το κάνετε πιο σταθερό)

Γιρλάντα από ζυμαρικά–φιογκάκια

Τα φιογκάκια αποτελούν κοινό χριστουγεννιάτικο μοτίβο - γιατί να μην χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα ζυμαρικά φιογκάκια για να στολίσετε το σπίτι; Χρειάζεται μόνο να τα βάψετε όπως σας αρέσει και να τα δέσετε με μια κλωστή. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν! 

Χριστουγεννιάτικα πλασματάκια ζωγραφισμένα σε φιστίκια

Χρειάζεστε: μεγάλα φυστίκια (σαν αυτά που τρώνε τα ελεφαντάκια), μπογιές-πινέλα και πολλή φαντασία. Μπορείτε να τα ενώσετε με μια κλωστή ή σπάγγο για να φτιάξετε γιρλάντα. 

Μικροσκοπικά χριστουγεννιάτικα γλαστράκια

Σε μια παλιά, μεγάλη, χριστουγεννιάτικη μπάλα προσθέστε λίγο νερό (ή και χώμα -για το... εφέ) και ένα κλαράκι από έλατο. Αν δεν διαθέτετε αληθινό δέντρο, μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε πράσινο κλωναράκι - η χριστουγεννιάτικη μπάλα αρκεί για να περάσει το μήνυμα των Χριστουγέννων.  

Στολίδια–γλυκά/ζαχαρωτά

Προμηθευτείτε πολύχρωμα μπαστουνάκια από οποιοδήποτε φούρνο ή ζαχαροπλαστείο (στις γιορτινές μέρες, μπορεί να τα βρείτε ακόμη και σε περίπτερα) και με ένα σπάγγο, μετατρέψτε τα σε στολίδια για το δέντρο σας! Είναι πολύ πιο όμορφα από τα πλαστικά. Απλά, ίσως, χρειαστεί να δώσετε αγώνα για να μην φάνε τα παιδιά τη χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σας. 

Cup cuts στο δέντρο

Οι μεταλλικές καρδούλες, αρκουδάκια, δεντράκια κλπ, που χρησιμοποιείτε για να φτιάξετε μπισκότα, μπορούν να γίνουν εξαιρετικό χριστουγεννιάτικο ντεκόρ, είτε ως στολίδια για το δέντρο, είτε ως γιρλάντα. 

Χειροποίητα πινακάκια με χιονάνθρωπους

Αυτή είναι μια πρόταση που θα λατρέψουν τα παιδιά, γιατί περιλαμβάνει υποχρεωτικό λέρωμα! Δείτε πώς να φτιάξετε μαζί μικρούς πίνακες με χιονανθρωπάκια, φτιαγμένους από το αποτύπωμα των χεριών τους.

Διακοσμητικά χριστουγεννιάτικα βάζα

Σε βάζα που δε χρησιμοποιείτε, βάλτε λίγο γκι, χρυσοσκονη, μικρά στολίδια και κορδέλες. Το αποτέλεσμα είναι πρωτότυπο και κομψό, δε νομίζετε;

Μικρή τσόχινη φωτισμένη πολιτεία

Πρόκειται για μια πρόταση για έμπειρους χειροτέχνες, αλλά ακόμη κι αν είστε καινούριοι στις χειροτεχνίες, αξίζει να προσπαθήσετε. Αγοράστε τσόχα στο χρώμα της αρεσκείας σας και φτιάξτε σπιτάκια. Φροντίστε να είναι κούφια, για να βάλετε μέσα τους χριστουγεννιάτικα λαμπάκια! 

Στολίδια-cupcakes

Σε χάρτινες θήκες για cupcakes, κολλήστε χριστουγεννιάτικες μπάλες που δεν χρησιμοποιείτε πια. Αφήστε τα παιδιά να προσθέσουν χρυσόσκονη, γκλίτερ και ζαχαρωτά. 

Χειροποίητα διακοσμητικά ποτηριών

Με μερικά πράσινα χαρτόνια και μέτριες ικανότητες στη χαρτοκοπτική, μπορείτε να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα δέντρα ή αστεράκια που θα διακοσμήσουν τα ποτήρια του γιορτινού σας τραπεζιού!
 
Περισσότερα χριστουγεννιάτικα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)